Monday, August 2, 2010

sabtu dan ahad



sabtu 31 julai 2010 bangun awal2. sarapan roti canai dengan ma ayah lepas tu pergi servis kereta.

selalu ayah yang pergi serviskan. tapi kali ni nak ikutlah, kalau tak, sampai bile2 pun aku xtau dik kelisaku perlu servis di mana. oh ya, aku x servis kat perodua. mahal lahh ;P
ayah suka servis kat sini (tak tau nama kedai haha) tapi agak tersorok laa tempat dia dekat area setapak. agak terkesima masa sampai situ, rasa macam "ayah aku bawak dik kelisa pegi servis tempat macam ni?" hoh tetibe terbayangkan cerita wrong turn, yang makan2 orang tu, heh motip? ;p





ayahku duduk.


eh tumbang dah? ;p


menggaru2 siket. hehe


kan aku dah kata, ayahku comel ekeke.


selalunye tempat lain kalu servis mesti ayah x tido punye. tarak percaya sama itu olang bukak2. ayah akan dok perhatikan jek orang bukak2 keta tu, tahan mata walaupun mengantuk. tapi sebab ayah dah biasa kat sini, tu yang selamba badak je tido.
dah percaya dengan kejujuran, amanah dan integriti.

total servis adalah rm 50 je. hehe sebab bawak sendiri minyak hitam lebihan2 sebelum ni ;p



lepasss servis, pergi butik kawen pulak. saya menggunakan khidmat Orange Bridal Boutique. bakat muda lagi ni, hehe.




tapi malas nak cite pasal baju kawen bole x? nak cerita bila dah ada hasil atau post wedding preparation karang. sebab aku ni selalu bertukar2 fikiran ;p so rasa malas nak cerita sesuatu yang belum wujud hehehe




lepas tu jalan2.



balik rumah lepak2, rehat2. pukul 530 pergi Kampung Padang Balang, melawat baby Falisha, baby nye kepada my dearest frennnn sheereen :D


petang yang damai sebab berjumpe dengan bb comel.

hello falisha~~ mmuah muuahhxx

berbual dengan shee macam2.

berbual dengan mama shee juga, yang dah lama x jumpe. dulu masa zaman sekolah, selalu naik keta mama shee.



ahad 1 ogos pula adalah pagi2 pergi ke Pameran Pengantin di Jusco Au Setiawangsa dengan kuku, ma dan ayah. tapi yang jalan2 kat booth cume kuku, ku, dan ma ku. ayahku gi jalan2 cari kuih bulan. sabo je lah


tapi booth sangat sedikit. tak jumpa apa2 pun yang berkenan.

so makan2, ma ayah nak balik. then dudu dan kuku chowww pergi jalan conlay, ada pameran Kerja Kawen. ok ar kat situ usha2 kad kawen.


me love kad kawen putih. xmo color lain. tapi x booking ape2 pun lagi, maseh nak mengushar.


balik petang tu lepak mcD dengan kuku, listkan senarai kawan2.


hehe berhelai2 nama kawan2...



tiada penutup..


8 comments:

marinahunny said...

hehehe comelnye pegi kedai kawen bawak ayah..

dd dudu said...

{kak marina}
oh lupe nak tulis, yang naik ke butik tu dd n ma je. ayah lepak dalam kereta hihi die xmo naik

marinahunny said...

hohoho ingt kan ayah naik skali..huhuhu

dd dudu said...

{kak marina}
hehe taak, ayah x berminat, huhu ;p

pestisid said...

dd,
ko pegi ek pameran keje kawen tu..saya pon patut bawak rombongan puspanita gi situ tp sy x pegi. motip sangat dedikasi terhadap puspanita? so not me!!

nanges!

jmpe kad tak??stujuuu sangat kad kaler putih je..

Tukang cerita said...

dudu...
ayah awak mmg tomeiiiiiii sangat.....
:)

dd dudu said...

{pestisid}
lorr yekee, klu x musti sy tersempak dgn ko ketua rombongan puspanita, ah comel sungguh~~

hik2

jumpe tu jumpe tapi tak "yeayyyy!!"

paham x ayat di atas. hehe maksudnye xde yg sepenuh hati suke lagi. yg jumpe yg suke pun jawab macam "suke.." dengan tiada nada. haha

dd dudu said...

{tukang cerita}
tomeii tomeii ;)