Monday, August 30, 2010

oh happy happy day



semalam hari minggu duduk rumah.. so cakap kat mak "ma tak yah laa masak hari ni.. ma jahit je eh.. biar kite masak.. ma duduk je okeh, jgn masuk dapur"

hik2

so semalam berbuka puasa dengan masakan-tanpa-rasa-dahulu-huhu.

chicken spageti.
thanx wewe bagi resipi n bawak dd beli bahan2 kat psaraya Bintang, warta. *Bangi ni memang xde pasaraya bes2 siket ke ek

tak letak mushroom, ganti dengan fishball hik2.

ayah dan ma makan bertambah. suke suke

oh happy happy day~




buat backup nasi goreng sosej cili padi.
takut ma dan ayah tak reti makan spageti.

sekali diorang makan sepinggan jek nasi goreng ni. sebab duk bertambah2 makan spageti td.
wahh western rupenyee mak ayah aku ni~~
penat je riso mak ayah xreti makan spageti ;p


oh happy happy day~




jemput-jemput udang.
dalam dia ada udang yang dah potong2 kecik.

oh jangan tanya kenapa jemput2 udang aku rupe macam nugget??
aku pun xtau.

tapi tak sangka ayah yang xboleh makan udang sebab gatal, jadi suke dengan 'nugget udang' ni.
garing di luar, empuk di dalam hehe.
last2 licin, jadi tak cukup sebab ayah tersuke pulak ;p



oh happy happy day~~

(^_^)


-tiada penutup-



10 comments:

nurul azida ahmad said...

hehehhe. sedapnyer dd ngk makanan2 itu.

dd dudu said...

{zida}
huhu yeke zida. dd jarang masak ar, hehe sbb tu ala2 teruja siket ;p

thanx ;)

ciare (^_^)v said...

owh spaghetti sedapnyaa ~~~

nurul azida ahmad said...

hehehe. tetibe teringin nak masak ape yang dd wat tu. :-p

dd dudu said...

{ciare}
ciare aku xbeli ayam cincang. aku tingat dulu masa piknik ko kerat2 je ayam tu kan, aku ikut style ko. hehehehehehehehe


{zida}
aaaa yekeeeee ~(^_^)~

cronyz said...

thanx wewe bagi resipi n bawak dd beli bahan2 kat psaraya Bintang, warta. *Bangi ni memang xde pasaraya bes2 siket ke ek

bintang? warta? helllooooo...giant ok!!!!

marinahunny said...

waah trus rasa nk buat spageti plak.

dd dudu said...

{cronyz}
istimewa betul bangi ni eh. papan tanda tulis bintang, tp kat dalam barang giant ;D

conflict identity betull ;p



(gelak sambil tolak troli)



{kak marina}
wahhhh buatlaa kakk, hehehehe

mun-e said...

haha org bangi terase pulak dd ;p sebbaik bt caves ade giant ;p

dd dudu said...

{mune}
itulaa pasal. motip orang bangi tersebut terasa? haha

naseb baik gombak ada giant (tmn permata) ;P