Sunday, January 3, 2010

owh cuma nota pendek tentang pakaian terpakai~


semalam hari sabtu, hari ini hari ahad
pangg~

semalam saya mengemas bilek, lepas tu terjumpa banyak sangat baju2 yang saya tau saya taknak pakai lagi, sebab rasa tak sesuai, rasa singkat, rasa ketat, rasa nampak gemuk, semua laa rasa~
nak turunkan dekat adik2, tak ada adik pulak..
dah turunkan kat cousin cousin ku, tapi diorang banyak amik baju kurung jek heee..

owh dan kebanyakan baju2 tu saya cume pakai beberapa kali sahaja..
ade gak yang baru pakai sekali terus rasa taknak pakai lagi, hoho.. contohnyaa~~ lihat gambar di bawah..

aku dah cut peha aku, sebab sangat menakutkan diri sendiri, sob sob..
owh baju merah ni cantek sangat, baru pakai sekali masa keluar dengan rossa dan kuku.. lepas tu tak pakai2 dah sebab masa try dalam fitting room rasa labuh, tapi bile dah beli dan pakai di alam realiti, jalan laju2, tunduk2 siket, owhh~~ lu fikir la sendiri~

**dulu tak bijak membeli, sekarang aku dah berhemah siket tau bile membeli ;p

sebelum2 ni kan, ade gak nak terfikir nak jual kat blog, harga kasi turun gilerrrrr, tapi kenape ntah last2 aku xbuat pun hehe malas kot

so??? apakah yang terjadi pada baju2 yang aku kemas tadi?

jawapannye..
aku kumpul2 letak dalam beg molek2 (beg yang elok lagi tapi taknak pakai dah, contohnya beg balik kampung gambar garfield zaman duduk asrama dulu).. siapppp!!! jumlahnyee ade 7 buah beg!! phewwwww!!

selepas ituu.... hari ini aku sumbat kann semuaaa nyeee kedalam bonet keretaa~~ oh x muatt xmuattt~~ letakkann di seat belakang.. ok done!!

brooomm brooommmm bawak keretaaaa brooooooom ke...

...
..
Rumah Bakti Ulu Kelang.

;P


kami (penulis, mak, ayah dan sepupuku kakngah) disambut mesra oleh penjaga-penjaga Rumah Bakti itu, dan mereka menerima pakaian ini dengan gembira =)

owh saya sangat harapkan kanak2 di situ sukakan pakaian saya ini, huhu banyak color pink dik~ ;)

statement artis : owh entry ini bukan untuk menunjuk2 kite bagi sumbangan ke apa ke yeee.. tapi untuk memberi info pada kawan-kawan kalau ada pakaian yang tak nak pakai dan masih elok, boleh laa menderma ke rumah2 kebajikan yang terdekat ataupun ke Persatuan Bulan Sabit Merah dekat jalan Ampang..

kalau hantar kat Bulan Sabit Merah, diorang akan bagi pakaian kite ni pada mangsa-mangsa bencana Alam.. tapi memandangkan dia bukak pada weekdays sahaja, jadi saya pun hantar lah ke rumah Bakti Ulu Kelang..

kalau dekat rumah Bakti Ulu Kelang tu kan, korang masuk je, cakap kat pak guard 'nak kasi barang", terus guard akan kasi korang masuk.. lepas tu terus parking depan pejabat.. dan korang akan disambut dengan penuh mesra oleh ibu-ibu di sana ;) kalau tak nak kasi pakaian, bole jugak nak kasi makanan2 macam beras ke, pulut kuning ke, ape2 laaa, cek bank ke hehe

ermm kalau fikir2, jangan lah bila time bulan puasa baru nak derma ke rumah kebajikan kan, sebab masa bulan puasa ramai sangat yang dah derma.. bulan-bulan lain, diorang camne?


Rumah Bakti,
km 11 Jln Ulu Kelang
68000 Ampang.
No.tel : 03-42568880
(kalau lalu mrr2 konfem nampak Rumah Bakti ni)


Ibu Pejabat Kebangsaan Persatuan Bulan Sabit Merah Malaysia,
32 Jalan Nipah Off Jalan Ampang. 55000 KL.
No. tel: 03-42578122

okie dadada (^^)/

11 comments:

mun-e said...

--owh saya sangat harapkan kanak2 di situ sukakan pakaian saya ini, huhu banyak color pink dik~ ;)--

haha adakah baju2 ko sesuai ngan kanak2 sahaja? ;'D

uiks sebelum kasi tu dah basuh ke belum? :p

dd dudu said...

{mune}
adekee orang dewasa baya2 aku duduk rumah anak yatim lagi??? kanak2 boleh amik baju untuk digunakan kemudian, plus yang ade ketinggian aku boleh la pakai

keee aku patut tukar word 'kanak-kanak' kepada 'anak-anak' untuk dak2 tingkatan ;p

aku takde baju yang tak dibasuh lagi, semua gantung dalam almari, cantekk

mun-e said...

ngee~ garangnya dd :p

kanak2 maksudnya golongan yang belum baligh lagi laaaa.. skolah rendah gitu hehe

~ ReD ~ said...

aktiviti besar utk tahun 2010:)

lina said...

wah dd. sungguh suci dan bersih hati ko. nanti kalo nak anta baju, cakap kat aku ey ;p

ciare (^_^)v said...

wuaaaaah sgt2 kebetulan. masa aku baca entri ko ni, aku baru aje bg 1 plastik beg sampah dipenuhi baju2, sluar2, skirt2 aku yg maseh cantek2 tp dah kecik (err silap, baju tu tak mengecik tp i dah besar T___T) kemudian diberi kesemuanya kpd adik ipar aku. huhu. dan dia plak akan distribute pd adik ipar lg satu dan sepupunya skali. haih. kena beli baju baru ni. ade baju size L baru beli pon bg skali kat dia sbb tak muat jgk.adakah size terbaru i XL??? T_____T

dd dudu said...

{mune}
muahahaha garang indaa~~ ;P pu~

{Red}
hrmm kire cam pembukaan 2010 ek, tul jugak tu, patut jadik tajuk entry laa hehehe ;p

{lina}
lina ;p
okiee nanti aku angkut ko sekali g hantar barang ke sana ek, hehe

{ciare}
besnyee ade adek iparr, leh distribute baju2 ;p abg ku cepatlahh kawen~~ heeeeee ;p
alaa tapi ciare hari tu tgk kat muni tunang, ko x XL pownn~~~ kene pandai pilih baju kot sampai nampak M hehehehehe

mun-e said...

beli la baju dolly kat jj wangsa maju. for sure ciare akan pakai size S :D

pelik betul tetiba aku size S kerana membeli baju dolly itu haha. dorg amek ukuran badan minah salleh atau arab kot utk buat ukuran :p

dd dudu said...

{mune}
hoho macam pernah ku dengar statement itu, tapi di mana yaaa~~~

ibuku kot yang cakap dolly tu size die cam besar dari size sebenar heeeeeeeee

ye la kot, ma kot cakap

wah lama giler aku x shoping baju kat jusco.. lately ni asyik beli shawl kat online ngan beli baju2 kurung jek huhu i miss my jusco, huwarkk

surney hasniey said...

dd dah lama tak shopping kat jusco??

macam pelik... ;p
teringat zaman keje RA, time lunch ari jumaat mesti pegi jusco..takpun mines..hehe...

emm..kalo nak jadi sukarelawan kat rumah bakti tu leh tak?

dd dudu said...

{surney}
hehe zaman RA tu zaman tak bijak membeli ;p skang kalau nak beli baju asyik fikir 10x jek hew hew kene simpan duit ni hiyark hiyark

x sure laa seni, apekate ko tipon num rumah bakti yang tertera di entry ku ini hehehehe