Friday, May 14, 2010

selamat hari jumaat dan ber'weekend


hai :) lately ni macam malas jek nak update blog, hehe.. entah, mungkin sebab tengah rasa banyak benda nak dibuat kot.


hari ni hari jumaat. hermm petang ni mesti busy, ada meeting kumpulan.
kumpulan apa? kumpulan untuk esok. esok ada apa? esok ada aktiviti masuk hutan. untuk apa? untuk Team Building. dekat mana? dekat Hutan Pendidikan Alam UKM je.

esok berkumpul pukul 6:45 am dekat PTM UKM, sebelum bergerak ke hutan itu bersama ahli kumpulan. pukul berapa aku nak keluar dari rumah ni (T_T) mau pukul 5 pagi tu aku bangun tidur, hok hok. ramai dah tanya "awak taknak pindah duduk dekat2 UKM ke?"

"oh takpela.. dah biasa dah ulang alik dari gombak"..
tapi, kadang2 merungut jugak, espesially bila trefik jem dan aku tak sempat sampai sebelum cerita Sayang Cendana start ;p

semalam pun ada 2 kakak ahli kumpulan offer untuk aku bermalam di rumah diorang malam ni.

"rumah akak takde anak2 laki, mehla tumpang tidur rumah akak"

"rumah akak ada anak laki, tapi kecil lagi, meh la tidur rumah akak"

:'D

terima kasih sangat kakak-kakakku, tapi tak apa lah, bisa di atur ;) wohooo bes giler pagi sabtu lepas subuh drive kat highway plus, boleh bawak laju ni, buat drift siket-siket, ekekekeke ;p


hrm masuk hutan.. aku suka je.. aku rasa aku tough je buat outdoor2 ni. wah bongkak gitu~ .. CUMA!!! tulungg laaa cik pacat jangan muncul esokk, plssss~~~~~~~ klau ada cik pacat konfem aku terus tak tough.. eeeeiiiiiii tulun ahhh aku sangat takut dengan pacat,lintah, cacing,ulat... tak pernah kena lagi, walaupun sebelum ni banyak aktiviti masuk hutan, sebab tak pernah kena laa aku sangat takut.

tulunggggggg :'O

esok kalau orang Bangi dengar jeritan kuat tu, faham-faham lah ye.


ok tu kesah hari Sabtu.

hari Ahad pun aku akan keluar awal-awal pagi melalui highway plus menuju ke selatan tanah air. aku nak pergi mana? jeng jeng jeng surprise~~


hik hik akan update minggu depan ye, tungguu :)

Salam satu Malaysia, byee (^^.)/


-gambar hiasan-

7 comments:

ZARA said...

suka gak masuk hutam. betul betul. rasa tough giteww... jumpa pacat pengsan. huahaha

dd dudu said...

{zara}
ooo zara takut abg pacat gak ek ;p

surney hasniey said...

Dd...ko tarik je pacat tu dari kaki ko kalo dia dok sedap hisap darah ko, pastu adala kesan pacat tu gigit...haha.

Takpun, sedar2 je kaki ko dah ada kesan bintik2 merah...kena gigit pacatla tu, tapi pacat tu dah jatuh...ala, tak rasa apa2 pun...lalala...

But make sure, bawak minyak angin skali ye... ;p~

xara said...

bawa minyak kapak je. Agak2 ada pacat hinggap tu, curah minyak kapak je.

dd dudu said...

{seni}
uhuk uhuk kalau lah senang sebegitu rupe ;p

aku ni masalahnye bukan takut sakit, tapi takut kat 'pacat' ahaha paham x ayat aku ni ;p

die ibarat macam ko dah set dalam mind ko yg ko takut pacat, so klu ko nampak ape2 yg gerak2 ala2 pacat, ko dah kejang kejap

ahak hak

ulat kat tepi jalan pun dah boleh buat aku sukan lompat tinggi

hik2


doakan aku seni ;p wahh mcam nak pegi mana je~


{xara}
xsempat nak curah dah pacat tu terkejut dgr sy jerit,hak2

tp memang nak kene bawak laa minyak itu
huk2

surney hasniey said...

dd..ko kena set dalam mind ko tu yang pacat tu macam nyamuk je... ;p~

dd dudu said...

{seni}
uwaaaa tak dapatlaaaa :'o