Thursday, May 6, 2010

sudah ada pemenang 30,000th visitor



tapi ada 2 pemenang.. sob sob..

tak terfikir pulak aku akan ada lebih dari sorang yang dapat capture screen.. so, pemenang pertama je lah kot dapat hadiah dari Bandung.. pemenang kedua dapat hadiah Malaysia aje.. hee.. kemenangan akan dikira berdasarkan siapa yang hantar emel dulu ye.



pemenang pertama

IDZUAN. motip gang bandung aku turut bertanding? ;n oitt ko tau dah la kan aku nak bagi hadiah ape? dush dush.

beliau emel pada pukul 9:22 malam. dengan tajuk emel "Yeah..aku yang ke 30k"


.
.
.
.


pemenang kedua


MUNI. yang standby dari pukul 8 lebih, hehe.

beliau emel pada pukul 9:30 malam. dengan tajuk emel "30000"


disebabkan muni lambat 8 minit, jadi muni jatuh ke nombor 2. hehe





tahniah pada pemenang - pemenang. tunggulah hadiah dari saya. yang nombor 2 tu, lambat siket ye, hehe. yang tak berjaya, cuba lagi untuk contest 40,000th visitor beberapa bulan lagi ;P




sedikit note


ada yang keliru dengan nombor visitor yang dipaparkan. visitor dikira sebagai unique visitor ye. kalau orang tu refresh blog saya banyak kali tapi dari address PC yang sama, tetap nombor tu tidak akan berubah melainkan ada orang lain masuk blog saya pada masa yang sama.



contoh.

fazura masuk blog ni jadi visitor yang ke 29,999. lepas tu die refresh blog ni. nombor visitor tidak berubah. nombor page view je yang menaik-naik.

lepas tu fazura refresh sekali lagi, dan dalam masa yang sama ada visitor baru, iaitu lisa surihani. lisa surihani dah jadi 30,000th visitor. so lisa surihani dapat capture 30,000. fazura yang dah refresh lagi sekali tadi pun at the same time boleh dapat capture 30,000 tu laa milik lisa surihani tadi.
maksudnya blog ini dah ada 30,000 pengunjung, dan siapa bernasib baik sempat laa nampak nombor 30,000 tu.

sebab tu boleh ada 2 pemenang.

kalau ada visitor baru lagi, tu yang naik jadik 30,001.. hehe

untuk keterangan lanjut boleh rujuk di SINI






8 comments:

rosealley said...

motif fazura ngan lisa surihani?;p
yeay, idzuan dpt adiah bandung, hehe, tetibe

dd dudu said...

{rosealley}

hehehehhee ;p


uh ko pun tau da kan aku nak bagi hadiah ape? uwaa dush dush

surney hasniey said...

apsal bila aku view dari ofis aku...langsung tak kuar nombor??
dush dush... ;p

dd dudu said...

{surney}
oh yekee? why aaaa??

Idzuan Rosli said...

Hoho..tak sangka aku boleh menang. Nak baca pasal Bandung tiba2 nampak 30k. Hehehe...

dd dudu said...

{idzuan}
ellehhhhhhhhh
yelaa tuuu ;p

ko sengaja kan kan kan tak beli mende tu kat jonas photo, saje kann tungguu dpt free, sajee kann kannnn ;p

mun-e said...

idzuan, ko kan baru balik dr bandung.

jom tukar hadiah? :P

dd dudu said...

erkkk, muni ;n ;p