Saturday, May 29, 2010

wedding preparation part 1 - uncang gula-gula untuk kanak2


tulunnn tulunnnn ibuku dah bisengg aku tak start buat apa-apa lagi persediaan kawenku aaa~~ (^o')

uhuk uhukk.

uncang gula-gula dan tempat letak goodie yang ma paling suruh aku beli awal-awal.....

lebih-lebih lagi sebab Kerismaya yang terletak di Setapak ada buat sale sekarang.
siang tadi pergi barang2 untuk gubah hantaran nikah abang.. alang-alang, ma suruh aku beli uncang untuk letak gula-gula masa kenduri karang. gula-gula tu nak kasi kat budak-budak, diorang kan sukee. kalau ikutkan aku, sediakan goodies je laaaa, tak yah laaa gula-gula untuk budak-budak, haha sungguh tak berhati-mulia-terhadap-kanak-kanak betul aku ni ;p

so tadi beli je lahh. beli 300 uncang je, saya pilih uncang organza ikut color tema saya nanti.


total 300 uncang = RM 57.35.
harga 100 uncang = RM 19.10
harga 1 uncang = 19 sen.


ok ke ek?

ok lah kot.
saya pun x survey sangat ho ho ho.


rossa~~ masa ko beli kat bandung hari tu, dapat berapa sen ekk~~~~~~ nape laa aku x beli masa tu kann, haishhhh tak terfikir..


gambar gugel je ni. saya punya color lain. nak tahuu warna apa nanti datang kenduri saya yaaa, hihi (^,^)


tadi nak beli tempat letak goodie untuk org dewasa gak, sweet-sweet, tapi boleh pulak kedai tu tak cukup kuantiti yang aku nak ;)) so nanti-nantilah beli kat Nilai je lah, hehehe



8 comments:

[z@ck] said...

haa..senang letak dalam uncang tu.kalau kotak macam remeh kan

mun-e said...

bdk2 kasi gula gula sudahhh. membazir je kasi benda yg mahal kat dorg.

-lagi kejam dr ko haha-

oh ya pagi td aku + along ku + emak ku + tunang along ku bekerjasama masukkan semua gula2 dalam uncang itu hihi

dd dudu said...

{zack}
hai zack, kat sane skg kul bape ek hehehe (tetibe)

{mune}
kui kui ;p

yekeeee wahh nanti sambung tulun aku pulak 5 bulan kemudian ;p haha

ciare (^_^)v said...

betul2. sila start skrg. nanti bulan pose ngn raya konfem ko cuti wat preparation punye. hikhik =p

dd dudu said...

{ciare}
kan, konfem punye lah haha

rosealley said...

lebih kurang kot dudu, dalam belas2 sen jugak ari tu

Discovering Dunia said...

eh..mcm murahla uncang tu. nk beli gk la, kt mne ek?

dd dudu said...

{rosealley}
oooo okie :)

{discovering dunia}
murah ek? erm kite beli kat setapak menuju ke Taman sri rampai, nama bangunan tu kerismaya.. awk tau x ye katne kawasan ni?

tp kawan sy ada cakap, kat nilai boleh dpt lg murah.. 15rggt untuk 100 uncang