Tuesday, December 2, 2008

scene yang suka dilihat

sy paling sukaaa~~~

1) tgk scene di hari jumaat, ramai2 berduyung2 ke masjid tuk solat jumaat^^ ditambahkan lg ngan aksi parking pelik2 dekat2 ngn masjid hihi :)

2) tgk scene di atas jalan raya, bile ne no ne no ne no ambulans dari belakang bunyik, tibe tibe sume kereta xkire muda atau tua otomatik akn berhimpit2 ke kanan atau ke kiri memberi laluan pade ambulans tersebut hik hik sgt suke okayyyy tgk keadaan waktu yg drastik itu ;p

3) melihat org yg xdikenali menolong orang buta melintas jalan ;p

kat kawasan umah ni, ramai gak orang buta, bile diorang nak melintas jalan, kdg2 berdikari sendiri, tp kdg2 ade org tgh makan kat gerai berlari2 nak tolong org buta tu

paling suke bile budak2 yg tulun org buta tersebut, mmg eiiihh suke laaaaaa, sy sgt suke budak baik ;p
cam kazama dlm komik sincan hik

4) melihat lori yg kepala besar, ekor pendek di atas jln raya.. heee... lisa pestisid, tulun laa tangkapkan gambar lori kontot ni, sy slalu terlepas laaaaa huk

erm ape lg eh... nanti tambah balik laa klu ingat ;p hik

11 comments:

marinahunny said...

alahai....apsal dudu ni sweet sgt,...

pandangdenganmatahati said...

aku suke tgk nenek dan datuk yang tua

kat ofis aku ni ramai nurse y tua.. suke suke ^^

nak2 bile ajar dorg cemane nk gune web, dorg terkial2 ..alahaaaai comei sungguh

tambah suke bile datuk dan nenek yg berpegangan tangan sambil bjalan ^^

dd dudu said...

{marinahunny}
errkk.. hee xde suwitlaa, bese2 jekk scenes tu, yg org lain punn suke tgk gak kan ;p

{pandangdenganmatahati}
comelnyee tgh bygkn nurse tua^^

betoooooooooolllllllllll sgt sukeeeee tgk datuk nenek kuar bersame2 apetah lagi berpegangan tgn mase berjalann, aaaaaaaaa wish cud be like them ~(^_^)~

pestisid said...

muni,
nenek saye dulu ketua nurse.tapi punyela gila kuasa, habis smue anak2 mak sy die pegi sambut mase ktorg lahir.pastu tetibe die muncul kat hospital yg die x pnah keje pastu tunjuk kad die pastu trus dpt xces smpai masuk bilik bersalin.ahhh tertekan, nak doktor hensem yg sambut saye dulu.eh² ni komen box didi.okie2 lupekan muni.

dudu,
okie nnt saye cube tangkapkan gmbr.emmm blk kg nnt nak ambik la video lori2 tak mampu naik bukit pastu speed die 10km/j je pastu byk2 kete bengang2 kat blakang.

Ogy said...

dd ni lawaklah...lori kepala besar pun ske ek...
akak ske tgk kereta yg mcm washing machine tu kt jalan raya...apatah nama keretanya...tp tak byk dh sekrang...lawak betul...

dd dudu said...

{pestisid}
aaaah mencik mencik aksi aku skang tgh gelak hembus2 sbb tahan xnak tersembur gelak

ko ni kannn siriyes ar weii lawak gile yg lori xmampu naik bukit tu :'D

adekah ko tergolong dlm keta2 kat belakang yg tgh bengang tu? hihihi sbb lorong yg xbole nak potong

ah mencik ko yg dah menjatuhkan reputasi sy gelak hembus2 kat opis

{ogy}
ni lagi laa ssskk sskkk skkkk gelak hembus2 :'D kak ogy cakap washine machine tu keta juara kann???????????

sssk sskk skk xtahan laa tgk keta tu, rase nak ponnn ponnn jekkk ssskk sssskkk

dd dudu said...

pestisid, ko cam sincan versi pompuan, nak doktor2 hensem jek yg sambut, musti mase nampak muke nenek ko, ko masuk balik perut mak kan ihiiii

pu~~

pestisid said...

tak..tak masuk balik.jage hati org tua².ntahla nenek saye tu.pastu adik bongsu plak dpt name gune kuase veto nenek.sbb nenek sambut die lahir sambil bekerjasama dgn sorg doktor name dr azim.terus adik bongsu dpt name azim.aaaaaaaaaaahh ksian mak tak dpt memilih nama anak dgn hepi2.walopon name azim tu dh ok tp musti mak dh plan nak name lain.nenekku mmg gila kuasa.nasib baik dh bersara.kalo tak, sy dan adik2 nak beranak pinak nnt2 mesti nenek tunjuk xces kad die kat hospital pastu masuk blk bersalin gak.aaaaaaah.saye versi himawari.

rosealley said...

haha, lawak ar bace kesah lisa nih, ko da leh wat 1 entri tuh lisa, kui kui

dudu, ape yg ko suke tengok, aku pun suke jugaak:)

dd dudu said...

{pestisid}
laaa ko xmasuk balik ke ;p hihi patutlaaa dah 23 tahun skang hik hik

{rosalley}
lisa tu mmg hahaha

ape yg ko suke tgk pun aku suke tgk ;p

pestisid said...

okie.nnt sepanjang pjlanan blk kg, kalo x tido, ade lori2 pelik sy snap2.yeay, nnt pinjam kamera besar bf dpt snap gmbr lucu dgn gembira.nnt sy share.kalo ade laaa.

oh nak kene buat 1 entry ke pasal nenek?tidaaaaaaaak!nenek tak patut masuk dlm blogku.tempat nenek adelah di blog dudu.haha