Saturday, August 28, 2010

aku, JAWI, dan tangga



Assalammualaikum sumee ;)

langkah seterusnye untuk prosedur menikah sudah ku buat semalam, masa cuti Nuzul Quran. pergi JAWI hantar dokumen2 nikah pengantin perempuan dan lelaki. tapi sebab kuku tak cuti, saya pergi dengan mak jek. mak nak ikut sebab tak caya saya boleh cari jalan sendiri, sabo je lah kan.
setakat Pusat Islam tu, kacang je laa ma, petik jari je dah sampai ;p tapi last2 salah masuk jalan gak, sudahnye aku parking kat pintu belakang Masjid Negara pastu jalan ke Pusat Islam, uhuuuuuhuuhuuu ;p


ini pertama kali pergi ke JAWI.

disebabkan aku berpuasa, jadi aku sangat terkejut melihat tangga tangga tangga tangga yang banyak gilerrrrrr perlu didaki untuk sampaiiiiiii ke tempat tujuan.

jom explore tangga bersama dd dudu.


mula2, di hadapan bangunan JAWI.

ohh~~ kite kene naik tangga ni ke ma~



dah sampai ke atas, ada kakak guard. kene tulis nama dulu sebelum naik atas.
"kaunter hantar borang nikah kat mana ye kak?"
"oh adik naik tangga sampai atassssssssssssssssssssss sekali, lepas tu belok kanan, naik tangga lagi ke tingkat 3"
"oh~ terima kasih ye kak"


ok tangga ni je ke. kenapa akak tu punye pronouns untuk "atasssssss" tadi banyak sangat 's'.



naik naik naik. sampai je atas, mata ku terus menjadi bulat o_o

ohhhhh~~~~~ patutlaaaaa pronouns "atassssssss" akak td byk 's'. sob sob sob.

banyaknye tangga lagi T_T
ma : "kene naik ke ni.. adoi"
dd : "yela maa"




akhirnye sampaiiii!!!! ok belok kanan.

ok tangga kecil sahaja. takpe takpe.


masuk dalam, kene naik tingkat tiga pulak. aik tak ada lif ke??? T_T

memang takde lif. tangga sahaja. *nangesss.
tiga tingkat bersamaan 3 pasang tangga yang atas ni.



akhirnye sampaiiiiiiii.
pheww~~


ambil nombor. duduk kejap, nama kena panggil. pegawai tu check2 borang, suruh duduk balik tunggu nama kena panggil untuk bayar rm 25 pulak.
ok dah bayar.
duduk lagi sekejap sambil tengok tv.

text kuku kejap : "tak aci, awak hari tu kena bayar 10 ringgit je. kite lak kene bayar 25 ringgit. nanti nak claim dari awak eh"

sambung tengok tv lagi.




kedengaran suara pegawai perempuan dari jauh memanggil : "mohd khairi~~"

dd : "oh ada orang nama dia mohd khairi jugak la kat sini ma, hehe"
ma : "tapi dia pandang kite la"

suara pegawai perempuan itu berbunyi lagi sekali : "nordianah~~~"

saya pun berjalan ke pegawai itu sambil tersenyum2.

pegawai : "haih. belum kahwin dah lupa nama bakal suami?"

arrkkk!! manala aku tau die akan panggil nama bakal suami, bukan nama aku T_T



okeh dah dapat borang kelulusan untuk bernikah, yeayyy ;p



so, perlu ke bergambar di hadapan papan tanda JAWI wahai nordianah??? perlu keeeee???????




note 1 : Alhamdulillah segala urusan dipermudahkan olehNya :)

note 2 : sepatutnye henbeg kak marina bagi tu nak digunakan masa raya nanti. tapi last2 arghhh tak tahannnn, nak pakai jugakkk duluuu ;p comellllll






9 comments:

Ogy said...

hehehe sama mcm akak jugak ari tu masa pi jawi ni..aduii rs nk pengsan tgk tangga2nya...dd gi masa puasa lg letih kan...hehe dugaann....

yeyy dah dpt kelulusan utk bernikah :)

marinahunny said...

uwaaa bnyak nye tangga.. patut le 's' kakak guard tu bnyak giler..hahaha

comelnye dd dgn beg tu...hehehe

contest tu kalu rajin buat kalu xnak buat pon xpe, saje je akak tag..

marinahunny said...

ma ke tukang amik gmbar? hehehe comel..

dd dudu said...

{Kak ogy}
ehh akak yg duk putrajaya pun gi JAWI ke masa nak nikah hari tu?? *soalan x bijak dd

yeayy ;p heheheheheh



{kak marina}
memang byk tangga dia kak marina :o

comelnyee henbeg akak bg bunge2 kecil hee, sukeee

ooo okie hehe masih mencari gambar yg sesuai untuk di black n white ;p



ha'ah ma yg amik. dah laa ma x reti amik gamba, kene ajar dulu kene tekan button mane, dah laa tepi jln raya, uhuk2 ;p motip nak gak amik gamba kat papan tanda tersebut?? ;p poyo siket siket ;p ekekekee

[z@ck] said...

humangaih..banyaknya tangga =)

~ ReD ~ said...

gila byk anak tanggaaaaaaaa...O_O

pasni linda make sure nak g sana bukan time puasa. leh gak bawak botol air. smpai2 je boleh minum.haha

Gambar Best Filem Vampires Suck

dd dudu said...

{zack}
yehh yehhh sesuai untukk lenyapkan kaloriii ;p hee heee

{red}
yahhh anda digalakkan bawak botol air yaa!! :D

hehe padahal staff yg keje kat situ rilek jek. hehehe eh tp xjugak, errmmm ada laluan keta sampai ke atas kot~~~ hrmm xsure pulak

Seri Mas Nurwani said...

tahniah dd berjaya mengharungi tangga-tangga itu.haha
skang secara rasminya dd dh leh mengira hari untuk ur BIG day:p

dd dudu said...

{seri}

berjaya berjaya ku tawan tangga2 ituuuu, clap clap clap, hahahaha

oh yehhh,jom counting!!!! ahakkkk *terus tersekat kat tekak