Monday, August 23, 2010
lala
jom makan lala sewaktu berbuka~ hehe
tumis halia untuk kasi hilang apa2 rasa yang tak bes, tumis bawang, masukkan cili kering yang dah blend. bila cili dah betul2 masak merah2 menyala yang sangat cantek masukkan cili padi nak kasi pedas giler. masukkan asam jawa, garam, gula, belacan. dan last sekali masukkan lala. tuang air masak siket. tutup lala sampai sampai masak menggelegak2 dan keluar aroma2 yang meruntun jiwa. siappp
lepas tu makan la isi lala tu, dan hisap2 sambal kat kulit/cengkerang lala itu. urghhh puasssss
hehe motipppp???
note : makan lala masa berbuka semalam, hee
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
3 comments:
{ciare}
yekeee ciare wahhhhh geng tengganu ni ;p hek hek hek
macam sedap!
{mama glam}
sedap!
;P
Post a Comment