Friday, January 15, 2010

the color of my love.. part 2


note: ada memori yang aku samar2 ingat.. kalau kawan2 perasan aku ada salah info bagitau ya..




******************** PART 2 ********************

menjelang 2004.. segalanya bermula =) (bulan berapa tak ingat laa =p)

oh ye sebelum tu nak cerita dudu dan kuku ni satu course ye.. tapi awal2 tak pernah bertegur sapa pun.. dua2 sombong.. kuku dengan dunia dia.. dudu lak dengan dunia dudu hehe.. kalau lalu sebelah pun takde pulak nak jeling2.. sombong oh~ kuku lak budak kosas (kolej yang penghuninya PALAPES)... takut ahh dengan budak kosas, diorang kan muka askar ;p lariiii~~

ok, pada satu hari tu, aku masuk computer lab.. terus bukak friendster.. time tu zaman kegemilangan friendster.. sekali aku perasan maklumat2 diri aku kat profile berubah.. aikk? "SIAPA YANGGG UBAH NIIIIIIII??!!"... **marah marah***

..okay setelah siasat punye siasat memang salah aku, sebab sebelum tu aku keluar tak logout friendster ;p padan laa muke hangg ;p tapiii still aku maraahhh ( '.' ) haha poyoo.. uitt poyo tak poyo, mestilah marahhh orang tu pergi ubah profile aku macam aku ni gadis gatal yang desperate lakk... dekat About Me aku tu siap tulis lebih kurang macam ni "kalau sesiapa nak berkenalan dengan saya, sila hubungi saya di talian 012-230*****".... marah tak marah takkk ( >.< )

ok skip kisah aku marah2 mengamuk2 tu kan... last2 dah tau dah la siapa punye kerje... si ABC punye keje ... tapi peristiwa tu membuatkan aku berbalas2 message friendster laa dengan kuku sebab aku tau kuku tau siapa yang buat, haa lebih kurang macam tu laa... soo asyik asak2 dia dengan soalan cepumas je hoho..

mula2 message2 je, tapi tak lama kemudian, dapat testimonial friendster dari kuku.. ayat nye lebih kurang "stay smile.. bcoz ur smile can make others around you smile"... hee ;p lebih kurang macam tu laa, tak ingatlaaa, malas pulak nak login friendster dan korek testimonial lama2 haha... oh testimonial itu cukup membuatkan kawan2 ku bergosip, hew hew hew

tapi kitorang tak ade pape pun time tu.. relax jek.. kool jek... even kalau selisih tepi jalan pun tetap menyombong masing2 hehe...

ada sekali tu course kitorang ada kelas tambahan Discrete Structure anjuran komuniti Al-Ansar.. aku and the gang mestilah hadir.. sekali tengok2 kannn, laaaa yang pengajarnyee adalah si kuku itu.. owhh~~~ heyy siapa yang lantik khairi(kuku) jadi cikgu diskret niii ;p

disebabkan kuku yang mengajar kat depan
mestilah aku kene pandang dia kan kan.. dah la mengajar dengan muka satu nada, tiada graf perasaan kih kih, so itulah first time aku pandang kuku lama2 hehe..

tengah pandang2, fikiran kemana2 tiba-tiba muncul sebatang marker tepi kepala aku dihulur oleh si khairi (kuku) itu.. eh bila dia muncul kat sebelah?
khairi suruh aku pergi jawab soalan kat white board daaa... oh noooo!!


dudu : "taaak~ naakkk~ " (geleng kepala perlahan2 sambil buat muka tak puas hati)
kuku : masih muka tiada perasaan, tetap menghulurkan marker..
dudu : "taak retiii" (geleng kepala sambil buat muka kesian siket)
kuku : masih muka tiada perasaan, tetap menghulurkan marker..
dudu : (geleng kepala)
kuku : masih tak berganjak..
dudu : (geleng kepala)
kuku : masih.. ;n

uwaaaaaaaaaaaaaa :'o
lepas tu apa terjadi ek? kuku beralah kot.. aishh boleh pulak aku lupa ending dialog ni hahahaha


erm teringat dalam kelas 'English for the workplace".. aku dan hana duduk depan.. kuku dan kawan2 duduk belakang.. lepas tu handphone aku asyiklah berbunyi miskol.. bila aku angkat orang tu letak.. aku angkat orang tu letak.. haishh... banyak kali pulak tu... last2 aku tanya hana, nombor siapa ni.. akhirnya tau itu nombor kak hanim.. aku pun pusing belakang dan terus cubit-cubit kak hanim... lepas tu kak hanim terkedu.. muka tak tau apa2.. lepas tu kak anim pandang orang sebelah dia (kuku laa tu)... "khairi punye keje laa nii.. dari tadi pegang telefon akak!"
lepas tu baru aku nampak khairi tu dah tersengih2.. hik2.. nak marah pun tak jadi ;P bole?


hee banyak lagi laah kisah nye.. kang cerita kang menguap lak masing2 hehe... tapi tu semua detailsnye nanti aku cerita kat anak aku sendiri bole? ;p hahaha paksa anak aku dengar nanti ;p ..

tak lama kemudian aku jadi demonstrator untuk subjek struktur diskret untuk budak2 semester bawah aku (hahaaha teringat lisa pestisid jadik student aku) .. time ni tanpa aku sedari aku slow2 dah terkawan dengan kuku... sebab banyak kena mintak tolong dia ar..

tak lama kemudian..
berkawan.. jalan sama2.. belajar sama2... naik bas kolej sama2.. makan sama2.. tanpa sedari, timbul satu perasaan yang tak pernah aku rasai..

hmm perasaan apa? :) *speechless*

tapi dialog kuku pada aku yang menyebabkan aku tau dia **** aku tu, biarlah aku simpan untuk diri sendiri ya :) terlalu peribadi untuk dikongsi hee.. sampai bila2 pun aku ingat ;) aku pun suka dia jugak, tapi tak lafazkan.. biarlah hati masing2 yang berbicara sesama sendiri =)

note : perasaan tu satu perkara yang sangat pelik dan undefined kan.. hrmm sungguh, sampai sekarang kalau orang tanya kenapa aku **** kuku, tapi aku tak dapat jawab... perasaan 'itu' hadir sendiri tanpa kita minta ia datang.. Subhanallah..

note 2 : sorilaa banyak sangat simbol '*' dalam entry ni.. entah, pahal tah jari ni malu2 sangat ;p hehe

3 comments:

zieda said...

ala dd, nk tau gak ape y kuku ckp kat dudu? hakhakhak,bestnyer :)

w a w a said...

haha XDDDDDDDD


kahkahkah...comei2 citer korg nih~!!!!

*muka-keri-yg-tkde-graf-perasaan*

hehehe..aku dpt bygkn dd~!!

dd dudu said...

{zieda}
hak hak segann laaa zieda ;D

{wawa}
heheheeh baguslaa ko leh bayangkan ;p
lariii dari kuku, cepattt~~~