Sunday, November 2, 2008

peribahasa hari ini

uh tadi mak sy sgt la kelam kabut menyiapkan baju org nak hari ni (owhh lupe nak gtau, mak saye tukang jahit ye sedara sedari sekalian)..
lepas tuh ayah sy kuar dr bilek air nampak kekelamkabubutan mak sy lalu berkata~

"haiyaaaa"
"ibalat mau berak balu buat jamban"
(ibarat mau be%@k baru buat jamban)

erk! apa itu? sy pandang muka ayah ngn blur nyee

"yalaaaaa lu mau be%@k tp itu jam balu mauu korek tanah buat jamban"

muahahahhahhaaaaaaaaaahaaaa adeh adeh gelak berterabur gigi :'D
mane pulak ayah aku belaja peribahasa ni :p

apelaa sabo je laa.. kesimpulannye ayah sy mau ngate ke mak sy yg jahit last2 minute, tp di samakan pulak ngn peribahasa jamban kui kui heee mak sy bukan laa jenis jahit last minute cume mengamalkan sikap kool sambil jahit sambil layan tv hehehe tp bile dah last2 tuh xsempat gak, terpakse laa kelam kabut hew hew hew hew

eh korang penah dgr ke peribahasa tu? siriyesly mase sekolah dulu aku xde belajar pun versi tu ;p hik hik

8 comments:

rosealley said...

hoh, peribahasa baru 2, agak2 lepas x nak ajar dak2 skolah??

tapi mmg siyes lawak, gelak sorang2 aku nih

dd dudu said...

{rosealley}
mari2 belaja hehe tapi~ cam xbape nak senonoh ye dok ;p xtau lepas ke taak kat sekolah rendah hew hew

heee ko pun same cam aku x gelak vibrate cam ciare ;p

pandangdenganmatahati said...

hahaha
kelaka butut :p

dd dudu said...

{pandangdenganmatahati}
butut butut :p

hihi

lina said...

tp mcm penah dgr perbahase tuh.

kalo x silap de kaitan ngn kucing yg nk berak pastu kambus2 tanah.

klaka sbb bpk ko dh jd karam singh walia

dd dudu said...

{lina}
yekee heheheheh nanti kaji eh peribahase kucing tu pastuh gtau aku tau ;p

ha ha ha karam singh walia plak ha ha ha

noname said...

apela korg ni.. peribahasa tu common laa.. mana korg belaja bm nih?? sapa ngaja korg?? makan gj bute ke.. XP

p/s: siriesli.. mmg peribahasa ni wujud.. (smbil angkat2 tgn mcm karam ) XD

p/s2:sters.. sng je XD

dd dudu said...

{noname}
laaa kuku leh ar gang ngn ayah kui kui kui

p/s---> kuku si chipsmore ;p