Tuesday, May 4, 2010

bandung 2010 - hari ketiga, jakarta



27 April 2010

- hari ni memang dah plan satu hari nak pergi Jakarta je. jadi, pagi2 sebelum bertolak, sarapan kenyang2 kat hotel. sebab perjalanan yang agak jauh.

brekfes di hotel berpinggan-pinggan ;P nak alas perut takut lapar dalam kereta


- sampai jakarta pukul~ erm x ingat. tapi tengahari dah la. perjalanan lama gile, 3 jam lebih kot. sebab kitorang pergi hari bekerja kan. sesak sungguh. luar biasa punya sesak.


- makan. dan shopping di Tanah Abang.

eh tak ingat pun memori ada pegang beg merah ni ;p



ezan nak tulung kirakan ke? ;p



cantek2 telekung kat sana. tapi tak beli pun untuk diri sendiri, macam dah banyak telekung kat rumah hihi.



tengah cari telekung yang orang kirim. konfius.
"nak beli ke tidak nak beli ke tidak".
"huhu macam ni ke yang dia nak ek?
"




di mana ada kedai henbeg, di situ ada ezzan. percayalah



oh ya, dekat Tanah Abang ni, aku ada suka satu kedai. kedai kasut, dan setiap kasut tu akan dipadankan dengan clutch yang bersesuaian. cantik sangat. tapi lupa nak ambil gambar ;p
erm erm sesiapa nak beli barang hantaran untuk perempuan, kat sini sesuai laaa (^_^) cantek sangattt padanan kasut dan clutch2 itu^^ bukan kasut atau clutch biasa2 tau. tapi yang ada blink2 nampak mewah. memang sesuai benor lah untuk buat hantaran kawen dan juga sesuai untuk pakai pergi dinner.

huishh rugi rugi tak ambil gambar kedai ni untuk rujukan orang lain.


- kitorang shopping kejap je kat Tanah Abang ni. pukul 3 lebih nak balik dah la, x nak laaa stay sampai malam. sebab takut orang balik dari kerja jadi lagi jem yang menakutkan. kesimpulannya, Jakarta ni sesuai pergi untuk lebih dari sehari. kalau sehari je memang tak cukuplah dengan keadaan kesesakannya yang melampau.


- pulang ke Bandung. sampai dah gelap dah. sampai2 je Bandung kitorang sambung shopping lagi, dekat FO FO yang ada. hehe


lama jugak aku sangkut kat donatello ni. ehee.



ni kat mana eh korang? siriyes aku tak ingat.
ehem ehem ni lah baju yang aku beli semalam di Bandung. saya suka sangat baju ni. sungguhhh sedap di pakai. labuh pun labuh ^_^ aaaaaaa nak beli lagiii~~~ anyone yang pegi Bandung belikan boleh? nak pesan color grey pulak. wahhh sempat tu~


- penutup hari ketiga. makan dan minum di Java Bean Cafe.

spageti tuna milik ezzan atau kuku

habiss hari ketiga.



4 comments:

suamihanyisterizuki said...

dd, baju maroon itu chanteq...suke tingok...

dd dudu said...

{suamihanyisterizuki}
aduhh, ni yang rasa kuat nak beli lagi baju tu ni.. huk2 suke jugak, patut beli byk2 color hari tu, hehehehhe

Ezzan Yusop said...

hahahaha...i loyke the statement..
"di mana ada kedai handbag, disitu ada ezzan"...sila masukkan peribahasa terbaru dalam kamus anda. hehehe!

eh dd, lupe ke nk gtau kedai kasut n clutch yg kita suke tu agak mahal noks. sila jangan hampakan perasaan org len nk pergi kedai tu...heheheh!

dd dudu said...

{ezzan}
dimana ada ezzan disitu ada henbeg ;p

oh ha'ah kann.. harap2 dorang baca comment ezzan, hik2 tetibe malas nak edit