Thursday, December 4, 2008

tidak tidak tidak

maalunye saya~
tidak tidak tidak
hari ini hari yg paling memalukan seantero hidup sy setelah ade lesen keta uh uh
tidak tidak tidak
tp sy xbersedia lagi nak share ape yg berlaku
hihi tunggu nanti2 bile sy dah x malu baru sy cite ;p

dulu sy slalu gelakkan kereta lain yg melakukan kesalahan comel2
tp skang sy plak, padan muke saye padan muke padan mukeeeeee~~ (menjerit yg suare xdpt keluar)
ya semenjak dr hari ini sy tidak akan gelakkan kereta lain lagi sekiranye diorang melakukan kesalahan comel2 lg
uu uu uu uu malunyee akuuuu

aku takut ade pemandu sekeliling yg kebetulan seorang blogger merakamkan kereta aku waktu kejadian
lalu~~~ membuat entry pasal aku!! tidak tidak tidak (waktu2 malu camni terpakse -ve thinking giler)

aku nak tukar plat kereta, nak tukar kaler kereta~~~~~ (menjerit yg suare xdpt keluar)

pade blogger2 yg MUNGKIN atau KALAU merakamkan kejadian td di sungai besi pada pukul 7:15 malam dan membuat entry dan menepek gamba keta ku di blog masing2 wpun aku xkenal, tulunglaaaa padam plat kereta dan gamba pemandunyeee atau remove terus entry tersebut, aku xsengaja laa weyyyyy~~~ aku x sengaje~~~~~

tidak tidak tidak~~ (menjerit suare xkeluar lg)

31 comments:

Ogy said...

eheheh...apa kena tu dd....kelakarlah dd ni...nnti bila dh ready cerita kat sini ya..akak nk gelak kuat2 nih..ahaha...

anyway rumah dd kt mana ya?

surney said...

ko mmg...suka membuat aksi yang tak dapat disangka semasa membawa kereta...aku igt lagik isu yg kecoh dalam frenster ko tu... ;p

Tukang cerita said...

Cepat dudu..cepat...
citer cepat...
akak nak jadi tukang gelak plak...
~tak mo dah jadi tukang citer...tukar profesion lak..semata2 untuk mu dik..kui2...~

JIVEBUMZ said...

ape tuh dd kite pon nk tau jugekk..
kite pon pemandu baru gakk..hiks

pandangdenganmatahati said...

aku tauuuuuuu

ko salah masuk lorong smart tag kan?????
lalu tpakse reverse balik ke belakang d kala org ramai tgh Q kan??

btl kan sangkaaan ku ini? btl kaaaaaaaaan??

wahahahaha

Sarah said...

mula-mula ternampak 'my secret garden' ni, dandan teringatkan buku penulisan Nancy Friday - My Secret Garden gak tajuknya. Ianya mengisahkan cerita benar tentang fantasy mereka-mereka yang telah diinterview oleh Nancy. Jgn ditanya lah fantasy tentang apa...pueh nak explain nanti.

ciarexoxo (^_^)v said...

dudu^^tak tercapai akalku la dgn ape yg ko dah wat...aku agak2 cam muni gakk..sbb ade pkataan "sg besi" kann...x pon ko nk g belah kanan tp ko signal belah kiri..tp tuu xde la malu sgt :p sbb aku rase aku ade pgalaman yg lg malu dr ko..hehe musti arr rahsia :p

anneweeza said...

hahahahah..lom pape lg nak gelak nih....hahahhahahah!!!!!! opsss....cukup2...kene plak kat diri sdr blk keje kang..ohh tidak.. ('_')

pandangdenganmatahati said...

ciaree~~ sebenanye aku y ade pengalaman cetu kekeke. aku bwk keta smbil borak2 tanpe sedar masuk touch n go. wuwu. tpakse reverse balik. malangnye, tol tuh, ade divider nya bagi stiap lane tol. dah la aku reverse senget benget. kejap2 kena luruskan balik tayar ke depan pastu reverse balik.

malu sungguh!! lane y sblh plak ade keta naza ria penuh ngan pakcik dan anak2 nya y ensem.

huwahhhhh!! rendam muka dlm clorox smbil flush 10kali baru dpt ilang malu iteeeewww (T_T)

dd.. agk2 ko lg malu keeeee...aku lg malu? :p

pestisid said...

ape ko buat ni?adekah hampir same dgn adegan kite berdue naik kelisa ko pastu ade sorg abg moto tu?adekah ko ingat lagi?

[S]itie [B]Um [B]Um said...

apekah kejadiannye =)

mama-khayra said...

lorrrr ape kes tuh ekekekek..

dd dudu said...

{kak ogy}
jap g dd cite hehe
erm umah dd di gombak setia, balik keje ikut mrr2 ;)

{surney}
cessss, ingat sangat puk puk
sume seni nye pasal ;p

{Tukang cerita}
kak segunung nunu, nak gelak yekk ohoho jap2 g sy cite hehe

{JIVEBUMS}
eheheee tungguuu~~ ;p

{pandangdenganmatahati}
xmau jawab ;p

{Sarah}
aaa fantasy pasal pari2 macam tu ke~

{ciarexoxo}
weii ciare, gtau arr, cpt laa reveal rahsia mu ;p hik

{pestisid}
hik ko ni x abes2 ngn memori abg moto tu hik ;p tu kesalahan yg xmemalukan sgt okay ;p

{[S]itie [B]Um [B]Um}
tungguuu~~
;p

{mama-khayra}
ekekekkee malu2 ;p

dd dudu said...

huhu yela2 atas permintaan ramai (cewahh) sy cite gak laa.. itupun lepas dgr kesanggupan muni bercerita pasal pngalaman die hew hew hew ;p

tp nak cite secare underground jek, xmau cite kat entry dpn hehe so sape2 yg bukak comment ni jelaa yg berjaye bace kesah ni hehehehe bole gtu ;p

okiee macam ni.. mase tu tgh balik dr keje.. lalala drive smbil layan lagu sampailaa kat tol sg. besi, hari2 lalu ctu kan, mmg xragu2 pun laa mase masuk lane tu, ngan konpidennye masuk ke salah satu lorong tunai.. lps tu smpi ke pondok tol tu, tgk tgkap tertutup rapat n tiade org.. pastu ngomel sorang2 'aik nape xde org jaga ni', smbil memanjang2 kan tengkuk carik org kot2 die kuar kejap ke pondok tol sebelah kee, tp..tiada..

lepas tuh tgk kanan balik "aaaaaaaaaaaaa mesin touch n go????? alamakkkkkkkk aku salah masuk lane!!! oh noooooooooooooooooo!!!"

tgk cermin belakang, keretaa panjangg berderet beratur smpi belakang2 saneee (kate balik keje kann uhuk).."ooooooh tidaaaaaaaaakkkk!!!!!!" aku pun mengangkat2 tgn melalu cermin dpn suh driver belakang undur, tp haram org tuh xpaham..

lps tu aku "pon pon ponnn" bunyikkan hon dgn harapan pekerja tol akn dtg tolong.. lepas tu dtglaa pekerja tol yg berloghat indon..
"sayaaa salah masuk loronggggggg" sambil menunjukkan duit seringgit 30sen..
dgn koolnye pekerja tol tu jwb
"saya suruh kereta belakang undur"

dlm hati-->"alaaa nape ko x amik jek seringgit 30sen aku ni then angkat palang tu??? kenape??? tidakkkkkkkk!!!!!"

selepas itu laa berlaku perkare yg paling memalukan (T_T)
dlm deretan yg sgt panjang tu, sume kereta yg besar2 dan panjang di belakang mendengar arahan pekerja tol itu untuk undur ke belakang, undur lagii~~ undur lagiii~~ undur lagiii~~ semate2 untuk memberi kerete kelisa yg keciikkkk paaalinggg kat depaaaaan tu mengundur ke belakang ngn perlahan2 mcm kura2.. huduh giler wehh pemandangan itewww (T_T)

sambil2 tu pekerja tol tuh tahan kereta lain jgn masuk lane kejadian tersebut..
time tuh aku pun xtahu berape kilo sumpah seranah kereta belakang dah beri kat keta aku uhuk uhuk

pekerja tol angkat kon2 kat sebelah sbb keta aku asik xmuat jek nak belok ke lane sebelah(lorong tunai) hik hik kelisa xmampu mengundur dan belok ngn betol;p kate tgh kalutkann ;p

selepas berjaya!! kakak lorong tunai bertanye "kenaappaaa tadii?"
"saya salah lorongggggg"

lepas byr seringgit 30 sen, aku pun pecut kereta laju gilerr.. aku xnak bertembung ngan kereta2 belakang aku tadii, tanaaaaakkk (jerit yg xmampu kuar suare)

mintak ampun ye mangsa2 kereta di lorong touch n go

muni, bape botol clorox ek aku kene pakai? ;p

aaah xmau ingat dah lepas ni.. aku nak bukak buku baru :D

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

hihihihi..... ku baru jek terjumpa blog nie... tetiber terbacer.. wahh exclusive betol laaa.... heheh masti kau malu kan.. hik hik.. neway.. tahniah dapat kerja dah.. apa pun malu malu jugak.. tp itukan jadik kenangan yg terindah... sapa penah jadik cenggituh.... nanti sok sok leh wat modal citer citi kat anak cucu.. apa pun.... kalkoorr laaaa... hik hik... nanti ku nak tnya hubby ku la.. kot kot dia ternampak insiden nie sbb hubby ku juga guna mrr2.. hik hik....

pandangdenganmatahati said...

HAHAHAHAHAHAHA

KANNNNNN! AKU DAH AGAK KESAH KO SAME NGAN AKUUUUU

WAHAHAHAHA

GELAK GULING GULING GULINGGG DR RUMAH AKU KE RUMAH KO!!

:'D

hehe saje caps lock.bagi nmpk impact gelak y sgt dasattt :p

oh dd, sebijik ngan aku. mmg malu kepalang y amat tpakse keta lain reverse sambil itu kta plak reverse senget benget. mmg memalukan!!

kta serupa~~ kta serupa~~~

hihihihi (gelak dengus dengus)

p/s: ko kena gune campuran clorox + softlan + harpic + nila baru dpt hilangkan sedikit malu itewwww
hahaha :'D

Ogy said...

Ahahahahahahaahahahahah nk gelak gak...tak tahan akak baca weii....dd kesimpulannya lain kali jgn koya....koya = khayal....ahahahahaha

dd dudu said...

{miMiE aZim@Sk ^V^}
hihi siannye kak, baru terjumpe blog ni dah kene bace kesah mangsa malu ni hik ;p
aaa tidak tidakk, jgn tanye hubby akak~~ sy tidak sanggupp~~ kui ;p

n'way thanx kak mimie, hari ni hari ke5 sy bekerja ;)

{pandangdenganmatahati}
cess cess ko gelakkan aku bersamaan ngn ko gelak diri ko sendiri jugak tauu cess cess ;p

hik muni muni, aku penah jangkakan aku akn cerita jugak kat org akhirnye, aku bayangkan aku berani cite bile dah tua2 karang hik hik tp seb baik ko ade pengalaman yg same, soo xdelaa teruk sgt aku ni kan hik hik ;p

tp dulu mmg laa, aku slalu gelakkan keta yg salah masuk lorong smartTAG undur balik, huhu skang aku dah dpt balasan huk huk padan muka sayaa ;p

p/s-->nape ko xgelak guling2 sampai pulau pinang terus, pu~

dd dudu said...

pembetulan ---> hik muni muni, aku TIDAK penah jangkakan aku akn cerita jugak kat org akhirnye

dd dudu said...

{kak ogy}
hehehe gelak ye ;p
dgr tu muni, len kali jgn koya lagi tau ;p hak hak

MY said...

hi..serious funny ur story...emm dulu ak slalu kutuk org yg pakai smart tag tapi kena undur balik sebab aper2 lah kan.then kena kat batang idung sendiri baru padan..huhu..lepas tue tiap kali nak pi smart tag akan cek bateri ada ka x..insaf insaf..

Tukang cerita said...

Hhhhaaaaaa....
akak memang jadik "tukang gelak' lah dudu...
tapi kan, pompuan memang camni kot....selalu khayal masa memandu...
akak selalu jugak terlepas.....
cam hari khamis lepas, nak pi klinik En.hubby...leka dgr hot Fm, lansung terlepas...... gilork reverse maut gitu....nasib bek keta tak byk...
bak kata budak AF tu..~sapa ntah nama dia..~ REDAAHHHHHH JERRRRRR.....!!!!

dd dudu said...

{MY}
ohoo sy paling takut nak pakai smart tag, takut jadik camtulaaa hehehe byk kali daa nampak lane smart tag org tu kene undur sbb problem apentah hehe suke lorong tunai sbb ade org ape2 hal ;p

thanx MY visit my blog ya :)

{Tukang cerita}
ahaaaaaa akak reverse yg mengundur keeee? hik bukan U-turn ek ;p hew hew

erm huby akak bukak klinik ey? nak g laa nanti klu kene seleseme(eh selsema? selesema?)

nekopachi said...

haha my dad penah kene. dengan selambe dia kasi kash ehehe. dah la kat smart tag, memang sgt baguih ahaha. tapi lepas la jugak, takde kene reverse =p

Tukang cerita said...

Kayo bona lah laki eden bukak klinik....
kalo cenggitu, tak mainlah akak ni merendek dalam Mesia jer..apa kelas???
baik pi Paris nun...london ker...bleh makan kek London Erra tu...
Hubby akak kerja Klinik Kerajaan sajork.....

Tukang cerita said...

Ha'ah...akak reverse ngundur tu jer...nak U turn, jauh sanagt...
redah jer lah ngundur cam kura2....

MY said...

dd..thankz for dropping by.pakai smart tag sbb tangan x smpi..haha.lgpun mak takut terlanggar maner2 kat tol tue..tak psl senerih keta tue satg.

dd dudu said...

{nekopachi}
aaaaa x aciiii, nape pekerja tol hari tuh xmo amik my kash uuuuuuu

{Tukang cerita}
kek london erra?
hiii ape tu kakk ;D

{MY}
ha'aaaa paham2 tul2 hehe bes pakai smart tag xyah bukak2 cermin heheeee

Ieja Sharikin said...

ape kesalahan yg cumel2 tu?

dd dudu said...

{ieja sharikin}
ieja, kite ade cite laa kat comment, xcite di entry depan, sile scroll ke atas yeee ;p

Ieja Sharikin said...

dh bace...malunye....klau aku la jdi camtu...tebal muka mcm letak sekilo bedak...rase cam nk lari jek tgl kete kat c2.ahaks........