Sunday, December 21, 2008

tido di mana2 sahaja

jumaat : 19/12/08

apeeeee???? sabtu ahad kene dtg keje??
gedebuk gedebukkk batu2 besar yg tibe2 muncul dr atas awan bergedebuk menghimpap aku apabile dgr kate2 yg keluar dr mulut encik L ;o

oohh nooooooooo (nangis smiley ym yg air mate laju2)
hari sabtu aku ade hal laa weyyyyyy

ahh xkire xmo gak dtg sabtu, demi xnak dtg sabtu aku relaa gantikan ngn malam ni,
aku akn berkampung di opis tuk ciapkan kejeee yeahhhh p('o')q

bawak naik bantal, naik selimut yg mmg standby dalam keta.. n sume2 laaa
tinggal laaa kitorang ber3, dd awa n linda yg buat2 berani untuk stay di opis malam2 hew hew hew

pukul 11 .. masing2 semangat lagi wat keje..
pukul 12.. linda dah pengsan ;p
pukul 1.. masih mendengar suare ku menyanyi2 sambil siapkan koding ;p
pukul 2.. awa dah tergolek pengsan di satu sudut yg bersih
pukul 3.. aku masih sorang2 siapkan keje.. nyanyi2 tuk hilangkan takut..
pukul 330.. huwaaghh :0 menguap x hengat
pukul 4.. alaaa server ni down plak.. stop n start kan balik gune terminal.. menunggu untuk server tuh stat balik.. lamenyee... telangkup muke atas meja.. pastu angkat muke, tgk~ aihh belum start lagi? telangkup balik muke.. angkat balik muke.. x start lg?? telangkup balik muke.. angkat balik muke.. dan.. akhirnye.....

pukul 540.. bunyik ringtone kuku tepon.. samada die risau atau die nak kejut subuh.. xtaulaa hihi bukak2 mata, gosok2 matee..
eh... aku di mana ni??? kerusi encik L???? aku tergolek di bawahhhh kerusi encik L????? tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!! bukak mate lg besar cket... sepasang selipar awa????? kenapaaaaaaaaa???????

*************************************************************************************

p/s --> untuk keselamatan, kitorang bawak masuk kasut2 ngn selipar letak kat dlm opis, supaye konon2 opis tu xdek org laa.. tp awa over okaaaayyy die g letak tgh2 carpet ;n puk puk~~ sampai skang aku x ingat kenape dlm mamai2 aku tunggu si server tu tuk up balik, aku telah memilih untuk tido di bawah kusi en. L dan berhadapan ngn selipar awa wuuwuwuwuwu, klu dlm mamai2 tu aku larat jalan jauh cket ke depan, musti aku dpt tido d tmpat yg lapang yg staf laki kdg2 gune kan tempat tu tuk solat (T_T) huduhnyeee pemandangan yg perlu mate aku lihat setelah bangun tido uhuk uhuk uhuk :'o

pu~ (aksi jalan ke belakang diiringi lagu2 kekecewaan)

9 comments:

surney said...

haha...ko memang, kalo dah ngantuk sume tempat leh tdo..hik hik... ;p~~

em em, teruk gak keje ko eh...huu..

pandangdenganmatahati said...

alaaa kalah ngan hasni kasi comment dlu :p

dd, buroknya pbuatan itu..nape tdo bwh kusi en.L? adakah ko dh dhantui dgn en.L??? huhuhu

ish aku masih xfaham nape ko tdo bwh kusi.. kusi die besar ke? nnt kalo tngigau, x ke akan bangun scr mengejut lalu thantuk kepala kat kusi tu huhuhu

Ogy said...

klakarlah dd ni....berani ya tido kat office...

ciarexoxo (^_^)v said...

tul laaa dd..bak kate kak ogy..korg sgt berani tido di opis...waduhhh....tmbah2 lg presint diplomatik yg tu*****uuttt tu okayyy...larikkkkkk :'D

dd dudu said...

{surney}
cess seni cessss mentang2 ko penah satu bilik RA ngn aku dulu ;p

{pandangdenganmatahati}
munii lain kali ko kene dtg 730 untuk lawan ngn hasni hahaha

hihi muni muni mase aku tersedar tu aku bukan laaa celah2 tengah kaki kerusi tu xdelaaa, ko jgn bayangkan camtu laak hehehehe
aku kat bawah di sebelah kaki kusi jek ;p

jgn tanye aku, aku pun xpaham kenape leh jadik camtu hew hew yg aku hanya ingat mase mamai2 tu, aku nampak tempat lapang jauhh kat sane tp xlarat nak g last2 aku tergolek dekat2 ngn awa, sbb takut tido sorang2 hehe tp awa nye sudut baik punyaaaa, aku lak bile dah tersedar baru sedar yg aku tido bawah kusi hihi

dd dudu said...

{Ogy}
hehe masih tersedak lagi ni sebenanye, dulu cam xcaye jek klu dgr org tido kat opis.. hehe programmer lain dah biase kot, tp ni pengalaman pertame sy hi hi

{ciarexoxo}
ciareeeeeeeeeee!!!!!!!
kejar ko yah yah yahhhh

Tukang cerita said...

siannya hang dudu....
cuti2 pun kena kerja...
akak, la ni...tgh makan gaji buta...
cuti pun dapat gaji, siap bonus lagik...
jeles tak???
`dah namanya cikgu kan, takkan nak pi sekolah lak cuti2 ni...halau kambing ker apa?~

rosealley said...

dudu, ko ingat x yg ko g tdo umah aku malam sab2 tuh??ingat x ingat x???;p

dd dudu said...

{Tukang cerita}
jeleesnyeeeeee
kak, klu hari sukan atau hari kantin, akak involve x ;p

{rosealley}
aaaahh x ingat pownnnn~~ bukan aku tido umah kuku keee? ;p erkk lariiiiiiiiiii ;p