Wednesday, November 26, 2008

puteri buah peach yg mencari kerje ;p part 3...


Assalammualaikum sumeeee :)
(lagu iringan adalah lagu iklan tweesties LURVE yg girl tu bercinta ngn cekedish)

ingat x kesah mencari keje saye? ;p


hari tuh kan sy publish kat blog pasal cari keje kan kan kan, pastuh adelaa beberape respons, terime kaseh pada semua
:) sy mmg hargai semua respons tu taww :)

pastu dlm mase yg same lisa aka pestisid pun ade gtau sy, kompeni kawan die ade nak pki java developer,
lepas tuh beberape minit kemudian sy ter'ym2 ngn kawan lisa tu,
pastu beberape minit kemudian sy terbagi resume sy kat die,
xsampai 2 minit tu, kawan lisa kate die dah print n bg resume kat bos beliau, haaaa :0
xsampai 5 minit lg, tetibe kompeni tu kol henpon sy hoohhhh biar betik?

lepas tu kompeni tu terus suh sy dtg teview keesokkan harinyee hahahaha pantasss seeeehhh (aksi tangan ke atas ke bawah laju2)
sampai xsempat nak rase berdebar2 sbb sgt drastik kejadian itewww ;p
cume kalut xtau nak pakai baju ape hihi mangsa dah lame xg teview ;p
pastu tanye lisa,
sume lisa yg solve kan hahahhaa minah ni peti serbaguna butut ;p

n Alhamdulillah, hari ni kompeni tu kol gtau sy accepted n start 1 dec ni :)

ho ho ho xtau nak rase ape ;p

kehidupan ku yg baru bakal bermula ;)
chaiyuk dudu chaiyuk ('',)/


selamat tinggal cerita cina siang hari untuk surirumah2,
selamat tinggal cte "dunia khayalan dunia impian"
petang2 (xdpt dah nak berfantasi lepas ni uhuk ;p),
n selamat tinggal cite puteri salju uhuk uhuk uhuk

puteri dudu akan meninggalkan zaman student+surirumahnye..
welcome new life,
hope everything wud be okayy,
masters research + bekerja ohooo have to put more effort lorrrrrr

chaiyuk dudu p('o')q

atskukuru! panasssss :0 panaasss :o (panggggggg!!) ;p

time kasey lisa, nah sebakul bunga untuk ko ;p
time kaseh kat kawan lisa jugak yg namenye gra, time kaseh kat kawan2 yg amik berat, time kasehh kat kawan2 blogger (hik cam menang anugerah pulak, pu~) time kaseh sumee^^

36 comments:

lina said...

keje? wah dd sudah jadi pekerja kembali. good luck!

jgn lupa research ey.

pestisid said...

ko nak anugerah ke?meh nak bagi.
anugerah dapat interview tak smpai 7 minit dan mendapat kerja setelah interview kurang dari 3 hari waktu berkerja.yeyaaaaaaaaaaaahhhh pastu anugerah penyesalan sebab tak mintak gaji lebih 100.

terimalah lagu dari datuk shake, anugerah dari kegagalan.takde kaitan dgn kisah ko.

selamat maju jaya bersama pakcik2 yg mcm baik dan tidak meninggalkan solat di syarikat tu.

selamat menambah sorang lagi skulmet ku sebagai kwn ko.harap g-ra dapat jaga ko.die baik..hehe, kuku jgn risau kat dudu.kmpeni tu ok.


kmpeni tu best tau gi keje hari2 pakai kasual je..jeles saye.

dd dudu said...

{lina}
time kasey lina, takut gak ni hehehe dah lame xkeje, xtau laa nanti tunggang langgang cane ;p

hehehe ingatkan aku slalu tau pasal research ;p

eh waaahh entry aku ni sume pakai bunge oren, waaaahh

dd dudu said...

{pestisid}
anugerah 1 --> 7 minit siut.. kelaka sungguh!!!!

anugerah 2 --> dpt keje dlm mase kurang 3 hari bekerja? ha ha ha macam tu kot perasaan org yg teman kawan die g ujibakat AF, pastu kawan die yg teman tu dpt.. agak serta merta hik hik

anugerah 3 --> uuuuuuu (T_T)

hahahhaa lisaaaa nape ko mention pasal pakcik2 tu hihihi malulaa sy sbb cite kat ko hik hik ;p sy cakap camtu sbb surau diorang xputus2 pakcik2 yg kuar masuk tuk sembahyang hik hik

ha ha kelab mengumpul kawan2 sekolah ko ;p alaaaa jgn dorang kat opis tu panggil sy kak diana sudah! panggil dd cukup okaayyyyy

hee nanti nak pakai baju kelawar g keje ;p pangggg!! kene pang ngn muni

mama-khayra said...

oowwhhh dapat kerja sudaa...tahniah buat puteri buah peach..:D. semuga menjadi programmer yang baeekkk...tape2 akak tengok kan cerita puteri salju tuk dd okeh!

dd dudu said...

{mama-khayra}
hee time kasey kak time kasey ;D
time kasey kat akak gak sbb bg sy peluang hari tu, hihi^^

yay akak tgkkan cite putri salju eh ;p
khayra lak tgkkan cite dongeng indon yg pukul 2 tu hihihi hari ni kesah midas dan ikan ajaib ;p

surney said...

waa...dd ni mmg sng dapat keje...jual mahal je lebih.. ;p

pandangdenganmatahati said...

awalnya hasni dtg keja.. huhuhu

dd, ko ingt aku keja nk lempang ko je keeee hoho

slamat bkerjaaaaaa dan lunch d mydin@putrajaya

p/s: putrajaya ade mydin??? wakakakakka

surney said...

muni..aku masuk keje kul 8.00...tp kul 7.25 aku dah ada kat ofis...cemerlang x aku?haha...sbb aku naik bas gi kejekenala ikut masa bas...huu..

shitah said...

dd dah dpt keje lah.. tahniah yer puteri buah peach..

dd dudu said...

{surney}
hee heee manee deee ;p

{pandangdenganmatahati}
lunch di mydin????
ade jual makanan keee
hik hik beli mascara x kalis air jek kat mydin ;p

tah2 mydin putrajaya tu xbukak lg ;p nanti aku cek hehe

{shitah}
terima kaseh puteri shitah ;)
hik

rosealley said...

uuuu uuu sedihhh, dudu da xdapat datang upm da, aku xnak ujung minggu, aku xnak malam, panggggg!!haha, lawak jer, gud lak yer duduuu,tetibe rase macam nak keje jugakk, huahua

anneweeza said...

wahhh....murah rezeki..congrate k... :) ala puteri salju leh layan mlm pe kat tv9..huhu..cam diriku.. :)

dd dudu said...

{rosealley}
eleeeeeee kite buat laa ym conference sudaaaa ;p
time kasey time kasey
nani dah abes grf, apply same2 ngn aku tau ;D

dd dudu said...

{anneweeza}
terime kaseeehh :) alaa anne, kul 830 tuh sape2 xleh kaco buletin utama ayah uhuk pastu hari kamis kul 9 ayah tgk 999 huk huk ayahnyee suke rancangan2 yg berfaedah ;p

hihihi xpee2, leh cilok2 tgk time iklan ;p hihi

w a w a said...

dd...
wahahaha....dd dh brkerjaya pasnih...
mst tkmo dh kwn ngn aku =(

pestisid said...

rose pegila keje kat tmpt keje baru dd.hehe

dd dudu said...

{wawa}
maneee deeeeee, xde maknanye bekerjaya iteww ;p
cume tukar rutin cket dr tgk tv ke g keje pastuh
klu dulu dtg fak 2 minggu sekali, slepas ni lagi kurang la kot kadarnye hehe
nanti kite g laaa mkn sushi sesame ujung minggu ;p

dd dudu said...

dah suruh dah ros tuuu

pestisid said...

nnt sy bgtau g-ra past year rose ade banyak kat amplex.nnt mesti rose dpt keje tu.hikhik.tihtih.

lgpon tmpt tu ade mydin kuhkuh...dd kate kat situ pun ade avon.hew

Ogy said...

wahh dah dpt kerja ya...
TAHNIAH...merasalah keseronokkan dan ketensionan bekerja ni...
tp time dpt gaji mmg time yg plg best sekali le....hehe

Ogy said...

psst psstt lupa lak......didi...lenkali kalo ada tag jawap2 soalan exam tu..didi taglah kat akak...
tu akak punya fav tu..ehehe

pandangdenganmatahati said...

alaaa dd dah kejaaaa

yes!ade geng ym pagi2 smbil gelak2 mcm zaman ko keja possimo dlu hahaha

ingt x ingt x zaman itewwww

y aku mrh ko makan megi d pantry time bulan posa time org laki ofis sume g solat jumaat..

hahahahahahaha :'D

p/s:rose ngan wawa.. alaa keja jek la trus, xyah wat master2 neh wakakaka (gelak sgt jahat) hehe

dd dudu said...

{ogy}
makasih kak ogy makasih hihi
xlame lg kuar laaa kot kesah puteri buah peach yg tension hik hik ;p

atau puteri dudu yg hepi mendapat gaji hihihi

kak ogy, tauuu takkk yg first tag tu kan sebenanye sy dah letak name kak ogy tau pastu sy cam segan2 sy backspace balik, pastu xsangke akak xkesah rupenyee heeee waaahh betol laaa dah taruk dah hari tuu hihi

ni sy letak balik, kak ogy, akak telah di tag yg first tag tu ;p sile2 jawab soalan esemen ;

{pandangdenganmatahati}
akuuu ingatttttttttttttt

aku ingat sgt zaman tu, aku ko ja n hana ym2 pepagi mase keje.. kdg2 ciare masuk konferens.. Ya Allah time tu betape seksa nyeeee aku tahan gelak dlm opis takut terhambur depan abg2 kat depan aku tu sbb korang asik wat lawak dlm ym jek waahh mulut aku senget2 dah tahan gelak, menderita sungguhhhhh waktu tuuu

heeee ingaaattt sanggaaattt mmg xkan lupe sampai bile2 hihi korang ni mmg tauu :D

Ya Allah malunye aku ko ingat lagi peristiwa aku mkn megi tu hihihiih malunye2 puk puk puk ;p

zasssssss kasik ilang sama itu memori dari ingatan ko ;p hik hik

pandangdenganmatahati said...

huwaaaaaaah rindu btl zaman tu kan.mase tu kte sume fresh dr ladang UPM hehe. alhamdulillah sume x de y nganggur lama kan ^^

uhh beshnya mase baru masuk keja, dlu aku adalah sorg y sgt senyap d tmpt keja, makan pon sgt sikit maka aku sgt kurus time tuh. skg nih!! aku lah y paling dpoint dlm meeting grup kalo ade pa pe y berbangkit, bos akn point aku dan kate "u kan selalu ade je nak ckp"

hokhokhok

dlu mmg zaman sgt suci.. aku anggap g keja tuh mcm g jalan2 jek. keja pon org xbape nk kasi lagi hahaha. uh uh rindunyeee nak jadi fresh grad balik :p

dd!! slamat bkerjaaaaaaa yaaaaa ^^

rosealley said...

@pestisid binti ridsect@
haaaa, ko jangan nak promote2 tulisan aku yeeer,huhuh

dd dudu said...

{pestisid}
lisa, gra dulu student mane kah? UPM x?
hihi ade mydin dan avon, lepas ni beli lispik kat avon, beli brooch tudung kat mydin ;p

{rosealley}
hi hi tlisan ros yg leh dikenali hihi

dd dudu said...

{pandangdenganmatahati}
hihi yekeeee aku mase kat possimo dulu dr awal masuk sampai keluar pun masih tetap pendiam, sbb 4 bulan jek bekerja di sane ;p 1 patah tanye, 1 patah jawab ;p xsempat lg nak jadik pemesra ;p

hehe muni skang dah jadik pekerja yg stabil ;p

ya, makasih! :D

EDL Computer Services said...
This comment has been removed by the author.
dd dudu said...
This comment has been removed by the author.
pestisid said...

g-ra budak uniten la.bapak die kan bos letrik.hew~
orang kaye mesti masuk uniten.eh tp adik aku uniten jugak tapi kami org miskin.

dd dudu said...

{pestisid}
saye dah reply td, tp dah delete, saye reply ape td eh, aaa lupe2

hana said...

congrat dd..slamat bkije..all the best 2 u..hahah..otak aku da jam..da lame xjumpe org giler2 cm geng kt upm..huhu..slamatkn aku dr jd sorg yg skema..=)

dd dudu said...

{hana}
ciannn hanaaa~~~ mari kengkawannn selamatkann hanaaa, marii marii~~

gra said...

weii..ape korang ngumpat aku kat sini!!hehehe.da2.tak baik ngumpat.hehe

dd dudu said...

waaah gra muncul laaa pestisid, lariiiiiiiiii