Monday, December 8, 2008

hari ini x sangka balik lewat..

tarikh : 5 disember 2008 (jumaat)

hari ni hari ke 5 saya bekerje..

sume pun berjalan cam biase..

tghari tuh pun x turun makan sbb nak siapkan esemen.. makan roti pizza yg kuku beli kat mydin smlm jek.. share2 ngan linda hehe (waaah biar betik aku xmakan nasik? leh kurus x eh camni ;p pangg!!)


sampailaa petang tu dah dkt kul 6..
kitorang gang2 dak baru ni xberjaye sempatkan assignment(bukan keje tp esemen training) yg encik L suh siapkan petang ni.. owkk owwww

kul 7.. xsiap lg.. alamak dah malam

kul 8.. masih x siap..

kul 9... x siap jugak.. encik L pun tulun2 ajar kasi faham n solvekan the problem

kul 10.. x siap jugak.. aaaaaa

kul 11.. xsiap jugak.. encik K naik.. n dgn hebatnye troubleshoot n fix the errors..

p/s--> time ni mak aku dah kol n msj2 marah2 daah :o ayahku ape tah lagi hihihihi

kul 11:30.. lagi ciket lagi ciket... aaaa error lagi? :'o

kul 12.. x berjaye jugak, dah rase nak cubit jek pc tu hihi

kul 12:13.. yahooooooooo akhirnyeee berjayaaa ;p n dgn bangganya di umumkan aku laa org LAST yg berjaye hahaha kawan2 yg lain dah selamat berjaye dah sebelum tu hew hew hew

dah siap... ckp2 cket..

kul 1230 camtu kot turun opis.. ngn linda n hakim, tp dorang nak g mkn mamak jap, aku nak itut tp takut mak yg tgh risoo giler2 aku xbalik2 lg.. uhuuu

bile turun.. maaaak~~ sunyinyeee keadaan sekeliling.. sape tau area precint diplomatik putrajaya leh bygkan x time tgh2 mlm cane huhu~~~~~ siriyes meremang bulu roma, time tu terbayang mcm2 aksi keganasan dan kes2 yg menakutkan kat tv daaa...
duk je dlm keta menikus jap, nak stat enjin pun takut..

kol kuku..nak ngadu..
tetibe die ckp "awaak, kite dah nak sampai opis awak dah ni"
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

xlame kemudian nampak laa dr jauh dlm samar2 power rangers dtg dlm gelap2 sunyi2 tu
hihi x ckp pun kat org die nak dtg, td kate kene stay opis ade keje :)
suke nooo wat kezutan yg leh wat sakit jantung
endingnyaaaa kuku meng'eskot kereta ku dr belakang, sampai laa aku slamat sampai umah equinee^^
ma pun dah xmarah lg lepas tau ade kuku eskot mase balik, em biaselaa kann ibu2 riso beno kite balik lewat2 mlm :)

oh yaaa xpdt balik umah gombak lg~~ terpakse laa kaco dorang di umah equine lg huk huk xbersedia langsung akan balik lewat mlm ni, pengalaman xsyok tumpang umah org ngn sehelai sepinggang jekk uhuuu

keesokkan paginyeee awal2 pagi kul 7 camtu dah bertolak balik umah gombak..
kuku hantar.. tp die drive sorang2 hihi..
sbb~ aku kat sebelah dah lunyai cam daun.. cam tauge pun ade..
aku tido jek dlm kete mase balik tu..
penat...

p/s--> tulaaa dah lame sgt berehat2 di rumah hehe sekali kene bekerja merase balik lewat tgh mlm, hamikkk kamuuuuu hew hew hew

eh tp mase tgh keje x penat pun, tensen pun x hehe cume rase mase cepat nooo berjalan~ tp bile dah balik dr keje baru rase kepenatan iteww ihiiiiii

19 comments:

pandangdenganmatahati said...

haha aku pon penah rase pengalaman y sama. tp lagi dasat. 5.30pagi baru balik okeh. drive pon dlm keadaan thuyung hayang. siap tetido!! huhu

xnak dah rase pengalaman keja y mcm tu. kalo kte pandai manage mase kite, insyaAllah xde balik lewat punyeeeee (ayat utk org2 d comp lama ku y mbuatkan aku balik lmbt dlu)

hehe

dd dudu said...

huishhh bahaya tuu terhuyung hayang dan tertido, pu~~~ waah kul 530 pagi, berkampung betol di opis eh hihi

kann kann betot2, kene pandai arrangekan masa la;) hihi

pandangdenganmatahati said...

lupe nak cakap

huwaaaaaaah suwitnya kezutan dr kuku itewww

dush dush jeleshnyaaaaa

mcm dlm ceta korea jekkkk

uhhhh nak suh RR wat camni jugak lah!! (dgn nada sgt jeles)

hahaha

dd dudu said...

kezutan jadik power rangers ;p
aku jadik minami (eh tp minami cite otomen kan, panggg!!)

suh RR jadik cicakman ;p hik hik

pandangdenganmatahati said...

hehe
nak RR jadi ryu dlm hana yori dango :p

sentiasa jadik penyelamat kpd makino (aku la konon2 makino :p)

tiap kali makino susah, ryu akn muncul sambil sebut.. 'maaa-kino'

oh ohhhhh~ (gaya misae berangan psl pelakon lelaki kacak smbil pegang pipi ngan ke2-2 belah tgn)

dd dudu said...

waaaahhhh yekeeeeee hahahahah muni muni tauu taakk aku x tgk lagiiii, nanti bile2 nak pinjam ehhhhhhhh

klu ade kat RR, nanti ko pinjam la balik dr beliauuu

pandangdenganmatahati said...

xxxxxxxx
die mmg burn kan untuk akuuu

sntiasa ade dkt aku dvd itewwwwwww hehe

tgk laaaaa~~ ceta itu besh bangat ^^ suwit bangat ^^

oh ohhhhhh~~ (gaya misae berangan lagi)

Ezzan Yusop said...

welcome to our world..cewah! ngahngahngah..nanti ezan ajar tdur ofis lak tau pasni..bwk bntal siap2, seri dah bli bantal kt mydin, ezan pn dh ada bntal comel berbntuk bunga..ewah!

kuikuikui...

dd dudu said...

{pandangdenganmatahati}
owhhh baiklaaaaaaa
(gaya sincan bercekak pinggang menjawab dgn suare kuat dan pandang atas)

{Ezzan Yusop}
haaaa mmg selalu balik lewat ke ezan? uhuuuuu
ermm haaa bantal bunge ezan tu kan hihi same ngn kite nye dlm keta, tp kaler kuning ;p hik hik

mama-khayra said...

dd..programmer mmg la kene balik keje lambat..kalo blk awal tak cam programmer ahh hahahaha...

wawaaaa dulu akak mencik blk lmbt,skang rindu plak...ahh mencik nye perasaan nih..

dd dudu said...

{mama-khayra}
eheeee camtu nak tukar tajuk entry "hari ini mmg disangka2 balik awal" laa ;p hik

alaaa harap2 xslalula balik lewat, nak tinguk tv~~~ =P

hehe

circleinspoon said...

uish...behati2lah kije tgh malam nih...bawak keta behati2. masuk je terus kunci keta. simpan benda keras dalam keta seperti batang besi/payung yang panjang tuh

mama-khayra said...

dd,ptg tadi citer hikayat indon tuh akak tgk tau...pe tah tajuk die akak ingat ajaib jek hihihii.khayra tgk ternganga2 mulot suka die sbb budak yg berlakon tuh comels..:P

dd dudu said...

{circleinspoon}
baiklaah aya :)

(mama-khayra}
alaaa jelesnyee jelesnyeeeee nak tingukk jugakk, cite dongeng tu bes laaa wat kite xyah berfikir, tenang jek ;)

alololo khayraa~~~

rosealley said...

@dudu@
alolololo sweetnyer encik kuku sangggup menemankan cik dudu, nak kene teman jugak!!

@murni@
pang!!ko xleh jd makino, aku nak jd makino, leh jadi awek matsujuuunn

dd dudu said...

{rosealley}
keriii, ros kate die nak kene teman ngn awak jugakk ;p pangg kene ngan ros sbb buat pitnah ;p

rosealley said...

pang!!!!tambah sekeh 1;p

noname said...

[ dd dudu n rosealley ]

i ok jeeww~ XP

dd dudu said...

{noname}
ieewwwww~~ ;p