Thursday, December 25, 2008

nak beli henbeg x?

taraaaa
korang nak beli henbeg x?
meh laa melawat kedai henbeg kawan kite ni di
qiqinz boutique

macam2 beg berjename die jual
sile2 melawat dan membeli yukk~~~

p/s-->namanya terpaksa dirahsiakan atas permintaan beliau sendiri hehe tp nama die start dr huruf 'I' =P
larii lariiii kenee kejar laarii lariii~~~

tentang diri ummu athiah

Assalammualaikum sumeee :)
bes kee cuti krismas? aku baru balik dr secret recipe makan ngn family belah2 ayah yg sambut krismas huhu sgt busan okaaayy~~ ;p
dah jadik anak sorang2 jek kat umah, kenelaa jadik driver ayah ye dokk ;)

okiee2 berbalik pada tajuk di atas, korang nak kenal x salah sorang opismet aku?
name die ummu athiah

die ni kann fez time aku jumpeee dieee, nampak die macam hana the making haha ehh taakk em em macam nampak second hana laa.. alaaa hana yg kawan upm tu, hana ciken litel tu.. hana yg aku suh duk dlm bas sebab die mengandung pastuh die ikut ckp aku tu hahahhaahaha lariii larii lariii hana kejarrrrrr ;p

mmg macam hana laaa pangai die ciket2.. nampak alim/baik/sopan santun tp rupe2nye agak sengal muahahhaahhahaha lari lariii lariiiiii hana ngn ummu dua2 kejar akuu laaariiii~ =P

meh2 aku tepek gamba die ni meh..

sangat jeles okay.. sbb aku suke scha, x aci x aci umu dpt tangkap gamba ngn scha

ermm ni aku xdelaa jeles sgt =P
remy, kite x minat awak laa hehehe

uh dush dush umu sbb dpt tangkap gamba ngn scha, pu~~~

haaa kat opis tu kan.. asalnyee aku kenalkan name aku 'diana'.. masing2 mule2 sume panggil aku diana, tp last2 sume dah jadik "dd" hahahahhaa tp si umu ni tetap panggil aku "yana" sampai skang^^ suwit kan^^ yee aku tau korang rase name "yana" cam x seswai ngn aku, ahh pedulik ;p

to umu : kite suke laa kawan ngn umu ;)
to dak2 OAS : kite suke kawan ngn korang2 sumeee sbb korang bes
mmuaahxx
hihi

Tuesday, December 23, 2008

senyum ;)

pagi2 dtg keje jek nampak mende ni, setiap pagi lak tu ;p

si awa yg bagi, hahaha geli gigi aku tgk gamba kesenyumannyee ;p

thanx awa!! :D

Monday, December 22, 2008

ngedate~

cik gigi cik gigi~~ ;p (dgn nada iklan di hotfm hihi)
korang dah dpt teke dah aku ngedate ngn sape hari sabtu hari tu? ;p (ecece cam ade org kesah nak teke jek hahahaha)

dudu dan kuku ngedate bersamaaaaaaa~~~~~taraaa~~~
inilaah dieee ruru~~~ haha poyo giler ;p

okie mule2 g amik ruru kat umah die dulu kat sungai ramal seperti gamba di sebelah kanan ni ye sedari2 ;)

pastu kitorang bekpes di d'limau nipis kat bangi, lapar gilerr
pastuh broommm2 kitorang g klia~ hek elehh cakap nak ngedate cam nak g mane jek kan, rupe2nyeee nak g pos malaysia kat klia jek hahhahaha
tp sori ye kuku n ruru.. dudu terpengsan dlm keta tuh, ngantuk okaaayy ;p

dah sampai pos mesia, taraaaa~


ruru amik parcel, anak ruru beli ape ek anak ruru?? ;p hak hak pangggg!!

waah ngantuknyee aku mase tgh taip entry ni
ah xkire nak update gak, penat jek tau tgkap2 gambar~ =P

balik dr lcct, kitorang g carik hadiah kawen kawan kitorang pastu rossa bawak kitorang makan sushi ;) hihi

layan gamba laa ek, nak tito ni nak tito~~ ;p



dan pemenang di hati perut ku tengahari tu adalaahhh~~~~~


ni kuku punyee, sedap siutt x hengat.. xingat name die, cume ingat description die jek ;p seafood pancake hew hew hew

makasih ruru n kuku kerana mengisi sabtu ku itewww ;)
lepas jumpe dorang, aku kembali ke opis petang tu dan pagi ahad (T_T)

nak tito daaaaaa, taaaaa sumeee (''.)/

zzzzzZZZZZZZ

hari ini ku berbaju merah

sabtu : 20/12/08

lepas bangun td, gosok2 gigi basuh2 muke sume2 ngadap balik pc.. yee server mmg dah start balik ye ;n
huwaaaghh nagantuknyee~~ otak pun xstat enjin lg~~ xmo dah laa wat keje.. kejut2 awa n linda yg tgh bergolek baik punyaaa ;p dlm bucuk2 tu kitorang balik umah awa n linda kat precint 16, dekat jekk ngn opis ;) tumpang umah dorang japp mandi2 sumee gosok2 baju, nak bersiap2, hari ni sy ade ngedate ngn 2 org ;) sape? rahsia dulu ;p lps tu petang nak g anta ayah ke satu tempat tu, tp last2 ayah kate x yah plak ohooooo

okiee dah siap yukkkkk, kul 830, ayuh ayuh gerakkk ke opis, kuku pun dah tunggu kat bawah opis dahh (upss dah ter'reveal salah sorang name yg kite nak ngedate ;p okie sementara tunggu nex entry cube teke lagi sorang sape ;p)

sementara tunggu enjin keta start =P

awa yg terlebih enjin di waktu pagi ;p hik

inilah saya!! merah itu semangat dan ceria yeahhhh p('o')/

tata lindaa tata awaaa~~ kite g dulu~~~ keje leklok~~

Sunday, December 21, 2008

tido di mana2 sahaja

jumaat : 19/12/08

apeeeee???? sabtu ahad kene dtg keje??
gedebuk gedebukkk batu2 besar yg tibe2 muncul dr atas awan bergedebuk menghimpap aku apabile dgr kate2 yg keluar dr mulut encik L ;o

oohh nooooooooo (nangis smiley ym yg air mate laju2)
hari sabtu aku ade hal laa weyyyyyy

ahh xkire xmo gak dtg sabtu, demi xnak dtg sabtu aku relaa gantikan ngn malam ni,
aku akn berkampung di opis tuk ciapkan kejeee yeahhhh p('o')q

bawak naik bantal, naik selimut yg mmg standby dalam keta.. n sume2 laaa
tinggal laaa kitorang ber3, dd awa n linda yg buat2 berani untuk stay di opis malam2 hew hew hew

pukul 11 .. masing2 semangat lagi wat keje..
pukul 12.. linda dah pengsan ;p
pukul 1.. masih mendengar suare ku menyanyi2 sambil siapkan koding ;p
pukul 2.. awa dah tergolek pengsan di satu sudut yg bersih
pukul 3.. aku masih sorang2 siapkan keje.. nyanyi2 tuk hilangkan takut..
pukul 330.. huwaaghh :0 menguap x hengat
pukul 4.. alaaa server ni down plak.. stop n start kan balik gune terminal.. menunggu untuk server tuh stat balik.. lamenyee... telangkup muke atas meja.. pastu angkat muke, tgk~ aihh belum start lagi? telangkup balik muke.. angkat balik muke.. x start lg?? telangkup balik muke.. angkat balik muke.. dan.. akhirnye.....

pukul 540.. bunyik ringtone kuku tepon.. samada die risau atau die nak kejut subuh.. xtaulaa hihi bukak2 mata, gosok2 matee..
eh... aku di mana ni??? kerusi encik L???? aku tergolek di bawahhhh kerusi encik L????? tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!! bukak mate lg besar cket... sepasang selipar awa????? kenapaaaaaaaaa???????

*************************************************************************************

p/s --> untuk keselamatan, kitorang bawak masuk kasut2 ngn selipar letak kat dlm opis, supaye konon2 opis tu xdek org laa.. tp awa over okaaaayyy die g letak tgh2 carpet ;n puk puk~~ sampai skang aku x ingat kenape dlm mamai2 aku tunggu si server tu tuk up balik, aku telah memilih untuk tido di bawah kusi en. L dan berhadapan ngn selipar awa wuuwuwuwuwu, klu dlm mamai2 tu aku larat jalan jauh cket ke depan, musti aku dpt tido d tmpat yg lapang yg staf laki kdg2 gune kan tempat tu tuk solat (T_T) huduhnyeee pemandangan yg perlu mate aku lihat setelah bangun tido uhuk uhuk uhuk :'o

pu~ (aksi jalan ke belakang diiringi lagu2 kekecewaan)

kitorang suke makan waffle

jumaat : 19/12/08

lepas jumpe aufa jumaat lepas makan2 waffle kan, jumaat minggu ni kitorang 3 (awa linda n dd) masing2 tingin makan waffle lg hi hi hi

dd text aufa
dd : aufa, jom jumpe tghari ni, awa ngn linda ajak aufa jumpe makan waffle

aufa : alaa dd besnyee makan waffle, tp aufa kat pangkor ni, aufa tgh bercuti.. bla bla bla, dah terdelete msj tersebut, agak2 jek ayat aufa hri tu lebey kurang cani ;p

wpun busy gler ngn keje tp kitorang kuar gak time rehat keje tu ke alamanda, demi waffle tersayang ;p broom broomm~~


kali ni kitorang order yg stick nye lak ;)nyum nyum :]""

nex friday nak order lain lak ;)

Thursday, December 18, 2008

keluarga ramai

yeayy hari niii bes sebab dtg keje pagi td x cuci mate ngn keadaan2 eksiden ;p
soo hari ni perasaanku agak terkawal ;p
klu taak kann setiap pagi ade jek kereta remuk2, aksi orang2 pegang2 henpon kol sape pun xtau, aksi kereta polis

pagi smlm kat mrr2 jem giler sbb ade van terbalik n tergantung kat tgh2 divider jalan yg tinggi tuu ish ish ish konpius canee leh jadik camtu, panjat ke ape ;p

paling xtahan kat pintu masuk putrajaya selepas exit hospital serdang tu kann hari2 ade jekkk kerumun2 baru lepas eksiden... hampir hari2 kelisa ku terpakse berjalan atas kaca2 tu haihhhhh
pintu masuk putrajaya tu 'ada apa2' ke? haishh mulutttttt~~ cubit mulut sendiri yah yah

huhuhu kite cume berdoa perjalanan kite selamat jek huhu takutlaaa tgk mcm2 keadaan eksiden tu wpun kadang2 yg kecik2.. dulu mase duk umah xde pun nampak ape2 ;p

okieee berbalik pada tajuk di atas.. hehe tauu taaak wpun busy ngn assignment, tp dr semalam sy suke main ulang2 play video kat kak viruspadu nyee entry yg ni --> http://viruspadu.blogspot.com/2008/12/penderaan-pengantin.html
sgt hepi, bahagia n kelakaaaaa hihihiih
sy terhiburrrrrr
bes nyeee kuarge ramai, jeles2 dush dush dush ;p

tu je la nak cpk hari ni hihi ;p

Tuesday, December 16, 2008

kan betol~

huhu kan betoll aku bahagia n ceria 2 minggu jek.. skang dah ade rase perasaan lain.. ohh noo~~
skang aku dah riso pasal..
asik balik lewat..
mak asik marah jek, tp bukan marah2 yg tinggi suare tu, taaak~~ tp marah secare halus.. tidaak~~
ayah pulak asik suh aku benti keje jekk...

lepas tu..
tesis~ aaa klu slalu balik lewat cane nak wat tesis~~
klu tesis xsempat siap, cane nak lulus master~~
xkan nak extent kot aaaa~~
sempat sebenanyee nak keje smbil wat tesis, tp itu klu xbalik lewat aaaaa~~
ermm aku bukannye sengaje/suke2 balik lewat..
wpun xdelaa bos/ketua yg suruh balik lewat
tapiii~~~~~

alaaaa sesape xkan paham punyee laaa nape aku balik lewat
klu aku cite pun org xkan paham huhuhu
sbb tu aku malas cite ;p
simpulannye mmg ade sbb..


aku xtensen bekerje.. tp aku dah riso mende2 lain.. cane nii...

alamaaak.. tesis... camnee niiii~~

Monday, December 15, 2008

hari2 ku yang ceria

kehidupan baruku di OAS ceria sgt.. ngan kehadiran kawan2 baru ni hihihi

ni gamba dorang xseda, lihat2 dorang ni sgt suke membantu sesame sendiri^^ sy sukaa^^

diorang ni kan sebenanye satu classmates di uitm shah alam.. pastuh sesat aku sorang dak upm hew hew hew
aku xtau nak ckp cane.. baru kenal beberapa hari tp cam dah kenal setahun hehe
wat keje dgn hepi2 gelak2.. dorang ni suke noo wat lawak..
aku dah sampai tahap gelak atas lantai dah hari tu huhu ni sume linda n awa nye pasal =P
gelak guling2 kat pantry pun jgn ckp laaa ;p hahahaha

adeh baru ingat nak bersopan santun, tp aishh ter'reveal jugak perangai sebena aku, tidaaaakkkkkk

hee dah 2 minggu keje.. tp wat mase ni x tensi lagi, sbb dorang2 ni la ceriakan keje aku yg patutnye tensi tp xjadi nak tensi.. cik ketua L kitorang pun asik wat kelaka jek kejenyeee.. kuhuk kuhuk kuhuk

harap2 minggu seterusnyee aku bahagia cam ni gak^^ tp xtaulaaa ;p kate bekerja kann hahah xmungkin ceria hari2 ye dok ;p siaplaa ko bile part development nanti hehe

erm hari kamis minggu lepas ade 2 org baru masuk, sorang name zainal sorang name dayah/chunk.. dayah ni pun ade blog ;)

tp baru kenal dayah ni beberapa jam, xsempat nak kenal personally sgt ;)

ade lg sorang, name die ummu athiah, die ni pun baik gak hehe selalu gak menepek kat die hihihi tp xde gamba laaa, siap umu nanti kite tangkap gamba umu hek hek ;p

pastuh yg lain2 staf n kawan baru sumee baik gak, n bes, tp xsempat lagi nak snap gamba hihihi
dayah

hari jumaat hari tu jumpe aufa di alamanda, makan same2 sekali ngn awa n linda, korang tau laa kan pangai aufa cane.. sape2 yg jupe aufa for d fist time musti akan suke aufa punye heheheh.. jadik nyee hari tuh linda awa yg mmg giler2 campur ngn aufa yg peramah n suke senyum/ketawa tu, jadik biseng laaa meje tu hahahah tp alaaa suke2 sgt sampai lupe nak tgkap gamba aufa yg pakai baju kiut giler (T_T) n mase balik tu awa cakap nanti kite wat reunion haha baru jumpe skali ngn aufa, dah nak wat reunion yekk puk puk ;p

begitulahhh 2 minggu kehidupan ku di OAS yg penuh dgn keceriaan hehe
taaaa (^^.)/

Sunday, December 14, 2008

jumpe cikgu kimia dr raub

hari ni kawanku dr raub sudaa datanggg
minah ni yg kat chatbox tepi sidebar suke letak nick "aku" hihi
okieee untuk kawan2 mrsm, secare eksklusifnyeeee dipersembahkannn~~~~

taraaaa~~ suzaliza~ :D

hari ni adelah hari menggewdix aku ngn die eheheh
di jusco jek~
dulu mase kat mrsm, aku sgt syg ini kawan
sbb die suke bg aku makan biskut ;p
hew hew hew
xdelaaa, sbb die kwn baik aku, die byk tulun aku dr segi hal2 kerohanian, keagamaan, n die sgt seorang kawan yg baik ;) tp pangai giler2 ;p
smpi skang die panggil aku cik musang, puk puk

penempelan ;p

mkn di old town white coffee, hari ni try garlic bread die, saje2 nak try tukar selera wpun suke makan kaya & butter toast, lepas tu nyesal ;p ni tgh teringat2 laa ni (T_T)

xpelaaaa x order td, layan gamba jek cukuplaaa hew hew :]'

:]""""""

tp cpt sgt mase berjalan kan eiza, sian die kelam kabut hantar aku balik kul 7 sbb takut ayah mak aku marah ;) xde pape laaa eizaa hihi, time kaseeyy eiza, sonok jumpe ko huhu rindu gilerr zaman mrsm dulu, abes lebam2 dah aku td, sbb ko lepaskan rindu ngan cara keganasan dan penderaan :'o erk yg lebam tu tipu ok ;p

lain kali dtg KL dtg umah aku lagi tauu^^

Wednesday, December 10, 2008

ayahku dan hospital mata

tarikh : 6 disember (sabtu)

sampai jek umah kul 8++, terus siap2 nak hanta ayah ke hospital mata tun hussein onn di PJ.. ayah ade problem mata, sbb tu bile drive ayah xnampak sgt daa, smpi dah 2x eksiden dlm mase sebulan time keje, uhuk ayaaaahh bentilaa :(

kat spital ni byk betol bilek kene masuk.. step by step gtu.. okie2 jom layan gamba yg sempat di snap hik

di periksa oleh student praktikal, vietnam marii

alololololo~~

sebelum masuk ke bilek ketiga.. titik sejenis cecair tuk kasi urat mata kembang

pejam mate diam2.. xleh bukak langsung tau yah smpai name kene panggil

di check oleh pakar mata

okiee abes daaa periksa.. next treatment hari rabu lak (hari ni laa) :)

ape? nak g carefour? yela yela kite g carefour eyy yahh~~ brooommm g carefour~~~

oooo nak mkn aiskem rupenyeee.. beli 2 tuh, kanan kiri makan yee ;p

hik ;) xcite byk laa, ngantuk sudaa :) layan je laaaa gamba yekkk^^

Monday, December 8, 2008

hari ini x sangka balik lewat..

tarikh : 5 disember 2008 (jumaat)

hari ni hari ke 5 saya bekerje..

sume pun berjalan cam biase..

tghari tuh pun x turun makan sbb nak siapkan esemen.. makan roti pizza yg kuku beli kat mydin smlm jek.. share2 ngan linda hehe (waaah biar betik aku xmakan nasik? leh kurus x eh camni ;p pangg!!)


sampailaa petang tu dah dkt kul 6..
kitorang gang2 dak baru ni xberjaye sempatkan assignment(bukan keje tp esemen training) yg encik L suh siapkan petang ni.. owkk owwww

kul 7.. xsiap lg.. alamak dah malam

kul 8.. masih x siap..

kul 9... x siap jugak.. encik L pun tulun2 ajar kasi faham n solvekan the problem

kul 10.. x siap jugak.. aaaaaa

kul 11.. xsiap jugak.. encik K naik.. n dgn hebatnye troubleshoot n fix the errors..

p/s--> time ni mak aku dah kol n msj2 marah2 daah :o ayahku ape tah lagi hihihihi

kul 11:30.. lagi ciket lagi ciket... aaaa error lagi? :'o

kul 12.. x berjaye jugak, dah rase nak cubit jek pc tu hihi

kul 12:13.. yahooooooooo akhirnyeee berjayaaa ;p n dgn bangganya di umumkan aku laa org LAST yg berjaye hahaha kawan2 yg lain dah selamat berjaye dah sebelum tu hew hew hew

dah siap... ckp2 cket..

kul 1230 camtu kot turun opis.. ngn linda n hakim, tp dorang nak g mkn mamak jap, aku nak itut tp takut mak yg tgh risoo giler2 aku xbalik2 lg.. uhuuu

bile turun.. maaaak~~ sunyinyeee keadaan sekeliling.. sape tau area precint diplomatik putrajaya leh bygkan x time tgh2 mlm cane huhu~~~~~ siriyes meremang bulu roma, time tu terbayang mcm2 aksi keganasan dan kes2 yg menakutkan kat tv daaa...
duk je dlm keta menikus jap, nak stat enjin pun takut..

kol kuku..nak ngadu..
tetibe die ckp "awaak, kite dah nak sampai opis awak dah ni"
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

xlame kemudian nampak laa dr jauh dlm samar2 power rangers dtg dlm gelap2 sunyi2 tu
hihi x ckp pun kat org die nak dtg, td kate kene stay opis ade keje :)
suke nooo wat kezutan yg leh wat sakit jantung
endingnyaaaa kuku meng'eskot kereta ku dr belakang, sampai laa aku slamat sampai umah equinee^^
ma pun dah xmarah lg lepas tau ade kuku eskot mase balik, em biaselaa kann ibu2 riso beno kite balik lewat2 mlm :)

oh yaaa xpdt balik umah gombak lg~~ terpakse laa kaco dorang di umah equine lg huk huk xbersedia langsung akan balik lewat mlm ni, pengalaman xsyok tumpang umah org ngn sehelai sepinggang jekk uhuuu

keesokkan paginyeee awal2 pagi kul 7 camtu dah bertolak balik umah gombak..
kuku hantar.. tp die drive sorang2 hihi..
sbb~ aku kat sebelah dah lunyai cam daun.. cam tauge pun ade..
aku tido jek dlm kete mase balik tu..
penat...

p/s--> tulaaa dah lame sgt berehat2 di rumah hehe sekali kene bekerja merase balik lewat tgh mlm, hamikkk kamuuuuu hew hew hew

eh tp mase tgh keje x penat pun, tensen pun x hehe cume rase mase cepat nooo berjalan~ tp bile dah balik dr keje baru rase kepenatan iteww ihiiiiii

dah lame x jumpe kuku

tarikh : 4 disember 2008 (khamis)

tajuk kecil adelah "dah lame xjumpe kuku secare berdua" hahaha selalu sebelum ni jumpe di temani kawan sy hihi ;p

hari ni hari ke4 sy bekerja..
paginyaa jumpe kuku jap, n kuku hantar sy ke tmpat keje dan kuku teman sam
pai ade kawan2 opis dtg tuk buka opis, hihi tetibe opismets dah kenal kuku plak;) (segan gak hehe)

hari ini keje okaay, masih di beri trainin
g, bes bes hehe

nmpak x double chin ku (T_T)

hari ni opis buat sembahyang berjemaah n bace yahsin, tahlil, erm tujuannye tuk get together kot :)
sooo balik agak lewat cketlaaa malam2 gtu,
jadinyaaa kuku dtg mengambil tapi kan hik hik sempat tu mase tunggu die g mydin kat bawah tu hahaha kelaka laaa, jadik mangsa mydin~ ;p


tp hari ni xbalik umah gombak sbb suda lewat kan nak jln jauh, tumpang tido umah equine(umah sewa lame ngn kawan2) jek ar.. sebelum balik umah, kuku ajar dulu jalan2 alernatif yg dekat tuk ke opis heheh sebelum ni sy tau satu jalan jek kuikui


kruukkk kruukk perut bunyiik, singgah makan kat kembangan paradise.. dekat ngn umah lisaaa oooo tp kitorang xberjumpe, sbb die dah jadik ular sawa kekenyangan kat umah (saje jek pitnah ko ;p) haha, so kitorang main msj2 jek.. gossiping wit lisa


ini jari kelingking dan kuku kuku (kuku kepada kuku haha)

eeei bes laaaa makanan2 kat cni, lain kali kene mkn kat cni, western fud die ok sedap tau :)

sepasang bandung cincau untuk dudu n kuku hihi ;p

okie lepas kuku hantar smpi dpn umah, balik la die dan lepak laa sy bersame anum ngn kak fae.. aufa dah selamat tidoo daa... anum mase aku smpi die tgh busy ngn kad2 kawen die lg hehhee.... kak fae lak tgh tgk ulangan sehati berdansa hahaha... sesungguhhnye sy amat merindukan situasi di umah lama sy ni hihi ^^

********************************************************************************
tarikh : 5 disember 2008

hari nii sebelum g keje, kitorang sarapan bersame2 yeayyyy
sarapan di KFC,
n waaah kitorang jek satu2nye pelanggan kat ctu time tu hihihi



dua2 pun makan ciken platter ngn fresh oren kuikui

p/s --> kesimpulannye dah 2 hari kuku ter'masuk keje lambat hahahhaa nyesal x nyesal x dudu dpt keje d putrajaya =P hew hew hew

kene tag.. part 4~

Assalammualaikum sumee :)
dah lame x update blog.. saye dah wat draft tp xpublish2 hehe.. so layan laa ek entry2 yg sebenanye dah agak basi ni hew hew hew

tarikh : 3 disember 2008

sy kene tag ngan ciare si gossip girl ;)

1. Apakah pandangan pertama orang bile tengok anda?

erm xtaulaa.. tp mase fez time jumpe kaklong rumet dulu, die kate die ingat aku sopan santun, tp rupe2nyee~~~ ihiiiii... pastuh td baru ym ngn ummu athiah(kawan baru opismet), die kate die ingat aku sopan santun, tp dlm ym rupe2nye sengal, ihiiii sume tertipuu ;p

2. Apakah yang anda lakukan 1 jam lepas?
tgh nikah ;p hik tipu jek, wat lawak seram

erm 1 jam lepas td tgh ym ngn kawan2 baru di opis :)

3. Bilakah kali terakhir anda basuh kereta?
gewdixnye soalan.. erm sabtu lepas ayah yg rajin anta keta tuk di basuh..

4. Mana yang lebih penting dalam hidup anda, KAWAN @ KEKASIH @ SUAMI?
suami la ;) tp sy lum kawen ;p

5. Alasan anda bagi jawapan no 4..
mustilaaa ;)

6. Sikap pasangan anda yang paling best?
uishh adelaaa, mane leh ckp ;p em em yela2 ckp siket jek, xmau share byk2
em em bukan tin kosong ihiii maksudnyee BUKAN seorang yg mulut manis.. emangnyaa orangnyaa lebih suka membuat/menunaikan/menunjuk dr omong2 kosong hehe, paham kee~

7. Sikap pasangan anda yang paling tak best?
cinta itu kan buta ;p

8. Apakah sikap paling buruk anda bila memandu kereta?
menyanyi dan merakam suare sendiri haha

9. Apakah yang berada dalam kotak fikiran anda sekarang?
tudung aku elok x?

10. Adakah anda merindui bekas kekasih?
dao ming si rindu x kat saya? ;p

11. Siapakah kenalan yang akan di"TAG"?
kak ogyyyy oh kak ogyyy~ :D

Thursday, December 4, 2008

tidak tidak tidak

maalunye saya~
tidak tidak tidak
hari ini hari yg paling memalukan seantero hidup sy setelah ade lesen keta uh uh
tidak tidak tidak
tp sy xbersedia lagi nak share ape yg berlaku
hihi tunggu nanti2 bile sy dah x malu baru sy cite ;p

dulu sy slalu gelakkan kereta lain yg melakukan kesalahan comel2
tp skang sy plak, padan muke saye padan muke padan mukeeeeee~~ (menjerit yg suare xdpt keluar)
ya semenjak dr hari ini sy tidak akan gelakkan kereta lain lagi sekiranye diorang melakukan kesalahan comel2 lg
uu uu uu uu malunyee akuuuu

aku takut ade pemandu sekeliling yg kebetulan seorang blogger merakamkan kereta aku waktu kejadian
lalu~~~ membuat entry pasal aku!! tidak tidak tidak (waktu2 malu camni terpakse -ve thinking giler)

aku nak tukar plat kereta, nak tukar kaler kereta~~~~~ (menjerit yg suare xdpt keluar)

pade blogger2 yg MUNGKIN atau KALAU merakamkan kejadian td di sungai besi pada pukul 7:15 malam dan membuat entry dan menepek gamba keta ku di blog masing2 wpun aku xkenal, tulunglaaaa padam plat kereta dan gamba pemandunyeee atau remove terus entry tersebut, aku xsengaja laa weyyyyy~~~ aku x sengaje~~~~~

tidak tidak tidak~~ (menjerit suare xkeluar lg)

Tuesday, December 2, 2008

scene yang suka dilihat

sy paling sukaaa~~~

1) tgk scene di hari jumaat, ramai2 berduyung2 ke masjid tuk solat jumaat^^ ditambahkan lg ngan aksi parking pelik2 dekat2 ngn masjid hihi :)

2) tgk scene di atas jalan raya, bile ne no ne no ne no ambulans dari belakang bunyik, tibe tibe sume kereta xkire muda atau tua otomatik akn berhimpit2 ke kanan atau ke kiri memberi laluan pade ambulans tersebut hik hik sgt suke okayyyy tgk keadaan waktu yg drastik itu ;p

3) melihat org yg xdikenali menolong orang buta melintas jalan ;p

kat kawasan umah ni, ramai gak orang buta, bile diorang nak melintas jalan, kdg2 berdikari sendiri, tp kdg2 ade org tgh makan kat gerai berlari2 nak tolong org buta tu

paling suke bile budak2 yg tulun org buta tersebut, mmg eiiihh suke laaaaaa, sy sgt suke budak baik ;p
cam kazama dlm komik sincan hik

4) melihat lori yg kepala besar, ekor pendek di atas jln raya.. heee... lisa pestisid, tulun laa tangkapkan gambar lori kontot ni, sy slalu terlepas laaaaa huk

erm ape lg eh... nanti tambah balik laa klu ingat ;p hik

Monday, December 1, 2008

hari ini hari pertama saya bekerja^^


hari ini hari pertama saya bekerja^^

makasih kat kawan2
yg amik berat tanye2 sms2 kol2 mase aku kat opis td
tuk tanye ok x keje di hari pertame hihihi

so suwit laaa koranggg
iskk iskk terharu2 (T_T) korang ni mmg kawan2 yg baik, nanges lagi nanges lg (T_T)
yg tinggalkan comment ngn kotak jerit pun, makasih2, mmuahhxxx syg sorang2 ;p
terharu2 (T_T)

hasni pindah umah

puk si puk si (puk versi rap)

hari ni dudu dan kuku menolong susu (seni ;p) pindah umah dr sentul ke sentul ;n heheh tp xde gambarrrr x sempattt nak bergambar mase angkat2 barang tu, kamera tinggal =D

tp ade satu gambar mase tgh makan kat the mall, hee bole laa kann ;p hik hik

mencik mencik tgkap gambar ngn seni, dahlaa aku makin membesar, tgkap gambar sebelah seni berganda2 besar huk huk (T_T)

time kasey seni sbb belanje makan ;)

********************************************************************************

waah sok hari pertame bekerja, takut2, debar2
eh tp mase entry ni di auto publishkan kul 11 pagi, ape yg aku tgh wat eh kat opis tu? dudu ko tgh watpe tu dudu?
td sebelum tido dah berdiri lame dpn gobok dah, merenung nak pakai baju ape (lepas ni musti2 hari2 aksi bertenung lame dpn lemari sbb xtau nak pakai baju ape hehe)
dah gosok baju n tudung dah
henbeg pun dah isi2 barang dah (waaah aku dah ade henbeg keje~)
skang nak tito daa, sok kene bangun awal, xleh bangun lambat lg cam hari2 sebelum ni ;p
tataaaaa :)

(z_z)

Sunday, November 30, 2008

melawat baby adam

hari jumaat hari tu sy teman lina ke kolej tmpat die ngaja (IUCTT), pastuh singgah umah azilawaty di sebelah kolej tu untuk melawat baby adam :) taraaaaa~~~

adam yg pegang kamera ni ;p

sy sgt suke adam, adam sgt comel di tambahkan lagi dgn sikapnyeee yg mesra dan suke main suke ketawe, sukeeeee^^ dush dush jeles ngn zila^^

mmuahhxx kat adam

eh korang kwn2 upm, ingat lg x cik saadah? hikhik hari tu dlm toilet fak

cik saadah : aaaaaaaaaaaa!!

(dudu pun kuar dr bilek air lalu menuju ke cermin dan pandang cik saadah dan tersenyum)

cik saadah : td sy nampak cicak dlm bilek air

dudu : ooo patutlaa cik saadah jerit yee

cik saadah : ha ah terkejut sy ade cicak.. eh awak sambung master ye?

dudu : ha ah, puan saadah (kejap cik kejap puan ;p) ingat lg kat saye?

cik saadah : ingaaaat~ mase sy tinggalkan kamu dan kawan2 kamu dulu, kamu semua masih baru sem1 sem 2, skang sy dah balik tgk2 sume dah ade yg kejelaa, sambung master laa, yg dah grad mster pun ade

dudu : ha'ah kannn, dulu kitorang kecik2 lg
bla bla bla xingat dah perbualan selepas itu ;p

hihihi so suwit cik saadah eh puan eh dr. saadah laaa, pu~ yg masih ingat kat kite sume^^

Friday, November 28, 2008

godaan template cantek

erm terjumpe template garden ni kat gugel

yuhuuu sgt suwit^^

tapiiiiiiiiiii sayanglaaa nak tukarr ngn template yg dah sedia ade ni uhuk uhuk uhuk
ermm xpe2 simpan dulu, kot2 nanti ade kegunaan kan ;p hehe kot2 ade my secret garden season 2 ke, cewaaah ;p hak pangggg!! ;p

lagi satu template bunge yg comel+suwit, lisa kuri2 yg pestisid bg link hari tu, aaaaa yg ni pun xtahan gak, kiut gilerrrrr

yg ni dah di try2 kat food blog, http://littlefoodfarm.blogspot.com/ yg x ter update2 tu hee
hehe kitchen dah jadik bunga2an ;p
lawa lawa, tp tingin gak nak upload kat cni, tp tu laaaaaa sayang sungguh ngn yg lame ni

kenape hidup ini perlu ade pilehan?
=P hik

Wednesday, November 26, 2008

a moment to remember

hik poyo giler tajuk kat atas ;p

hari ni saye pegi fakultiiiii
sbb ade diskusi ngn ruru n lulu sambil mkn lolipop ;p hihihi pu~

sy jarang dtg fak, kdg2 2 minggu sekali, tp minggu ni cam byk kali plak hihi
slalunyee klu dtg fak, lepas setelkan ape2, musti lepaking same dorang (rossa wawa n lina)
klu dorang xde, sy musti balik umah sbb xde kawan hehe

lepas ni xleh dtg fak daa sgt
hu hu hu dulu sgt sedey mase hasni tinggalkan aku sbb die nak bekerja di tmpat lain
skg aku lak rase 'seswatu' uhuk uhuk
tp aku pun bukannye slalu dtg fak pun kan, erm erm
ape aku merepek pun aku xtau daaa

taaaa ('',)/

p/s---> simptom org yg seperti sedar die ade rase seswatu tp xtau apa n xreti nak luahkan perasaan apa

puteri buah peach yg mencari kerje ;p part 3...


Assalammualaikum sumeeee :)
(lagu iringan adalah lagu iklan tweesties LURVE yg girl tu bercinta ngn cekedish)

ingat x kesah mencari keje saye? ;p


hari tuh kan sy publish kat blog pasal cari keje kan kan kan, pastuh adelaa beberape respons, terime kaseh pada semua
:) sy mmg hargai semua respons tu taww :)

pastu dlm mase yg same lisa aka pestisid pun ade gtau sy, kompeni kawan die ade nak pki java developer,
lepas tuh beberape minit kemudian sy ter'ym2 ngn kawan lisa tu,
pastu beberape minit kemudian sy terbagi resume sy kat die,
xsampai 2 minit tu, kawan lisa kate die dah print n bg resume kat bos beliau, haaaa :0
xsampai 5 minit lg, tetibe kompeni tu kol henpon sy hoohhhh biar betik?

lepas tu kompeni tu terus suh sy dtg teview keesokkan harinyee hahahaha pantasss seeeehhh (aksi tangan ke atas ke bawah laju2)
sampai xsempat nak rase berdebar2 sbb sgt drastik kejadian itewww ;p
cume kalut xtau nak pakai baju ape hihi mangsa dah lame xg teview ;p
pastu tanye lisa,
sume lisa yg solve kan hahahhaa minah ni peti serbaguna butut ;p

n Alhamdulillah, hari ni kompeni tu kol gtau sy accepted n start 1 dec ni :)

ho ho ho xtau nak rase ape ;p

kehidupan ku yg baru bakal bermula ;)
chaiyuk dudu chaiyuk ('',)/


selamat tinggal cerita cina siang hari untuk surirumah2,
selamat tinggal cte "dunia khayalan dunia impian"
petang2 (xdpt dah nak berfantasi lepas ni uhuk ;p),
n selamat tinggal cite puteri salju uhuk uhuk uhuk

puteri dudu akan meninggalkan zaman student+surirumahnye..
welcome new life,
hope everything wud be okayy,
masters research + bekerja ohooo have to put more effort lorrrrrr

chaiyuk dudu p('o')q

atskukuru! panasssss :0 panaasss :o (panggggggg!!) ;p

time kasey lisa, nah sebakul bunga untuk ko ;p
time kaseh kat kawan lisa jugak yg namenye gra, time kaseh kat kawan2 yg amik berat, time kasehh kat kawan2 blogger (hik cam menang anugerah pulak, pu~) time kaseh sumee^^

Monday, November 24, 2008

kene tag.. part 3~

ini kak illa mama khayra yg tag saye ;)

1) bekas kekasih saya adalah
dao ming si .. beberapa tahun yg lepas suda.. uhuk uhuk.. sy tinggalkan die setelah tgk gambar2 die sbg model di gugel xbengis macam dlm cite meteor garden uhuk uhuk menangis sambil duduk memeluk kaki

2) saya sedang mendengar bunyi
hujan di luar tingkap... dan lagu di ladang anggur dr blog saya sendiri.. waa soo tenang~

3) mungkin saya patut
lebih peka dan ingat jalan lepas ni?

4) saya suka belajar
- dulu suke fizik sbb cikgu wan ajar bes..
- eh sy suke blaja pasal psikologi tp xpenah belaja pun.. cane tu?
- sy suke bace buku2 yg ade gamba2 planet2 angkasa2

5) sahabat baik saya
kamu tau sape hahaha sape yg makan pisang die laa yg rase pisang nye hew hew hew

6) saya tak paham
(nanti isi kemudian leh? cam byk sgt xpaham sampai dah lupe ape yg xpaham)

7) saya kehilangan
errrrr rasenyee blum rase kehilangan lagi.. err

8) ramai yg berkata


9) makna nama saya ialah
cahaya keagamaan.. err (ye sile sengih senget mulut)

10) cinta tu adalah....
magic! sgt magic.. org bercinta akn buat perkare2 yg pelik ohohoho

11) di suatu tempat
atas meja2 ku ade cd2 anime kuku yg tgh sy nak tgk

12) saya akan cuba
jadik lebih baik dr semlm.. (tiru jawapan kak illa mama khayra ;p)

13) makna SELAMANYA ialah
sampai bila2.. asal tanye hah, pu~

14) henpon saya...
nokia 7390 kaler pink.. nape nape?

15) saya paling meluat bila
tertengok cite sutera maya sbb minum petang.. tah hape2 lakonan fasha dlm cite tu... xreal sungguh

16) bila saya bangun dr tidur
cek henpon ade sms x heeee

17) party adalah
bukan jiwa sy jugak (tiru jawapan akak lg hehe)

18) haiwan yg paling cute
monyet n the gang.. kiutnye

19) peringkat umo yg paling menyeronokkn
umur 1 hari sampai hari sy konvo.. lepas itu kurang menyeronokkan sbb tgh sesuaikan diri ke zaman kedewasaan (macam aksi ular atau lipas yg bersalin kulit yeahh)

20) hari ini saya rasa sgt tension sbb
hari ni cam x tensen laa

21) mlm ini saya akan cuba
jawab sume tag ;p

22) saya btl2 inginkan
sume gembira n hepi ending tuk kisah hidupku^^

23) bila tgk muka kt cermin pg td
alaaaa~~

24) shopping kompleks
ape? ape? ape?

25) makanan segera biasanya
sedap.. hee sedapnyee tgh terbayang mcCiken, ayam mcD ngn sundae coklat :]"""

26) ayat2 terakhir kata pd org...
tata tata.. kite letak ehh :)

27) nk pnjgkn tag ni?
lisa aka pestisid bin ridsect! kamu di tag!! padan laa muka ;p hik hik

kene tag.. part 2~

lisa yg tag sayeeee

1.Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
- ma ayah abg
- kuku
- henpon ku
- laptop ku
- barang2 pemberian kuku
- rumah tempat berteduh.. hee hee hee


2. Apakah benda terakhir yang anda beli dengan wang sendiri?
1 set mcCiken air tukar milo

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan anda?
di mane2 garden :D

4. Berapa lama anda rasa hubungan anda akan berkekalan?
hubungan ape ni???? soalan xlengkap puk puk

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?
kan sy dah kate td kat previous tag, hatiku telah di curi seseorang ;p

6. Dimanakah restoran terakhir anda makan malam?
gerai yg jual udang goreng cucuk2 kat lidi, ikan goreng, nasik minyak di kmpung tanjung lumpur, kuantan

7. Namakan buku terakhir yang anda beli?
sincan.. hari tu kat kedai buku carefour

8. Apakah nama penuh anda?
name lisa, pestisid binti ridsect??? ha ha ha lawak gilerrrrrr
nama saya dudu binti ab samat

9. Anda lebih senang dengan mak atau ayah?
ma.. ayah pun senang gak.. tingat dulu mase sekolah agama darjah 1.. patutnye sekolah agama kelas pagi tp adela satu hari kene tukar ke kelas petang sbb ade majlis apentah kat sekolah kebangsaan yg pelajar2 dikehendaki dtg belah pagi.. mak ayah sy pula sgtlaaa strict bab2 dtg kelas ni.. klu xleh dtg pagi, dtg petang.. nanti ayah ckp ngn ustazah.. lepas ayah ckp ngn ustazah tu, sy tgk sume dak2 dlm kelas tu sy xkenal... terus menangis kuat2 peluk perut ayah (time tu ketinggian sy setaraf perut ayah jek).... xkasi ayah pegi xkasi xkasi, nanges kuat2 lagi sampai satu surau dgr (mase darjah 1 sekolah agama kat surau)...sampai basah dah kemeje ayah saye ngn airmata sy hik, last2 die bawak sy g tempat keje die hik.. sampai skang mak xtau ;p

eh ape relevan cite ni ngn soklan??

10. Namakan seseorang yang anda ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
pertame kali? dulu laa mase kicik2 nak sgt jupe doraemon hik

11. Christina atau Britney?
erm dulu sy penah minat britney.. 3 kaset die sy ade, layan mase prep pakai walkman ;)

12. Adakah anda mencuci pakaian anda sendiri?
pakaian saye bole mencuci diri mereka sendiri haha pu~

13. Tempat yang paling seronok anda mahu pegi?
dah tua2 nanti anak2 dah besar, nak round satu dunia ngan suamiku ^^

14. Pelukan atau ciuman?
ishhhhhh dah nguap2 dah ni jawab soklan

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag anda
- name die lisa
- die ni sengal tp lucu dlm sengal
- die dan sy kecewa bile ida n tania kalah dlm the amazing race asia
- die kat U dulu kan gang die ramai haha dorang penah belanja saya kat haiyaa hihi malunye sy usah nak ckp lagi la, tp dpn dorang wat2 kool jek hihi
- dulu die rajin beli makanan pastu panggil sy turun blok hik hik kiut kann
- sy slalu suke ape yg die ade dlm laptop die dulu hikhik tingat icon kura-kura ;p
- sy suke kawan ngn die sbb die kawan ngn kawan2 saya hehehe

16. 8 perkara yang amat saya gilai
- sy suke giler berjalan2.. lagi jauh lg saya suke hew
- tgk wyg
- gugel gamba2 ketenangan hehe
- makann.. nikmat arrrrrrr

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
- hohohoho
- haahaa yekeee
-

18. 8 buah buku yang paling terbaru di baca
- majalah greece abg saya
- sincan
- buku cite tajuk "Ashes of dreams"
- metro jumaat lepas baru bace sat td

19. 9 lagu yang boleh saya dengar berulang kali
weei ape ni asik mintak 8 laa 9 laaa :o xmau2, langgar rules gak puk ;v
- lagu2 kat kotak muzik sy di sebelah hee

19. 8 perkara saya pelajari tahun lalu
eh byk laa.. hermm tingat baru2 ni ym ngan kak yen.. kakyen kate "dd dah makin matang laaa".. hermm terfikir, benarkah? benar laa kot hew hew dah makin byk mkn garam ;p

20. Mangsa tag seterusnya
lina, shai, ros, muni, ciare.. kuciwa x? kuciwa x? ha ha ha korang kene rase gak ape yg aku rase ;p ha ha ha gelak jahat

kene tag.. part 1~

taraa~~ sy baru balik dr kampung.. bak kate kak illa patutla xupdate2 blog hikhik baru 2 hari kak ;p penat sungguh sy menjadik kakak door gift kat kenduri kawen sepupu, tetamu ramai giler kof kof kof terus terbatuk

hari ini sy nak menjawab sume tag yg dah di beri pade saye oleh kak illa, kak lina dan juga.. dari lisa yg dah beberapa tahun lepas die tag sy ha ha (perumpamaan jek ;p)

part 2 n part 3 akan di auto publishkan beberape jam kemudian yek

ini part 1... tag dr kak lina

7 ciri wanita/lelaki idaman anda

* tiada.. sebab hatiku telah di curi seseorang ;p
*
*
*
*
*
*

7 wanita/lelaki yang pernah anda minati sepanjang hidup

*fazura sbb ntah.. suke jek tgk gaya die ;)
*watak2 dlm komik laaaaa byk sgt
* ziffi ;p panggg!! memain jek hihi
*
*
*
*

7 perasaan sekiranya keluar dengan seseorang yang anda minati

* owh biar betik??
*
*
*
*
*
*

7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda

*pulau mauritus
*Japan
*pulau jeju, korea
*eiffel tower
*satu dunia
*
*

7 barangan/sesuatu istimewa yang mungkin akan anda hadiahkan pada pasangan anda

*hati saya hik hik
*
*
*
*
*
*

7 tajuk lagu yang akan anda nyanyikan untuk pasangan anda

*squall
*for fruits basket
*tp suare x sedap arrr.. caneeee
*
*
*
*

7 rakan yang anda tag dan mahu mereka buat PERIHAL 7 ini.
kakak2 blogger ku~ kak ogy yg selalu letak wallpaper bes2, segunung nunu yg ceria dan kak illa mama nye khayra he he he jgn larik ;p jgn wat2 xnampak ;p sy pun mangsa okaaayy ;p

Wednesday, November 19, 2008

pagar kebun ku sudah bertukar~

taraaaa~~
berakhir sudaa penantiannyee ;)
adik kuri2/pestisid/lisa menghadiahkan pagar kebun baru kepadaku^^
pagar kebun lama pun sgt laaa suram hahaha font pun xbermaya ='P nak masuk kebun pun xsampai hati kuh kuh kuh

ini adalah kali pertama tukar header
sebelum ni sgt laa setia kat header ni,x penah usik pun
lisa tgk sy syg sgt kat pagar tu, die pun xsampai hati nak beli baru, renovate sudaaaa ;p
ha ha ha

smlm die edit, tp die mms kat saye jek hasilnyee huk huk sgt tersiksa jiwa dan raga ni terpakse tgk header kat screen henpon yg sgt keciiiikkk dan xdpt nak upload terus kat blog ;p

ade 4 yg diberi, sume pun sy sukeeeee
tp xtahan siutttt tgk payung rambu2 tuh hahaha mane ko jumpee niii pang pang pang (^o^) (tp lisa kate,ni bukan payung tp pokok, pu~)
hik hik

time kaseehhhhhh lisaaaaaaa
sy sukeee gilerrrrrrrr
betol niii, ikhlassss dr hatiiiiiiiiiii^^
mmuahhhhxx

Tuesday, November 18, 2008

entry penantian

ooohhooo penantian ooohooo penantian~~ (lagu bienda yg dulu2 tu)

sy tgh tggu 'seswatu' dr lisa kuri2 pestisid ni ... arghh xsabanyeee.. sgt menderita n kijam okay penantian ni, sbb sy dah tgk secare virtual tp xdpt nak grab urghh (' '~)

saje jek nak wat lisa tensi hik hik ;p lisa, tensi x tensi x bace entry ni? ;p

sementara sambil2 menunggu 'sesuatu' iteww, ape yg sy wat?
haha sy layan blog anak mat nor
mmg klaka giler, lawak versi taste sy ni! ;D
very the indie ayat2 die kuikui
thanx to sebutir shai yg mempromotekan blog ni kat blog nye hik

ini second blog yg sy sanggup bace dr first entry die sampai laa entry yg latest nye (skang tgh bace july 2008), selepas blog kak viruspadu hehe

okiee, sambung bace ~ untuk menghiburkan hati, sambil2 tunggu utusan dr adik kuri2 ;p

taaaaa (''.)/
-puteri buah peach-

puteri buah peach yg mencari kerje ;p part 2...

Assalammualaikum sumeee ;) klu entry ni berjaye di publishkan pukul 11 pagi hari selase maksudnyee berjaye laa sy wat auto publish hehe okie di kesempatan ini sy nak tanye kawan2 yg kenal sy dan yg xkenal sy..

1) korang tau x mane2 kompeni yg ade keje kosong? bidang IT laa, komputer? tutor? (dulu kat upm, sy amik Software Engineering)
2) ade mane2 employer yg bace entry ni x? ;p (jadik cam diana josbstreet pulak, pu~)

sy sebenanye kan nak keje gomen/separuh gomen.. tp dorang cam xnak amik sy jek ngeeee ;p
jadikk sekiranye, ade peluang bekerja di gomen/separuh gomen, sile laa war2 kan yaaa

tp klu xde rezeki kat ctu xpelaa, sy xkesah memane :)

nak area putrajaya, cyberjaya, KL.. mane2 laa

pengalaman kerja????
huhu pengalaman keje sy sangat laa sedikit.. jadik peluang nak dpt keje tu sgt laa nipis kann.. penah bekerja di Possimo Sdn Bhd, Sri Hartamas.. sebagai software development junior consultant, atau name pendeknyee programmer la kot.. tp selame 4 bulan jek, sbb lepas tuh sambung belajar.. tp dlm 4 bulan tu, sy belajar macam2 dan sgt berharga.. possimo ni buat sistem untuk telco.. dlm tempoh tu sy sempat laa design interface dan buat web based system untuk celcom dan juge maxis.. mmg sayang sgt tinggalkan kompeni tu tp~~~~~~

lepas tuh sy sambung blaja smbil jadik Research Assistant d fakulti sains komputer, UPM (waah rupe2nye kak vp pun penah jadik RA di UPM, bile bace entry encik laloque hehe)

sgt cket kan pengalaman keje sy.. up cket jek dr fresh grad hehe..

nak tgk x final year project saye? haha, okie gak kan klu upload kat cni, nanti dah jadik nenek nanti, klu cucu kite bace blog ni, leh laa die tau "hooo ini laaa final year projek nenek"

jap ey jap ey...

taraaaaaa~~~~

personal web organizer system! heee ;p


jadual seharian, pu~

diary hee

laaa aku wat contoh diary pasal ni ke kuikui

haha baru aku pasan, name lina rupenyee kat address book ni ;p

important dates =)

yee cucuanda, inilaaah projek tahun akhir nenda =) macam sistem xserius kan hehe... simple sungguh ;p
kuikui kelakanye ingat zaman kat kolej ni, berterabur dan kelam kabut sokmo.. eh wat ni pakai PHP dan sql.. adeh2 kene asah balik sel2 dlm otak ni..

uihh ape melalut sampai project final year ni..
nak iklan cari keje sebenanye hehe..
klu korang ade info gtau eh =)
tinggalkan komen d cni atau emel kat greenrose_dd@yahoo.com
sambil2 tu sy carik gak kat mingguan ahad ngn gov.my :) budi baik cik, puan, sy dahulukan ngn ucapan terima kasih :)
cewah ;p

tataaaa =)
-puteri buah peach-

Monday, November 17, 2008

puteri buah peach yg mencari kerje ;p part 1...

ehem..
cane nak start eh..
okie2.. start..
1..2..3

sebenanye sy dah puas menjadi full time student..
lagipun siang2 sy blogging n tgk tv jugak.. xde maknenye kann...

jadiknyaa, sy fikir lebih baik bekerja dr menggemukkan diri kat umah ye dok :D
sy ingat nak carik keje laa...
nak laa ade life jugak kan =P
plannye konon2 nak siang bekerja, mlm buat tesis, ok x? klu buat =P

lepas tu bulan 12 ni kene bayar yuran rm1350..
kire cam nak carik duit la ni

dialog ayah ---> "lu abeskan lu punya mastar dulu baru calik keleja, nanti lu sudah ada mastar, olang mau amik luk keleja, gaji pun tinggiii"

owh ayahanda.. anakanda xsanggup lg tgk ayahanda bekerja menanggung biawak ni kat umah =(
anakanda paham niat ayahanda,tp ayahanda, xdpt laa nak sentiasa 24 jam menatap si research tu... otak xjalann... betoooll...

jadik skg sy perlu bertindak tegas p('o')q


kesian laa ayah.. dah tua, umur lebey kurang ngn dr. mahathir tp kene keje lg.. mmg dah uzur sgt.. bulan lepas dah 2x eksiden.. satu langgar keta org, lg satu langgar tiang.. ayah sy driver ye saudari2 sekalian.. tp kompeni tu tetap bg ayah keje wpun umur dah lanjut dan slalu melanggar objek di hadapan mahupun di belakang..

pastuh kelmarin pulak ayah balik bawak jari yg dah nak hampir terputus, sbb nyee ayah tutup bonet keta, PANGGGGG!!!! (bunyik bonet keta di tutup)

tapiiiiiiiiiiii ayahnye lupe tarik jari kelingking nyee yg tertinggal sedap landing di tepi bonetttt!!!!

dlm kesakitan ayahnye menggunekan lagi satu tgn cepat2 kuarkan kunci dr poket n bukak bonet n tarik balik kuar jari yg tersepit dan tertinggal di dalam tu.. urghh
mase ayah cite tu.. "haiyaaaaa!! masa itu aaaa manyaakk sakitttt loo saya punya jali!! saya ingat aaaa sudah putus jali saya""
menitik2 air mate sy tgk keadaan jari ayah :''''(
sy sgt hiba, tp mase kat umah ayah nyee kool sahaje.. siap leh wat macam2 keje ngn jari kelinking yg dah terbelah dalam sampai ke isi dlm tu.. basuh pinggan, makan pisang, angkat barang2 berat dll..
rasenyee kann bile kte dah tua, reseptor kulit untuk sakit makin mengurang x? sape2 budak sains nak terangkan????

huu sy sedey... tp geram pun ade! kenape x hati2.. itu naseb baik kunci keta dlm poket ayah, cube bayangkan, klu kunci keta tuh kat enjin keta kat depan?? urghh xmau bayangkan..

itu belum campur lagi dengan bilangan2 ayah jatuh motor.. byk kali giler.. lepas tu, motor jatuh atas ayah pun ade... jumaat lepas, mase ni tgh parking nak solat jumaat.. time ni pun hiba gak sy dgr ayah cite die nak parking jauh2 sbb parking kat2 masjid dah penuh, jadi bile motor jatuh atas ayah, xde sape2 yg nampak, jadinyee ayah berusaha mengangkat dengan kudrat SENDIRI moto yg menghempap kakinyaa itu.. uuuuu :'''''(

dlm bulan ni jek dah dua kali motor ayah pancit mase kat tgh jalan.. berat okaaayyyyy nak tolak motor yg dah pancit ke workshop... jauh pulak tu.. sian ayah yg dah uzur tu :(
sepatutnye mase kejadian die patut kol laa saya, nanti sy amik laa ayah.. dah sampai rumah baru nak cite, time tu badan ayah dah lembik giler dah.. nape xbuat macam tu, marah ni :(

sy x sanggup tgk ayah keje, tp nak wat cane kan, ayah sang degil, tetap xnak berhenti kelija.. dah puas mak sy membebel, tp masuk telinge kanan, kluar telinge kiri... itupun klu masuk laa.. ntah2 xmasuk..

ikutkan anak2 lain bg jek duit, cukup klu ayah berjimat.. die xnak benti gak selagi sy x ade keje.. nak tunggu sy abes master gak..

tp sy xnak dah laa camtu.. nak keje jugak.. yuran tinggi ayahanda~ bukan cam yuran kelas mengaji mase kecik2 dulu..

okie stop cite pasal ayah.. sebenanye setiap bulan sy dpt elaun dr projek grantt.. tp bulan 12 ni tamat, itulaa sebab sy kene cari keje :)

puteri buah peach yg mencari kerje part 2 akn bersambung esok ye.. nak try buat auto publish, schedule kan pukul 11 pagi esok kot ;)

see ya! ('',)/