Thursday, May 20, 2010

aktiviti team building hari tu



haha 4 hari sudah berlalu, baru terhegeh2 nak update pasal aktiviti masuk hutan hari tu. hihi tunggu urusetia kumpulkan dan masukkan semua gambar dalam server, haaaa baru bole update ni.. tp dalam entry ni letak gambar2 kumpulan sendiri je laa yee, hihi..


hari tu 15 Mei 2010, Team Building dekat Hutan Pendidikan Alam, UKM.

eh nak cite ape ni? letak gambar2 dan caption je la eh. kalau nak cerita macam panjang sangat, haha.


nama kumpulan ku adalah Roselle.
tagline kitorang adalah 'Super.... power!!!!' (bergema satu hutan, haha)


setiap kumpulan kene letak nama yang berkaitan dengan alam semulajadi je. ada yang nama kumpulan Rimba lah, kumpulan Volcano lah, kumpulan Tongkat Ali lah.

nama setiap ahli pulak kene berkaitan dengan nama kumpulan. ada yang nama Merbau
haha rina adalah merbau, haha, Petai, Bumi, Misai Kucing, Tangkuban Perahu, haha gelak-gelak aku dengar nama diorang. macam-macam lah.


tapi sebab kumpulan aku ala-ala suka hati kan, nama setiap ahli terus out dari alam semulajadi. kuh kuh kuh.
nama kumpulan Roselle.
so nama ahli perempuan kena letak 'Ros' di depan. nama ahli lelaki kene letak 'Elle' di depan.
bila gabung jadi lah RosElle. wahhh gitu~~


dari kiri adalah Ros Has, Elle Sony, Ros Fa, Ros Nani, Ros Dah, Ros Sa, Ros Mi, Elle Din, Elle Syark, Elle Fir, Elle Amin penghulu kitorang, dan Elle Razi.

haha aku pun xtau kenapa nama aku jadi Ros Sa. diorang pening nak letak nama aku. Ros Diana patutnya, tapi diorang kata panjang sangat. bila pendekkan jadi Ros Di, diorang pegi bantai gelak guling-guling, macam nama laki katanya. aku cakap 'Rosalinda' je lah. haha. tapi last2 Ros Mi kata 'Ros Sa' je lah, kita kasi nama penyanyi kat diana ni. aip aip aku x sempat nak bangkang diorang dah tulis Ros Sa dah. tak pasal2 nama aku sekarang sama dengan kawan aku si Ros tu. kuh kuh kuh redha jek.


identiti kitorang adalah tali merah dekat pergelangan tangan. nampak tak nampak tak? asalnya kat tali merah tu, kitorang selitkan bunga Roselle sekuntum. sekali selepas bersenam loncat sana loncat sini, terus bunga tu tah ke mana tah. haha tipu lah, mana ada loncat-loncat. senam biasa-biasa aje ;p


nak kenal kumpulan kitorang senang je. kumpulan yang satu-satunya ada bendera. haha. aku suka aku suka. Penghulu Elle Amin pulak suka bahan dan gelak-gelakkan kumpulan orang lain, memang tunggu masa ajelah kumpulan kitorang ni ;p memang tunggu masa~~ ;))



Aktiviti bermula.......

jalan-jalan di dalam hutan mengikut penanda. tak boleh jalan saje2 je tau. kena cari sticker dan kumpulkan sticker mengikut warna kumpulan. sticker tu kadang2 atas pokok lah bawak pokok lah, macam-macam haha. kalau terlepas pandang siket, memang tak nampak. di sebabkan terlalu fokus dengan mencari2 ni lah menyebabkan aku lupa terus pasal pacat, kui kui.


aku tak ingat dah susunan checkpoint.

tapi antara checkpoint yang ada, adalah yang gayut2 kat palang besi tu, pastu ambil sticker yang tergantung kat tengah2 palang. ahli lelaki semua kena buat. ahli pompuan lak sorang je wakil. kalau berjaya dapat kupon. disebabkan aku paling muda dalam ahli perempuan, aku kena buat, wah tak sempat nak dalih-dalih, tetiba aku dah bergayut dah, kuh kuh.


tak ada gambar ye untuk gayut-gayut hehe.



checkpoint ke berapa tah, x ingat dah.

lalu dalam terowong secara mengundur pun ada.


setiap checkpoint kitorang akan diberi teka-teki. kalau dapat jawab, dapat kupon. nasib baik kumpulan aku tere jawab teka teki, haha, cube tanya soalan pasal herba ke sains ke sejarah ke, konfirm out lah.

"kalau nampak bangkai manusia dan bangkai binatang, yang mana korang tutup dulu?"

"TUTUP HIDUNG!!"

"betolll!!"


"binatang apa yang badan dia kat kepala, tangan dia kat kepala, semualah kat kepala?"

"KUTU!!!!"

"betollll!!


hahahaha..

x ingat dah teka-teki lain, banyak sangat.



ada checkpoint tu, kena pilih wakil untuk patah kaki, cedera tapak kaki dan mangsa kepenatan.
disebabkan aku muda dalam ahli perempuan dan paling ringan kata mereka (padahal Ros Fa lagi ringan!) terus aku kena jadi mangsa patah kaki. kuh kuh. kaki kena letak kayu dan berbalut (tapi balut luar seluar je lah ;p), lepas tu sambung jalan dalam hutan dengan dipapah oleh kakak-kakak, haha senang hidup aku ;P


masa checkpoint straw ni, salwa yang jadi urusetia. kena pastikan setiap jari sentuh sambungan straw yang panjang ni, dan berdiri, mencangkung bersama2 dengan straw masih di jari.

tapi disebabkan kitorang ni kecoh je lebih. terus habis masa. terus out tak dapat kupon ;p kui kui

sangat lawak ok.



part kene berjalan dalam hutan dengan mata tertutup paling aduhhhh. kegelapann~~~~ penghulu dan ketua wanita (Ros Mi) sorang je yang boleh guide kitorang. kucar kacir terus haha. tapi aku tetap berpaut pada kak Ros Nah di depan, walau apa pun yang terjadi ;P



urusetia-urusetia yang jahat percubaan menjatuhkan kitorang. dan memecahkan belon di dalam beg. kitorang dibekalkan 3 belon berisi air untuk dijadikan amanah. satu belon je selamat dekat dalam beg Elle Amin. 2 belon lagi telah dicucuk dari luar beg oleh urusetia-urusetia jahat semasa mata kitorang tak nampak!!! keji giler haha. basah terus beg 2 orang itu.

tapi nasib ah urusetia kena tendang-tendang buta-buta oleh kitorang yang 'buta' ni. tapi aku xde lah tendang, aku berpaut jek dengan kak Ros Nah. haha takut jatuh.



checpoint radio rosak pun lawak. alaa yang mesej berantai tu. sampai ke orang last, terus msj tadi jadi pendek giler. kui kui.




habis part masuk hutan.




acara Explorace. siap pakai kereta tu. kat luar hutan. kena cari nama-nama penuh herba, dibekalkan dengan peta.

best Explorace ni, tapi tak ada gambar dah. haha urusetia ramai dekat hutan jek.



akhir sekali, acara persembahan.

aku sangat terhibur dan gelak sampai tekan-tekan perut. kelakar okay.

tapi aku malas pulak nak upload sume gamba-gamba persembahan kumpulan lain. aku layan kat server je lah. kat sini letak gambar kumpulan kitorang jek ;p



super.... power!!!!!!!!



Elle Amin yang sangat bersemangat menceritakan tentang kumpulan kitorang!


tapi persembahan kumpulan kitorang paling sempoi. tak ada nyanyi2 dan tak ada lakonan pun. cuma ada pantun je, haha. sebab masa diskusi-diskusi, Elle Amin dan kakak-kakak kata kite relax je. tak payah sedia apa-apa. kira menang bukanlah satu matlamat. memang nak relax2 je buat aktiviti ni, haha.


seronok sangat tengok persembahan orang lain. paling suka persembahan lakonan Bumi, Marikh dan Zuhal. pasal Marikh dan Zuhal ni pasangan bercinta jalan sama-sama... lepas tu diorang buang sampah merata2 dekat bumi. lepas tu Bumi marah, bla bla bla...

lucu tengok watak awan dan angin yang bergerak2 :'D


adeh terhibur sungguh.


dan keputusannya!!!!!!

nombor satu kumpulan yang menang adalah!!!!


kumpulan 10, Roselle!!!!!!

yeayyyy!!!!!!

..
..
..
..
..
..
.
.

tapi nombor satu dari belakang! ;P


kah kah teruk kumpulan kitorang kene bantai gelak dengan kumpulan lain, sebab macam aku cakap tadi 'kumpulan kitorang tunggu masa je~~' ;P

dengar mulut2 berkata 'tu la, menang sorak je buat apa'

haha, hambik ko, dapat nombor last. takpee, i'm kool~ ;P


sampai ke semalam 19 Mei, aku dan mereka masih dijadikan bahan 'kumpulan last' oleh ahli-ahli kumpulan lain. citt ;p hari ni belum lagi kena, hew hew dah arr korang~~


eh okayy whattt nombor last... semua orang ingat kitorang sampai bila-bila, kah kah. Redha jek.


aktiviti Team Building ni sangatlah best. akan ku kenang sampai bila2. tahniah pada urusetia-urusetia yang berjaya menjadikan aktiviti ni sangatlah besh. tak sia-sia kita tak hire orang luar kan jadi fasilitator!!!!!

hidup PTM, yehh!!
wahh tiba2 semangat kan~~

hidup kumpulan Roselle (^o^)/


bye!!!!!

tibe-tibe terjumpa gambar fokus ni dalam server. si muka gemuk si muka gemuk. huk xmo pakai tudung hitam ni lagi, xmo xmo xmo, uwaaa









12 comments:

si Merbau said...

merbau yg sgt comel tau...hahaha

si Merbau said...

aku merbau yg comel...hahaha

Ezzan Yusop said...

ok je i tgk u pakai tdung hitam. mana tah gemuknye. aishhh!!!

dd dudu said...

{si merbau}
tih tih merbau~ (gelak sorok2)


{ezzan}
ok ek? oklah, dd pakai lagi lah tudung hitam awning ni, hee hee

note : sebenanye dah filter gamba, muka yang betul2 nak macam bola tu x di upload, tih tih tih

Cik Seni said...

seronok weh aktiviti camni... ;p~

ko jumpa pacat tak? ke dah jadi geng?

tetibe aku rindu masa induksi dulu...huk2...

-surney hasniey-
(aku malas nak sign in...hehe)

Surney said...

seronok weh aktiviti camni... ;p~

ko ada jumpa pacat tak? ke dah jadi geng? hiks..

tetibe aku rindu masa induksi aku dulu...huhu

(aku malas nak sign in)

Anonymous said...

seronok weh aktiviti camni... ;p~

ko ada jumpa pacat tak? ke dah jadi geng? hiks..

tetibe aku rindu masa induksi aku dulu...huhu

Surney
(aku malas nak sign in)

surney hasniey said...

seronok weh aktiviti camni... ;p~

ko ada jumpa pacat tak? ke dah jadi geng? hiks..

tetibe aku rindu masa induksi aku dulu...huhu

dd dudu said...

{cik seni}
x jumpe, lupe terus pasal pacat, sbb byk mende nak fokus, haha


eh perhatian-perhatian, saya pun xtau kenape dengan comment box ni, tak keluar comment korang, padahal kat emel saya dah dapat. mungkin kejap lg baru die keluar kot.

dd dudu said...

haha comelnye seni hanta 4 sekali comment, aku pun x tau nape dgn comment box ni

salwa said...

yeah!!dd mmg sgt bersemagt menjwb teka teki di checkpoint aku...menjawab sambil angkt tgn lg..wahhhh

dd dudu said...

{salwa}
hahahahahahha aku memang tau kutu adalah jawapannye!! sbb tu bersemangattt :o

tih tih