Tuesday, November 18, 2008

puteri buah peach yg mencari kerje ;p part 2...

Assalammualaikum sumeee ;) klu entry ni berjaye di publishkan pukul 11 pagi hari selase maksudnyee berjaye laa sy wat auto publish hehe okie di kesempatan ini sy nak tanye kawan2 yg kenal sy dan yg xkenal sy..

1) korang tau x mane2 kompeni yg ade keje kosong? bidang IT laa, komputer? tutor? (dulu kat upm, sy amik Software Engineering)
2) ade mane2 employer yg bace entry ni x? ;p (jadik cam diana josbstreet pulak, pu~)

sy sebenanye kan nak keje gomen/separuh gomen.. tp dorang cam xnak amik sy jek ngeeee ;p
jadikk sekiranye, ade peluang bekerja di gomen/separuh gomen, sile laa war2 kan yaaa

tp klu xde rezeki kat ctu xpelaa, sy xkesah memane :)

nak area putrajaya, cyberjaya, KL.. mane2 laa

pengalaman kerja????
huhu pengalaman keje sy sangat laa sedikit.. jadik peluang nak dpt keje tu sgt laa nipis kann.. penah bekerja di Possimo Sdn Bhd, Sri Hartamas.. sebagai software development junior consultant, atau name pendeknyee programmer la kot.. tp selame 4 bulan jek, sbb lepas tuh sambung belajar.. tp dlm 4 bulan tu, sy belajar macam2 dan sgt berharga.. possimo ni buat sistem untuk telco.. dlm tempoh tu sy sempat laa design interface dan buat web based system untuk celcom dan juge maxis.. mmg sayang sgt tinggalkan kompeni tu tp~~~~~~

lepas tuh sy sambung blaja smbil jadik Research Assistant d fakulti sains komputer, UPM (waah rupe2nye kak vp pun penah jadik RA di UPM, bile bace entry encik laloque hehe)

sgt cket kan pengalaman keje sy.. up cket jek dr fresh grad hehe..

nak tgk x final year project saye? haha, okie gak kan klu upload kat cni, nanti dah jadik nenek nanti, klu cucu kite bace blog ni, leh laa die tau "hooo ini laaa final year projek nenek"

jap ey jap ey...

taraaaaaa~~~~

personal web organizer system! heee ;p


jadual seharian, pu~

diary hee

laaa aku wat contoh diary pasal ni ke kuikui

haha baru aku pasan, name lina rupenyee kat address book ni ;p

important dates =)

yee cucuanda, inilaaah projek tahun akhir nenda =) macam sistem xserius kan hehe... simple sungguh ;p
kuikui kelakanye ingat zaman kat kolej ni, berterabur dan kelam kabut sokmo.. eh wat ni pakai PHP dan sql.. adeh2 kene asah balik sel2 dlm otak ni..

uihh ape melalut sampai project final year ni..
nak iklan cari keje sebenanye hehe..
klu korang ade info gtau eh =)
tinggalkan komen d cni atau emel kat greenrose_dd@yahoo.com
sambil2 tu sy carik gak kat mingguan ahad ngn gov.my :) budi baik cik, puan, sy dahulukan ngn ucapan terima kasih :)
cewah ;p

tataaaa =)
-puteri buah peach-

18 comments:

surney said...

waaaa...tahniah, auto publish tu...kwn2, tepuk tangan kat dd ;p

mama-khayra said...

dd..ex-comp akak nk pakai staff di si software development dept..urgent.dd mau tak?dd YM akak ye klu dd nak..insyaAllah buleh dapat tu..lagi pon location nye dekat setiawangsa sajorkk..

dd dudu said...

{surney}
waaaah jadiiikk laaaaa :D
ko tunggu ke hasnii?? tul2 kul 11 ke die publish hahaha clap clap clap ;p
panggggg kat dua2 org ;p

{mama-khayra}
kak ila, nanti dd ym akak eh tuk tanye lebih lanjut ;)

pandangdenganmatahati said...

erkk tkujat tpaku kejap tgk gamba kump nasyid sobehah ituuuu

hahahaha

ehh kelaka nyeeee --> terleyi

dd dudu said...

{pandangdenganmatahati}
ha ha ha aku pun bile cek2 balik tesis lame2, rupe2nyee aku ade letak gamba korang kat dlm sistem tu kuikui

hee pu~

Lina said...

dd...minggu ni ada karnival pekerjaan kat pwtc...ada open intebiu skali...join la...sabtu ahad minggu ni tau...jumpa di sana!

dd dudu said...

{lina}
owhh yekeee
time kasey time kasey
alaa sabtu ahad ni kene balik kampung lak
tgk laa cane nanti :)
thanx yaa for d info lina :)

p/s---> kwn2, lina ni bukan lina kerang aka lulu tau ;p

rosealley said...

dd...emm, aku xde keje pun nak promote kat ko, nak tanye jee, yg usim 2 xde reply ke??gud laaak yaa

dd dudu said...

{rosealley}
eh rossa, mase usim emel aku gtau pensyarah kene ade at least master, terus aku sms ko.. rupe2nyee kamu xdpt yaa msj aku, patutlaa time tu ko xreply hihihi ingat sbb tgh ngedate ;p

kire cam, xdpt laa nak jadik pensyarah sambilan usim ngn degree semate2 hokhok

lina said...

dd.. ni mcm resume x rasmi jek.

sem dpn aku xnk keje la. tapi dlm 3 bulan pertama je. pastu aku kmbali berkerja. xnk la susah2kan org tanggung kite kn?

lina said...

erm alamat kt dlm sistem dd tuh bukan alamat sebenar sy ye. itu rekaan dd semata-mata ;p

dd dudu said...

{lina}
ha ha ha aku bantai jek mase tu hahahhaha sungguh lucu tih tih tih :'D yg besday pae pun aku tibai jek time tu sbb xtau, alaaa pae bukan tau pun time tuh hahahhahahaha

adeh2 lucu laa

PuteriSatu said...

salam kenal dari akak...
Oh pernah mintak keje kat USIM ye...akak beli umah kat NIlai 1 tu berhadapan dengan USIM...

dd dudu said...

{puterisatu}
salam kenal kak :)
ha ahh, apply kat usim, tp xdpt, kene grad dulu la nampaknyee :)
besnyee beli umah kat nilai hehe

ciarexoxo (^_^)v said...

dudu...aku pon mangse usim ko tau tak?hihi...aleh2 opismet aku yg lelaki plak yg dpt! aku rase nk tendg2 pintu kereta dia bl aku dpt tau..menciiii mamat itew...hukhuk...

dudu kompeni aku keje skg mmg nk kan pekerja baru...tp ko ade brani ke nk apply stlh ko tau ape yg tjadi pd diri aku??ade bran?? hik hikh ik

kalo nk emel jer bos aku --> salwa@interxs.com.my :)

dd dudu said...

{ciarexoxo}
hahhh opismet ko dpt jadik ape kat usim? nak jugak, die jadik lecturer ke.. die dah officially ade master ek?

hihi thanx ciare for d info, tp xpelaa ciare, klu wikend kene keje, rase2 nyee bile yee aku nak siapkan tesis ;p hehe

thanx anyway :)
mmuahx

lina said...

kt tempat aku wat part time tuh ade cari lecturer gak.

ade bran? hehe aku baru nk anta surat resign.

ujung minggu ni kalo xde aral kite g carrefour ey.

xpun kite g karnival cari keje same2.

dd dudu said...

{lina}
ujung minggu ni aku balik kampung yukkk.. how ah? xpe nanti roger k