Sunday, August 1, 2010

it's sooo peaceful~



entry ni ditaip pada malam 30 Julai 2010, tapi sebab intenet macam kura2, so x publish2..


hari ni balik lewat lagi..
ramai dah balik tapi aku xbalik2 lagi siapkan keje..
me enjoy the silence..
it's sooo peaceful~~
menyiapkan kerja yang aku suka..
motip suke?
hehe buat masa sekarang i love my job..
do you? ;)
tapi tak tau lak karang2 kann :)

inbox ku sangat penuh hari ni. hrmm baru dimasukkan dalam group ejawatan, so sekarang ramai pemohon apply keje kat ukm... menjawab lah aku sepanjang hari dengan soalan2 emel yang berkaitan teknikal.. kalau ada masalah, struggle mencari punca masalah, huhu.. tup tup dah malam, cepatnye masa berlalu :)

nak menjawab nye ok, tapi bila nak karang ayat reply kasi formal siket tu, aduhhhhh boleh mengambil masa yang sangat lamaaa!! aku memang failed okay bab2 ayat rasmi ni.. sebab nak tulis macam bercakap jugak.. macam dalam blog ni lah.. haishh..

akhirnyaaaa, beberapa org menjadi mangsa aku untuk buatkan ayat termasuk laa si rina tu ekekeke, die kat langkawi pun rela jekk layan dd yang senget ni, hihihi.. rina rina~~ muke x de perasaan pun tapi tetap sentiasa melayan kerenah ku ;P dd larikkk~

lisa pestisid juga menjadi mangsa.. siapa suruh dia ym aku, terus aku suruh dia layan aku buatkan surat rasmi, hak hak... rujuk pada entry ini ..

tapi memang sangat ketuk2 meja okehh aku gelakk baca surat yang lisa buatkan.. soo not lisa hahaha.. memang aku geli giler nak paste ke emel tu.. tapi last2 aku paste jugak,tiru bulat2, cume buang ayat "yang menjalankan tugas" ;p dan terus tekan send sambil kesengihan hihihi..

terima kaseh laaa lisa oiii sebab layan cik diva ni, ekekekeke


hari ni kann, asyik tersengih je.. ade je perkara yang sengal2 nak buat aku gelak. hik2

pagi2 lagi, dah gelak baca kisah pen.. motip? hahahaha

lepas tu masa lunch jumaat yang panjang tu ber'ym dengan lisa pestisid.

kalau ym dengan minah ni memang aku akan asyik gelak jek. sengih2. sampai xperasan ada orang lalu, dan ada orang tu kan tegur aku sengih2 dengan ym T_T

lisa : "cepatlah dd bagitau keri keta merah apa"
dd : "ko teke la"
lisa : "alza, persona.. wah tengah bayangkan kuku dalam dua2 kereta"
dd : "persona laaaa"
lisa : "oh bayangan menjadi makin sempit.. wahhh lajunyee keri sedang memandu persona"

motip sangatkan lisa, nak fantasi macam tu sekali :n


ber'ym juga dengan lina.. tak sangka lina carikkan abah aku juga di gugel.. dia terjumpa nama yang sama dengan abahku.. tapi jawatannya adalah pengurus tadika ke apentah.. hihihihihi comelnyeeee, tersengih2 aku ;P
bila lina send gambar, oh reject reject, muka abahku bukan macam ni rasanya ;P

nway thanx lina, sangat2 menghargai usahamu dalam diam =)


dd : "abah aku cikgu laaa"
lina : "oh kalau cikgu senang siket nak cari"
dd : "cikgu agama"
lina : "ko anak ustaz dd?"
dd : "ye, mak aku cakap"
lina : "aku ingatkan abah kau cikgu sejarah atau cikgu bahasa malaysia"


dd : "lisa, tengoklaaa lina ni.. dia x caya saya cakap abah saya cikgu agama"
lisa : "ko anak ustaz dd?"
dd : "yeeeeee" *baru ingat nak mengadu, uwaaaaaaa


motipppp korang ada tanda soal kat belakang dialog koranggggg?????? uwaaaa

cesssss balik2 rumah terus aku tanya mak aku balik, betulke abah aku cikgu agama.. mak aku cakap mana ada.. uh siapa tahhhhh cakap kat aku sebelum ni, uwaaa... ma cakap abah cikgu sejarah dan bahasa malaysia.. motip kata2 lina adalah betul??? :n


petang2 tu, adalah orang tu kan, ehem ehem dia nak bertunang dah, so adalah beberapa soalan dia tanya kat aku.. termasuklaah

yg-nak-bertunang : "dia minta perfume untuk hantaran"
yg-dah-bertunang : "oh ok"
yg-nak-bertunang : "kalau tunang bagi perfume biasa2 je la kan. macam bodyshop je kan. nanti kawen baru bagi perfume yang mahal2 kan"
yg-dah-bertunang : *muke berubah. "kecikk atiiii hantaran kawen aku, perfume aku bodyshop je tauuuu"


puk puk :^



membaca emel2 pengadu pun boleh buat aku gelak tiba2. hihi

sebagai contoh

"saya masuk ke lawan web ini. tiba-tiba laman web saya menjadi kaku"

kaku? (gelak guling2)

ye saya tau, saya tak baik gelakkan. hukum lah saya, hukumlah.


masa balik malam tadi, masa nak bertolak balik rumah... msj kuku jap

dudu : "awak kat mana"
kuku : "kat melaka lagi"
dudu : "lewatnye balik"
kuku : "abis awak x lewat? :n"
dudu : "kite xpe dekat je. awak luar negeri"
kuku : "bukan ke awak pun luar negeri, selangor nak balik kuala lumpur"

;n menjawab menjawab ;n


eh ape daaaa aku merepek ni malam2.

dah la dah laaa

selamat malam dunia =)

a peaceful scene

9 comments:

cronyz said...

cronyz likes "it's sooo peaceful~"

pestisid said...

haha..ko suke kan paste2 YM orang dlm entry..mencik!!

dd dudu said...

{cronyz}
motip meng'fb kan blog aku?

haha

{pestisid}
alaahhh ko pun sama, cite pasal surat tu kat blog, mencik! ;p

~ ReD ~ said...

waaa!! kereta MERAH??:D

Latest Entry : Tak Baik Simpan Patung Buat Perhiasan Dalam Rumah

nieza rawi said...

ala.. xyah kecik ati pasal item hntrn - akak nyer dulu lagi la.. koleksi miniature jer.. siap kasi kat kazen kazen lagi.. hahahahaha

nieza rawi said...

miniature sbb akak yg request, senang..hahahahahaha..

cronyz said...

DianaDanielle..ko kecik ati ke? xkan?

dd dudu said...

{red}
ye linda~ kaler kegemaran linda itu~
;D

{kak nieza}
iyekee kakk~ haha so cool~~~~~ i adore~~ :D

{cronyz}
motip ingat aku x rock nak kecik2 ati?

malah aku berbangga tau perfume hantaran bodyshop ;P wangi pun wangii

puk ;^

-nak panggil fazura pun bole-

cronyz said...

DD..nape ko jwb bg pihak DianaDanielle?

motip word verification kt bwh ni agak 18sx ni? segan aku nk taip..hehe