Sunday, August 22, 2010

berbuka puasa di cheng ho


hari sabtu hari tu abang n kak shira belanja berbuka puasa di Cheng Ho. motip abang aku ni asyik Cheng Ho memanjang? hoh memang peminat setia Amy Search betul ;P

masa bulan puasa ni, Cheng Ho ada buat bufet.
untuk dewasa : RM 42.90
untuk kanak2 : RM 20 ++ . lupe ;p

kene buat reservation awal2. lepas tu kene berada di Cheng Ho by pukul 7.

ok gambar2 kat bawah kemah ni, abang yang amikkan sebab aku segan, ekekeke.

makanan sume letak kat luar. penduduk, eh tetamu eh pelanggan duduk kat bahagian dalam.



stall nasi dan lauk.






stall ABC.



stall telur, ulam, kerabu, crab meat soup.



stall BBQ.


stall pencuci mulut.



stall kue teow goreng, roti jala.


stall minuman. tp gambar x penuh, abang la ni.



makanan yang sempat di ambil gambar....

bakar2.


udang masak apantah


2 ni je la yg sempat ambik gambar ;p yang lain xsempat hihi


apa yang ku makan........


kue teow goreng. sedap gilossss


nasik siket sahaja dengan lauk. lepas tu dok ratah2 udang bakar. udang bakar sangat sedap.


kek.


ABC


dan last sekali... adalah yang aku duk ulang2 refill dan hirup dengan kenikmatan.

ini bukan sharkfin. tapi crab meat soup. aaaaaa feveret feveret feveret!!!



gambar penulis bersama keluarga.. ;p

dd dudu dan ma.


maaflah pada peminat2 ayahku, tak berjaya amik gamba depan ayah ;P


lepas asyik hirup crab meat soup jek, terus pancit dah.
huhuhu xlarat laa makan bufet~~ kadang2 rasa rugi jek amik bufet, perut ada limit ;P



note : saya ingatkan bufet RM 42 tu akan ada banyak giler food, tp cam tak banyak je. huhu sori Cheng Ho


5 comments:

Yuyu said...

sunggoh menggoda makanan itu... best tak kat cheng ho?

~ ReD ~ said...

ala...salah timing plak tgok makanan di siang hari dlm bulan puasa..isk3..

Berbuka Puasa Bersama Bloggers Di Setiawangsa

dd dudu said...

{yuyu}
erm ada yg best ada yg biasa2 je hehe.

tp for me, rm42 tu a bit mahal laa ;)

{red}
aiyakkkk sowiiii hahaha xtau ar nape dd ni bulan pose mud nak update pasal makanan jekk, uhuk uhuk ;p

terapi kottt ;p

marinahunny said...

wah...ayah dd ada peminat ek..hehehe

dd dudu said...

{marinahunny}
ada ;p

hahaha