Tuesday, January 19, 2010

akibat dah lama tak pergi fakulti


situasi 1


pagi tadi jumpa Dr. masrah setelah hampir setahun kot aku tak jumpe Dr.
teruk tak aku? hoho...
aku start bekerja di oas bulan 12 2008, lepas tu hanya sekali jek kot aku jumpe Dr., lepas tu tak jumpe2 dah.. selalu contact dengan emel jek.. tadi jumpa untuk discuss pasal beberapa chapter tesis yang aku dah hantar kat Dr.

setelah hampir setahun kemudian...
masuk je pintu bilek Dr.

dd : Assalammualaikum Dr. sambil tersengih2
Dr. : Waalaikumussalam.. haa masuklaahh.. haa kamu dah kahwin dah??

gulpppp! arrrrkkk!!! hok hok
batuk batuk, soalan itu menampakkan sangat aku dah lama tak jumpa Dr. ;p hak hak hambik aku sebijik


Situasi 2

tengah makan2 dengan haida kat cafe fakulti.. tiba2 nampak seorang seperti yang ku kenali.. omg Dr. Taufik!!! alamak sorok sorok!! malunya dah lama tak ada progress research!! malunyaa dah lama tak datang jumpa!! tapi alamak nak sorok muka tak sempat dah ni, aaaaa tiba-tiba dr. taufik pandang meja ni!! aaaaa!!

Dr. Taufik : haa diana, apa khabar? sihat? camne tesis? dah hantar?
dd : errrr saya baru jumpa dr. masrah tadi, discuss draft thesis yang saya dah hantar siket.. tak siap habes lagi..
Dr. Taufik : hmm.. semalam saya search nama kamu.. lepas tu terjumpa blog kamu.. kamu dah bertunang ek? 16 haribulan 1 2010.. tahniahh

dangggg!!!!!!!
adakah akibat aku menghilangkan diri terlalu lama, sehingga supervisor ku sendiri terpaksa menjejaki ku melalui google? (T_T)


note : terserempak dengan Pn. Salmi gak.. sukeeeee :D

7 comments:

rosealley said...

en taufik baca blog ko, haha, bahaya bahaya;p

wawa azura said...

dr taufik baca blog ko?????????

bahaya2~!!!

erm....well, yg ko nih dr/en?? ada dua kan kt fakulti tuh?? *konpius mode*

dd dudu said...

{rosealley}
errr; p

Dr. kalau baca blog ni lagi, tinggallah jejak ye hoho
mungkin dr. nak bagitau the latest conference kat mana yang boleh apply ;D

~ ReD ~ said...

habis la dd... :D

dd dudu said...

{wawa}
hik hik Dr. laaa ;)

ilekk ar beb~; p

{red}
hahaha ayokk

surney hasniey said...

hahahahahahaha.... XD

dd dudu said...

{surney}
puk ;v