Thursday, August 5, 2010

nak gi naik bas dah, sempat paste laju2, jgn tinggalkan akuuu



cesss intenet ku tetibe lambat macam tapir, so nak tak nak terpaksa lah aku taip kat notepad, dan paste dekat blog pagi besok. ho ho nak jugak bercerita kannn sebelum tidur ;p hehe

tadi masa tengah iron baju, aku duk laa dengar mak aku gelak2 depan tv.. last2 aku pun tengoklah kejap cite omputih tajuk who's talking kot.. lebih kurang macam tu laa tajuk die... tetibe terdengar suara aku sendiri yang gelak.. hahaa ngok jek cerita tu..

masa aku tengok tu kan, baby tu dalam kandungan mak dia... kira dalam perut laah, baby tu suke bermonolog sendirian2... contohnya sambil tengok2 tangan sendiri dia cakap "this is my hand" haha sengal x baby cakap sorang2.. dah lah xkeluar tengok dunia lagi...masih dalam perut lagi... motip?


lepas tu air ketuban mak dia pecah... nak beranak dah.. dah buka 5-6 cm... baby tu dari dalam perut jerit dalam monolog "apakahh cahaya di bawah ituu, apakahhhhhh~~~~~~"

ngongg takk? :'D


tiba2 bayi tu terasa tertarikkk ke bawah, lalu die menggelongsor (masa tu mak dia tengah push2 sebenarnya)... zoooooourrrpppp terusssssss keluar nampak dunia.... semua orang tengok bayi tu menangis.. padahal bayi tu sedang menjerit "apa niii apaaa niiiii masukkan aku balik dalam tempat tadi???"

hahaha so funny bayi ni nak masuk perut die balik..

"aku kesejukan laaaa,, aku nak masuk tempat tadiiiii, tolonggg"...

tapi of course laaa x di endahkan oleh doktor kan... mana paham bayi tu sedang cakap apa, hihi..
lepas tu nurse pun balut bayi tu dalam kain, then letak sebelah mak dia... mak dia cakap laa "ohh awak laa yang selalu tendang perut ibu ye".. bayi tu pun bermonolog dalam tangisan "awakkk laaa yang suka makan pedas tu yee, uwaaaaaaaaa"

hahaha sengal takkkkk ceritaa niiiiiiiiii... giler gelakkk aku tengokk.. tak sangka macam ni pun bole buat cerita ;p


ohh habes daaa induksi/orientasi yang duduk2 dalam kelas dengar kursus macam2 semalam dan hari ni..




banyak ilmu yang kutahu sekarang =) nwayyy tertarik dengan fakta mengenai perpustakaan tadi yang disampaikan oleh ketua perpustakaan..

1) perpustakaan terbesar ialah Library of Congress yang terletak di Amerika

2) Perpustakaan Universiti terbesar adalah library kat Harvard. Library kat Harvard tu ada 80 buah library. wohhhh hebat x?????

terus teringat my feveret korean, Love Story in Harvard... huhu rindunyee cerita ituuu


esok sepanjang hari adalah jalan2 naik-bas-ala2-rombongan ke kampus UKM Bangi, kampus KL, hospital, rumah mayat, muzeum anatomi, bla bla... hehe dah 6 bulan aku kerje sini.. tapi baru dipanggil orientasi, motip? ;p tapi bess panggil lambat2 ni, sebab aku dah ada gengg nak ke orientasi,geng2 dari PTM, so tak payah berkenalan dengan kawan baru.. hehe makin tua makin malas nak berkomunikasi "awak dari mana?" ... "ooo.." "nama apa?"... "oooo..saya diana" "bole tahan kelakarkan penceramah tadi...." "oooo.."



eh tetibe ngantuk kan..

Selamat malam dunia =)

moga hari esok lebih baik dari hari ini ^^






2 comments:

w.a.n.n.o.r.f.a.d.z.l.i.n.a said...

Mcm best je citer kamu tgk tu...sygnya terlepas tgk..bila ek?hari apa? *hohoh berkobar nak tau padahal dah ketinggalan.*

dd dudu said...

{wannorfadzlina}
hehe cite 2 jam je laa~ semalam jek kot ada. cite omputih lama2, john travolta berlakon

kelakaa