Monday, November 24, 2008

kene tag.. part 2~

lisa yg tag sayeeee

1.Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
- ma ayah abg
- kuku
- henpon ku
- laptop ku
- barang2 pemberian kuku
- rumah tempat berteduh.. hee hee hee


2. Apakah benda terakhir yang anda beli dengan wang sendiri?
1 set mcCiken air tukar milo

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan anda?
di mane2 garden :D

4. Berapa lama anda rasa hubungan anda akan berkekalan?
hubungan ape ni???? soalan xlengkap puk puk

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?
kan sy dah kate td kat previous tag, hatiku telah di curi seseorang ;p

6. Dimanakah restoran terakhir anda makan malam?
gerai yg jual udang goreng cucuk2 kat lidi, ikan goreng, nasik minyak di kmpung tanjung lumpur, kuantan

7. Namakan buku terakhir yang anda beli?
sincan.. hari tu kat kedai buku carefour

8. Apakah nama penuh anda?
name lisa, pestisid binti ridsect??? ha ha ha lawak gilerrrrrr
nama saya dudu binti ab samat

9. Anda lebih senang dengan mak atau ayah?
ma.. ayah pun senang gak.. tingat dulu mase sekolah agama darjah 1.. patutnye sekolah agama kelas pagi tp adela satu hari kene tukar ke kelas petang sbb ade majlis apentah kat sekolah kebangsaan yg pelajar2 dikehendaki dtg belah pagi.. mak ayah sy pula sgtlaaa strict bab2 dtg kelas ni.. klu xleh dtg pagi, dtg petang.. nanti ayah ckp ngn ustazah.. lepas ayah ckp ngn ustazah tu, sy tgk sume dak2 dlm kelas tu sy xkenal... terus menangis kuat2 peluk perut ayah (time tu ketinggian sy setaraf perut ayah jek).... xkasi ayah pegi xkasi xkasi, nanges kuat2 lagi sampai satu surau dgr (mase darjah 1 sekolah agama kat surau)...sampai basah dah kemeje ayah saye ngn airmata sy hik, last2 die bawak sy g tempat keje die hik.. sampai skang mak xtau ;p

eh ape relevan cite ni ngn soklan??

10. Namakan seseorang yang anda ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
pertame kali? dulu laa mase kicik2 nak sgt jupe doraemon hik

11. Christina atau Britney?
erm dulu sy penah minat britney.. 3 kaset die sy ade, layan mase prep pakai walkman ;)

12. Adakah anda mencuci pakaian anda sendiri?
pakaian saye bole mencuci diri mereka sendiri haha pu~

13. Tempat yang paling seronok anda mahu pegi?
dah tua2 nanti anak2 dah besar, nak round satu dunia ngan suamiku ^^

14. Pelukan atau ciuman?
ishhhhhh dah nguap2 dah ni jawab soklan

15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag anda
- name die lisa
- die ni sengal tp lucu dlm sengal
- die dan sy kecewa bile ida n tania kalah dlm the amazing race asia
- die kat U dulu kan gang die ramai haha dorang penah belanja saya kat haiyaa hihi malunye sy usah nak ckp lagi la, tp dpn dorang wat2 kool jek hihi
- dulu die rajin beli makanan pastu panggil sy turun blok hik hik kiut kann
- sy slalu suke ape yg die ade dlm laptop die dulu hikhik tingat icon kura-kura ;p
- sy suke kawan ngn die sbb die kawan ngn kawan2 saya hehehe

16. 8 perkara yang amat saya gilai
- sy suke giler berjalan2.. lagi jauh lg saya suke hew
- tgk wyg
- gugel gamba2 ketenangan hehe
- makann.. nikmat arrrrrrr

17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
- hohohoho
- haahaa yekeee
-

18. 8 buah buku yang paling terbaru di baca
- majalah greece abg saya
- sincan
- buku cite tajuk "Ashes of dreams"
- metro jumaat lepas baru bace sat td

19. 9 lagu yang boleh saya dengar berulang kali
weei ape ni asik mintak 8 laa 9 laaa :o xmau2, langgar rules gak puk ;v
- lagu2 kat kotak muzik sy di sebelah hee

19. 8 perkara saya pelajari tahun lalu
eh byk laa.. hermm tingat baru2 ni ym ngan kak yen.. kakyen kate "dd dah makin matang laaa".. hermm terfikir, benarkah? benar laa kot hew hew dah makin byk mkn garam ;p

20. Mangsa tag seterusnya
lina, shai, ros, muni, ciare.. kuciwa x? kuciwa x? ha ha ha korang kene rase gak ape yg aku rase ;p ha ha ha gelak jahat

8 comments:

surney said...

dd dah makin matang la...nampak je mcm umur 15 tahun... ;p kalo ada masalah, leh mintak nasihat dia..sgt2 berguna...heee..

noname said...

hmm..peti serbaguna XP

pestisid said...

auch saya rasa malu2 kucing :)

ciarexoxo (^_^)v said...

erk...daku br prasan diri ini telah di tag..uuu harusss ke jwb?kang aku letak sume coding aku nti :'D

pestisid said...

dudu, shinchan ko beli tu num bape yek?sy dh x updated la latest is num bape.pelis2.nak kene buat inventory check ni

dd dudu said...

{surney}
sapee jekk la yg nak mintak nasehat aku ni hihihihi ;p

{noname}
ohoo peti serbaguna yeeeeeeee ;n
;p

{pestisid}
cehhh malu2 kucing pulak pu~ pu~

{ciarexoxo}
wahahaha tidaaakkk jangan cemarin blogku dengan coding2 hahaha ;p cucu jgn malas!! dudu pun mangsa okaayyy uhuk uhuk nangesh nangesh

{pestisid}
erm yg sy beli vol. 48, tp xtau laaa kot2 dah kuar 49 keee

rosealley said...

nampak je macam umur 15 tahun???hasni, kamu yakinkah???hahaha

dd dudu said...

{rosealley}
yakin yakin hahaha ros dengki ngan akuu puk puk