Friday, August 22, 2008

catatan seorang gadis biasa :)

20/07/08

di pagi yg biasa2 kene bangun awal sbb kene ganti lecture class dr.teh kul 9 (biasanye xbangun awal pun)

bersame sang kelisa ke upm broom broom xjem pun ek mrr2 kul 7 ek, x seperti biasa

masuk masuk DKAP kan, waahh sgt luar biasa (dah lame x g DKAP sebenanye)


tetibe DKAP dah jadik macam hutan, dulu ingat x kawan2 tujuh serangkai ku, kite slalu suke melintas kat tgh2 rumput tuh nak ke bangunan seberang..yg lain biasanya ikut jln koridor, kite lak, mmg suke mencapub lalu tgh2 panas tu sambil gelak2 ngn lawak ja huhuhu time tu mane ade pokok2 mcm dlm gamba tuh..skang dah xleh lalu dah...

dlm kelas yg student nyee biasa2 je tuh, xde la mengajar pun.. cume diskas ngan dorang jawapan tuk exercise yg biasa2 jek..

dah abis berdiskusi ngn student, balik ke fakulti..nak try duk2 kat bilek yg baru, x duduk kat lab yg biasa tu dah tau

ni bilek tuk GRA ngan GRF.. owhh ros tu mmg biasa camtu, dr belakang pun nak pose hee.. so, where's my tempat duduk? nampak x seketul printer tuh? haa meje kosong dpn printer tu la... xde barang sbb orgnyee bukan rajin dtg pun.. n xpenah pun duk ctu.. tp hari ni dtg, duk sebelah ros wpun tu tempat org lain... ni sebenanye bilek kuliah 2.. ingat x korang yg kite belaja diskret ngn puan salmi? kat cni laa die dah ubah jadik bilek kitorang, tambah2 network, locker, kusi meja jek :) biasa jek

aksi biasa si rossa

hari ni berusaha tuk bace n pahamkan paper ni sampai habes, chaiyuk dd


tp at the end.. tertido jugak huhu.. dalam sejam kot tdonye.. xsuke tul laa membaca mende2 yg biasa ni

petang tu kul 330 tetibe tepon berbunyi lagu yg biasa didengar "anirago an-dwendago nae nunul kalyodo nonun" ringtone sassy girl..ma suh balik skang beli kelapa 2 bijik..

kemas2 nak balik dah.. n sempat bergambar gambar yg biasa2 b4 balik..

bergambar kat cermin tangga fak.. fak skang kan, toilet dah kaler pink tau huhuhu sgt xbape nak biasa gune toilet baru tu..

lalalala....


bawak keta pun kelajuan yg biasa2 jek..sgt suke bau car-freshener perisa strawberry, sgt sweet, rase nak makan jek keta ni

nak sampai umah, singgah kedai biasa nak beli kelapa


sampai2 umah di sambut oleh my hasan n husin (cuti sekolah kan), n dorang yg melengkapkan hari ku yg biasa tu :)
-the end-

p/s--> (lagu iringan mase nulis ni, 'tanpa' by 6ixth sense, mmg biasa) ..sori ya klu korang pun dah terikut mood 'biasa' bace kesah kehidupan yg biasa2 ni.. hoho sbb mase nulis ni mmg mud tgh biasa2 pun (' '.)


taa

19 comments:

hanimharis said...

cute story even 'biasa' aje..;)

lina said...

dd.. kamu pun pun dpt tempat same diorg ey? aku kt bwh.. huhu.. dikelilingi oleh org yg x biasa.

dd dudu said...

{hanimharis}
thanx leli! :)

{lina}
sbb ko kan golongan org x biasa hahahaha

memain jek ;p

pandangdenganmatahati said...

wah mmg ko hidup dlm golongan rakyat biase biase jek :p

(kata ku dgn nada sinis mcm la aku golongan rakyat luar biase kuhkuh)

pandangdenganmatahati said...

dd dd
-a'ah laaa nape dah lain beno dkap..aku n da geng dlu pon ske cross kat tgh2 tu nak cpt sampai kelas java puan norhayati kuhkuh..
-em pencil case ko still y same eh mase dr dlu hihi..
-emm perangai ko y tertido mase mbace mmg masih sama spt dlu kuikui.. teringat ko konon2 nak study kat bilik aku las2 ko tkorban tlebih dlu :'D
-oooh c hasan n husin wujud d rumah ko eh.. hehe

xpelaaa khidupan rakyat biase, y ptg, kte enjoy!!!! (gaya putri :p)

surney said...

waaaaaa...dd dah ada tempat baru kat fak...sgt x best.. xprivacy...lg best duk dalam bilik server..hik hik... ;p

dd dudu said...

{pandangdenganmatahati}
- kannnnn dah lain kan, terkesima jap mase masuk DKAP tuh hihi
- hehe pencil case tu ;p
- hahahahah malunyeeeee akuuu ko gtauu sifat buruk ku iteww auchhh auchhh ;D
- ha ah tp skang xde dah hee

enjoy (^^,)/

{surney}
tuh ar, nak tido gaya macam2 gaya segan jadiknyee hehhehe ;p

circleinspoon said...

OMG air freshener strawberry???
please, ban me from ur car. now.
heh....

dd dudu said...

hahahaha ros ade gtau ko xsuke bau strawberry kuikui bes ayaaaaaaa ;p

lina said...

dd bukan stakat kt dlm kete bau strawber tuh. sampai kt unah ko ade bau-bauan stawberi. aku nk tanye smlm tapi lupe lak.

dd dudu said...

{lina}
yekee ermm dlm bilek aku letak lavender, dlm toilet lak yg bau cam gula2, yg mane satu yeee ;p

ciare (^_^)v said...

biasa jer cite ni :p dd...aku xnyangka DKAP jd utan suda~~~lamanye x pegi....smlm pon aku tkejut beruk sbb ms amek lina aku tgk ade satu bgnn da siap kat seberang jln fakulti bahasa&komunikasi tuu..wahhhh lamanye x masuk upm...rinduu ~~~ kengangan terindah :)

p/s: blog aku da open to public tp 'biasa' jer....xde ms nk wat dia jd tak 'biasa' :'D

dd dudu said...

{ciare}
auchhh auchhh ehehehehe

pestisid said...

kakak kuri2,
saye tau ko ni amat terpengaruh dgn kisah buku cite apetah yg misae bacekan kat himawari ngan shinhan kot.kisah datuk yg biase ke hape..aih, bwk ke dunia realiti ko pulak kisah shinchan ni.alamak, shin chan ko x pulang lg, tp dlm keadaan baikkkk.

butut2 ape ko pnah bgtau.kat comictraks IOI mall mmg sorga shinchan.pilih saje vol bape sume ade..

dd dudu said...

{pestisid}
arghhh tensi tensiiii sbb ade org yg terlebih mengenali hati budi sincan bace blog aku n die tau aku meniru cite2 sincan arghh arghhh

kenapeee laaa ko bace kesah 'biase' sincan tuh, kan sy dah kantoi tiru sincan hukhuk

lepas ni nak wat kesah 'kesah org malang' hehe tp kene hati2 supaye ko xpasan saye tiru episod sincan vol. bape tah hehe

kuri2ku sayang said...

padan muke kaka kuri.tiru la lagi lenkali.hih.

dd dudu said...

{kuri2ku sayang}
Ya Allah hamba Allah ni, molek2 laa cket nickname tu ;o dah laa pemalehhh nak sign in puk puk ;v

Anonymous said...

hoho~~ aku tau kedai ko beli kelape tersebut..aku tau! aku tau
hinss..hinss

yg benar;
♥♥ ja_di_atas_tujuh ♥♥

dd dudu said...

{anonymous aka ja_di_atas_tujuh}
hehe auch auch ja dah jadik penduduk gombak setia; p