Friday, May 7, 2010

Sayang Cendana


ahhhh sudahhh... dd dah start dahhh melekatttt... ahahahaha last drama yang aku melekat adalah cerita Puteri Bunian, dan kemudiannya cerita Siung.. semua pun cerita dongeng kan ;p


masa cerita Musang Berjanggut, aku memang tak tengok langsung. entah tak best pun. mak aku tengok gelak2, tapi aku tengok, emm gelak pun tak ikhlas ;p so memang out of my list lah cerita tu.


sekali ada cerita baru ni pulak. cerita pasal patung cantik magik, boleh gerak-gerak, boleh curik2 makan nasi goreng tuan dia. si cantik juliana evans yang berlakon. sesuai dia jadi patung hehe. dah 4 episod dah.




ni sipnosis dia ye.

Kisahnya bermula apabila seorang Puteri fantasi, Cendana lakonan Juliana Evans dihukum oleh ayahandanya menjadi patung di alam manusia sehingga menemui cinta sucinya. Cendana terpisah dengan dayangnya Donna lakonan Nadia Mustapha dan muncul di sebuah butik tertinggal. Selepas 30 tahun, premis itu dibeli oleh Amelia.

4 comments:

JIVEBUMZ said...

aah citer nie best laa akak pon layan gak.. julian cantik sangat betui2 mcm patung

dd dudu said...

{jivebums}
hee akak pun layan ;)

betol2 juliana cantek mcm patung, sgt =)

faizah said...

x penah tengok cerita ni. nak tengok lah

dd dudu said...

{faizah}
hehehehe klu cite ni musti encik mansor x halang kaklong tgk, sbb xde negatif sangat, dongeng katakannn


yelah tu dd ;p