Thursday, May 6, 2010

bandung 2010 - hari kelima



29 April 2010

hari terakhir untuk bershopping.

- di mulakan dengan kedai jam dahulu.

- lepas tu pergi kedai dvd. cetak rompak la. boleh dapat dengan harga 5000 rp bersamaan RM 1.80. murah, memang rugi tak beli. diorang seronok membeli. aku tengok aje. hehe. yelah tu. asalnye memang tengok aje, sekali last2 ternampak dvd tajuk cerita "Princess". cerita fantasi. tiba-tiba terambil dan tiba-tiba terbagi kat kuku. lalu kuku mengeluh "haihh kidss ~(',')~ ".. haha nak buat macam mana aku ni lagi suke tengok cerita mengarut dari cerita benar.

- masuk kedai jam lain pulak. ros happy tunang tersayang belikan jam ori untuk hantaran, hik2. eh tak apa kan tulis ni?


- keluar masuk kedai tas tangan.

- masuk Istana Sepatu. sekali terjumpa sepatu emas yang aku suke ('o') .. tapi tak ada size. dang!!

- masuk Istana Sepatu yang lain pulak. nasik baik banyak branch. jumpa sepatu emas yang sama. tak ada size jugak jugak. dang dang!!


tapi ezzan jumpe kasut feveret die. cheese cake tul *wahh tiba-tiba dengki


muke ezzan happy giler dapat sepatu, aiskem dan kupon fries mcD free. suke la tu ;P



rasanya rossa dah terlampau gembira, sehingga tak larat nak senyum dah hik2.


- aip aip sepatu emas dd tak jumpa lagi ni, camne ni :o last-last pekerja Istana Sepatu tu suruh kitorang try pergi ke Dunia Sepatu. kat sana mungkin ada sepatu emasku. suka betul aku nama-nama kedai diorang ni, hik. sangat fantasi.


- dekat Dunia Sepatu, dari jauh nampak kuku senyum2 dah. yessssss ada size untuk sepatu emas ku, yey yey!


- habis part kasut. pergi Toko 3 pulak. pergi sekali lagi. kejap je ni.

- jalan-jalan di Supermal. shopping baru. banyak giler kedai jam. ushar jam kat sana. seronok sangat *winkk ^^ .. lunch. cuci mata tengok butik2. masuk jonas photo. jonas photo ni banyak branch. shopping siket lagi.


- pergi Pasar Baru sekali lagi. kuku nak beli telekung lagi. aku pun sama nak beli kasi kakngah cousinku. ezzan pun ushar henbeg lagi kat sana.



- balik hotel solat jap.

- pergi Jonas Photo sebelah hotel sekali lagi. ehem ehem dekat sini lah aku beli hadiah untuk contest 30,000th visitor. hik hik. geram tengok barang2 yang dijual. sangat kreatif mereka ni. rugi-rugi tak beli untuk diri sendiri banyak2.

- lepas tu, makan lewat petang di Amanda Brownies. dan borong sedikit brownies untuk buat balik ke Malaysia.


- dah malam. waktu-waktu terakhir nak pergi FO mana-mana yang sempat. dalam kereta kitorang bising main game entah pape ciptaan aku dengan ezan haha. sabar je la eh jefry. jangan risau, bumbung kereta takkan tercabut punye, hak hak.


- sempat berjalan di FO Heritage saja.


- penutup adalah makan di Restoran Sederhana. hrmm pembuka hari tu pun Restoran Sederhana gak hee.

- habesssss hari kelima


note : terhibur kat sana tengok kuku suke bahan Haida. heheeee kesian haida, dia ingatkan dah tak ada megat, selamat lah dia tak kene bahan, tapi~~ ha ha nasiblah haida ;p hak hak




8 comments:

~ ReD ~ said...

nanti dh kawen, bukan lagi fantasi perkahwinan itu ye..;)

JIVEBUMZ said...

bestnya kamu jalan2 kat bandung tu.. akak nie biler plak agaknya masa itu huhu

dd dudu said...

{red}
iye lindaaa, of kos of kos

ngeee ;p

{jivebums}
akan tiba masanya itu, InsyaAllah :)
hehehe g ngn en. bob mungkin :D

Ogy said...

best2 baca entry dd ni mmg menarik hati akak nk pergi..hehehe

dd dudu said...

{kak ogy}
hehe yekee, klu camtu bagusla^^ nanti klu kak ogy nak g, dd tulun gtau pape info yaa

mun-e said...

kasut ezzan cantik gile! seyes!

fathiyiah said...

salam...
saya nk tnye.. kedai jam, kedai cd cetak rompak n istana sepatu tu dekat area mane? saya nk pegi hjg thn nih..
pastu nk tnye.. lepas ek beli cd cetak rompak tu?? xkene tahan ngan imigresen?

dd dudu said...

{mune}
ha'ahhh!!!!

{fathiyiah}
sori sangat lambat reply huhu

cd tu jgn beli byk.. beli siket2 jek pastu selit2 lah kat baju2 hehe.. yg beli byk tu takut kene tahan.. beli lah bawak 10 keping kee


ohhh ermm xtau nak cakap katne kedai2 tu, sbb buta jln ni.. supir yg bawak hehe.. tp klu fathiyiah cakap kat supir nak pegi 'Istana Sepatu', 'nak beli cd murah2', musti supir tau punye nak bawak ke mana hehe..