Saturday, January 23, 2010

entry untuk oas..


hari ni last day aku di ofis kesayanganku, OAS... nex week aku akan bekerja di ukm.. uu macam tak percaya je.. tapi kene percaya..


huk huk.. aku ingatkan aku kuat, cekal, tabah, amanah, jujur eh eh dah tersasar jauh..

hrmmm tadi masa kat opis, aku relax jek x de nanges2 pun... i'm cool beb~ gelak je banyak... yelaaa sebab time tu kawan2 ofis masih ada depan mata kan.. jadi tak rasa sedih sangat, selagi diorang masih ada depan mata ni haa, melayan lawak2 sengal2 diorang, memang sangat membahagiakan..

tapi tadi bila dalam kereta nak balik, sambil mengelamun dan terbayang muka sorang2 ofismetku, hatiku jadi sayu :( dan tak semena2 aku pun mengambil tisu dalam kotak tisu kat dashboard.. strettttt stroottttt stretttt streettttttt.. haida, buat2 tak nampak atau tak dengar je la eh.. uuuuu :'( percayalah, mereka sangat ceria dan asyik nak buat aku tergelak jek

betulke aku takkan dengar suara ezan nyanyi lagu omputih kuat2 "shut up and let me go!" masa bekerja lagi? betulke aku takkan dengar gelak ros yang terbahak2 tu lagi? betulke aku takkan dengar 'haaarrraammm!!!' dari haida lagi? betulke aku takkan dengar linda nyanyi lagu mendayu2 lagi lepas ni? betulke aku takkan dengar megat ngajuk2 setiap perkataan yang keluar dari mulut haida lagi lepas ni? betulkee aku takkan dengar bunyi2an dari luqman yang sengaja cari pasal? betulke aku takkan dengar menu meal dari aida lagi lepas ni? betulke aku takkan dengar nat.. eh nat kan pendiam, huk huk.. apa yang leh didengar dari nat ek? dengar nat gelak setiap kali diorang buat lawak la kot..


dalam kereta, aku mengelamun mengenangkan setiap muka mereka dan setiap memori bersama mereka, sampai aku tak sedar aku dah drive sampai gombak.. lepas tu boleh pulak hot fm pergi pasang lagu "Kian" dari Mawi.. cesss!!.. "Kian jauh~ kian hilang~" cess ko hot fm..

dan sekarang mata aku masih membengkak.. sampai tak nampak mata sudah :( camne nak pergi kenduri kawen esok ni tanpa mata? huk2..

oas.. aku terlalu menyayangi mu.. tak tergambar dengan kata2.. namun aku harus pergi.. maafkan aku :(


setiap kali perpisahan, setiap kali itulah aku sedih.. ma dan ayah dah biasa tengok aku balik rumah, tak makan tak apa, terus masuk dalam bilik sedu sedan setiap kali ade perpisahan.. tapi kali ini lain :( ma terkedu bila tengok aku menangis pegang frame yang ini :'(

frame pemberian mereka

Ya Allah, aku betul2 sayang kan mereka :'(

mana mungkin aku tak sedih.. terlalu banyak memori aku dengan diorang..
lebih2 lagi, pada satu masa dahulu, kitorang selalu bermalam di ofis. tidur di ofis bersama2.. bila lapar, keluar cari makanan walau selewat manapun huhu teringat mcMamak :( .. bagitau saya, macam mana saya tak boleh tak sedih?

bersama mereka laa, saya jadi diri saya sendiri.. dah kalau hampir 24 jam mengadap muka sesama sendiri, mana sempat nak hipokrit.. aku gembira, aku suka, aku duka, mereka semua tahu... kalau bab air mata aku jangan cakaplah, memang diorang dah selalu nampak..

ramai orang tak tahu bila aku marah dan macam mana rupa aku marah.. tapi bila di oas, diorang pernah nampak aku marah.. diorang pernah nampak aku merajuk.. sentap, semua ada.. hadoiii bagaimana aku tak boleh untuk tak sedih? terlalu banyak memori.. terlalu..

kepada encik shahir, encik sham, encik burhan, encik kamal dan semua bos2 di OAS... terima kasih sebab beri tunjuk ajar saya selama ni.. terima kasih sebab tidak pernah tinggikan suara pada saya perkara yang paling ditakuti .. terima kasih sebab tak pernah marah2 saya... terima kasih sebab beri peluang saya menikmati kehidupan yang betul2 warna warni di OAS... yang paling penting, terima kasih untuk ilmu yang saya perolehi dari oas.... OAS dah terlalu banyak mengajar saya dalam masa 1 tahun 1 bulan ni... bukan sahaja dari segi ilmu pengaturcaraan, tetapi juga ajar saya dalam ilmu kehidupan, akhirat dan macam2 lagi.. di OAS ni jugalaa banyak membuatkan saya mengenali lebih pe'el manusia.. dan akhirnya kadang2 saya akan musahabah diri sendiri setelah psikologi diri sendiri, melihat perangai dan adat manusia...

kepada geng2 floor 2.. zida, wawa, kak suri, seri n faliq, fazira, dewa... sorry dd harus pergi :( gud luck untuk semua.. jangan lupakan dd ya, walaupun dd selalu turun floor 2 untuk pergi surau atau jumpe en. burhan sahaja..


kepada gang2 heitech padu, especially nurul, anum and the gang, kite tak sempat kenal lebih lama, dan saya pun baru je start hai2 dengan korang... nurul lak, kite suke pinjam tv kat henpon die untuk tengok cerita nenek kebaya hari tu.. thanx ek nurul..ermm anum, keep in touch dalam blog k... sama2 lah kite baca kesah kehidupan sesama sendiri ya.. gud luck untuk kamu semua :) hadoi ralat pulak saya, tak sempat nak kenal lebih rapat, saya keluar pulak... to kak liza heitech, thanx for the present :)


kepada engineering/deployment team (fahmi, zainal) - terima kasih untuk semua semua perkara =) dah dah jangan kacau haidah selalu tau, heee.. lepas tu fahmi, sudah2 laa berzikir java java java java, hak hak


untuk makcik dan pakcik cleaner hari isnin, thanx sebab selalu lapkan meja saya dan vacum carpet bawah meja saya yang sentiasa penuh dengan habuk makanan...


kepada uswah dan kirul.. erm sorry nak cakap ni.. kite selalu harapkan korang berdua akan ada "apa-apa"... kite suka tengok korang 2... korang sangat sepadan tahu? maaf yaa, kalau statement ini tidak patut dipublish dalam public sebegini... huk2..


ezzan dan megat : suka gabungan korang bila menghasilkan isi2 kelakar dan sengal.. dd selalu gelak curi2 disebalik partition.. stay frens ok! :)

aida : suka tengok aida geleng2 kepala.. comel macam kartun.. aida sangat kelakar, aida sedar tak? dd selalu terhibur huhu.. aida comel suke duduk atas meja..
huhu tetibe dd teringat yang kitorang sume diam wat keje, dengar aida nyanyi lagu "jangan pisahkann~~ aku dan dia~~" sekalii part tinggi aida x sampai :'D terus aida "ehemmm!! ehemmm!!" ... dd sangat bantai gelak waktu tu.. walaupun dd jahat sebab gelakkan aida, tapi ia lucu benar :')
aida, chaiyuk2 ikut menu meal!


ros : ros yang baik hati yang aku kenal sebelum oas lagi =) seorang kawan yang susah untuk menjawab "tidak".. thanx ros... kawan yang saling bertukar masalah dengan aku.. aku dgr masalah die, die dgr masalah aku hee..

ezzan: eh, bukan ezan dah ke tadi? hak hak... erm ezzan dah selalu bantu dd, ezan sedar x? terlalu banyak.. hadoi... thanx ezan for being a gud fren, dan terima kasih kerana sudi melayan kerenah dd yang tah ape2 ni.. kadang2 poyo lak tu dd ni huhu... honestly, suka tngok ezan pakai tudung ekin macam yang beli kat kedai bawah tu.. sangat terletak di bahu ezan (' '.) jelesnyee.. oh ya, ezan, thanx jugak selalu menyahut atau mengeluarkan dialog "apa dia dd?" bila dd cakap slow2 di sebalik partition tapi orang lain tak dengar atau tak perasan atau malas nak layan =n ... huhu dd rasa dihargai, kamu tahu? (''.) thanx jugak sebab rajin dengar masalah dd atau dd merungut mende yg remeh temeh, tapi kamu setia melayan (T_T)

megat: huk huk selalu nampak megat picit jerawat pandang cermin bentuk love tu, tapi kadang2 dd buat2 tak nampak aje... hoho.. dd lepas ni dah tak sempat nak makan my feveret bihun goreng putih buatan isteri megat dah :(

linda : lately ni kite 2 selalu gelak bersama2 kan.. linda suke buat lawak atas jalan raya.. huk2.. uh tetibe teringat yang kite berhimpit2 4 orang kat seat belakang, lepas tu kite nak tutup pintu, pintu tu terpantul kat punggung kite.. x berjaya tutup.. linda bantai gelak tak hingat.. pastu kite pulak yang gelak.. kite suke saat itu =) sebab dd dan linda gelak dengan penuh perasaan =)

haida : haida, kau baik sangat, kau sedar tak? huhu... terima kasih sangat sebab jadik kawan yang baik.. terlalu2 baik... aku selalu rasa bersalah, kalau aku kena pergi mohe, ko akan teman.. tapi kalau ko g mohe, aku kadang2 tak teman pun :( aku selalu rasa bersalah di situ :( haida selalu nak tolong kite, walaupun haida sendiri dah banyak kerja perlu di buat... haida, kite memang nampak cahaya team leader dalam diri haida.. haida orang yang sangat sesuai.. trust me =) gud luck dear

luqman : suke ek buat hal dan buat dd marah marah.. puk puk...

natrah : i adore u nat~ hak hak... seorang yang ada dunianya tersendiri, tak masuk campur hal orang.. hanya berada dalam lingkungan dunianye sahaja... tapi still disenangi ramai :)


oklahh... mata pun dah nampak siket dah ni, kurang dah bengkak, tak laa malu sangat nak gi kenduri sok hew hew... sedar tak sedar dah 1 jam aku menaip untuk entry ni.. sekarang dah pukul 2 pagi dah huhu..

hrm entry awal2 tadi aku sedih.. tapi entry hujung2 ni aku senyum2 =) tapi tak tau lah esok lusa macam mana pulak..

hadoi, saya akan merindui kamu semua..

ku pergi yaa~ :(


18 comments:

::mE uMmU:: said...

entry dd sgt sdih..ttbe umu plak nk termenangis...huhuhu :((

tppp, di saat2 akhir post dd tu, umu gelak sorg2...klaka la dd ni...haihhhhhhhh =P

Apple Cute said...

sob sob sob :'(

Ezzan Yusop said...

serius ezan nangis baca entry ni...meleleh air mata i noks smbil tv tunjuk oprah tp mata i baca entry u ni...


:'( :'(

word verification : dedidist (mcm tau2 je byk btul d dlm word ni sempena dd kuikui)

k0m4nd3r said...

Uwaaaa!! Nak nangis gak.. :(

~ ReD ~ said...

hoho...lately kite gelak sama2 dalam kereta.. sebab.. tahu.. nnti dh x dpt nak gelak cmtu lagi.. so.. kita gelak puas2! hahahahahahahahahah...waaaa!!!T__T isk3..

gud lux kat tempat baru eh;)

Puteri Balqis said...

dd....huuuuu....sob*sob*....

kite nyesal sgt cakap kat dd, kat ym ari tuh.... 'kadang2, kite kene pentingkan diri sendiri...'

huuuu...and akhirnya...dd meninggalkan kami disini...

nak tarik balik bleh x???

Ezzan Yusop said...

oh ye tudung ekin yg mane tu dd? i ada byk noks yg bli kt bawah tu...

next week dd stil masuk ofis kan? dtg keje cm biasa kn? :p

dd dudu said...

{me ummu}
huhuhu :( mase taip ni memang tengah penuh perasaan pown..

yeke, haihhh =P


{apple cute}
sob sob sob
uwaaaaa :'(


{ezzan yusop}
ade terbayang2 muke oprah tu tiba2 cam muka dd x :(

dedikasi tul laa wv itu


{komander}
kurangkan nangis ya.. tingkatkan prestasi..

java java java~


{red}
uwaaaaa!!

thanx nway, sob sob


{puteri balqis}
uwaaaaa!!
stretttt stroottt strettttt

mana sempat tarik balik da :( tak apa, kite memang tengah mintak pendapat aida pun time tuuuu uuuuuhuu

p/s -> aida, kite ade buat penambahan kat perenggan aida kat entry atas ni huk2

{ezzan}
sume, pu~~~~ bahu ezan sesuai tudung ekin kot

uwaaaa ezan jangan laa say macam that :'(
(suka hati rojakkan bm bi)

nuhan said...

dd, hanum yang baru mula hai2 senyum2 ngan dd ni pun tersentuh, sedih baca entry dd ni..huuu~ T_T

gud luck eh dd~ :)

mun-e said...

uwaaaa ezan jangan laa say macam that :'(
(suka hati rojakkan bm bi)

hahaha tergelak aku bace! =D

dd dudu said...

{nuhan}
sob sob, nanti kite hai2 dalam blog ek..

okie thanx :)

{mune}
huhu don't laa gelak ;p

eein haedzerin said...

been there, feel that.
sangat sedih kan nak tinggalkan OAS?

but.. all the best to u! :-)

dd dudu said...

{eein}
sama2 laa kite rasa perasaan itu :(

thanx ya eein

Puteri Balqis said...

huuuuu....kite rase cam nyanyi dalam hati je masa tuh...tapi sumer org dengar rupe2nyer... huuu....

malu...malu (blushing**)

rosealley said...

why owh why did u have to go???uhuk, sok mesti oas xmacam biase tanpa ko, uhuh

owh, dun worry, aku akan sentiasa kaco ko ngan masalah2 ko;p

surney hasniey said...

dd..ko menangis guling2 tak masa aku tinggalkan ko dulu??? ;p

zieda said...

huhuh...lawakla ucapan utk wawa n kirul tu..hahaha

all d best dd...:)

w a w a said...

dd~
gud luck....owh aku tk smpt jpe ko last week...tkpe2, tkdpt jpe last week, tk semestinya tk dpt jpe akan dtg kannnn...

so dd, ganbate ne~!! gud luck~!!