Friday, August 20, 2010

berbuka puasa 9 Ramadhan 1431



semalam abang dan kak shira balik rumah. diorang kan duduk jb kan, so balik rumah sempena bulan puasa ni lah.

so semalam macam biasa, makan di rumah saja, makan masakan ibu.

tapi yang ni bukan masakan ibu ;p abang/ayah beli di bazar.




ma masakkan tom yam-feveret-abang-selamanya. *feveret saya jugak, tapi pedas gila sebab abang suke pedas gile
ada sayur2 + ayam + sotong + udang _ fishball




haa yang ini ikan-steam-resipi-ayah-tapi-ma-masak-feveret-saya-selamanya.
memang sedap sangat. dulu ayah saya rajin masak masakan chinese, tapi skg dah tak masak dah, so resipi tu turun kat mak la.




ikan goreng. pun sedap.
oh kitorang memang keluarga ikan ;p ayam kurang siket dalam keluarga ni. hehe
dulu duduk perkampungan nelayan laa katakannn~~~ ;P




ok gambar nasi, air kelapa, air tebu, dan agar-agar bermacam versi lupa nak snap.

ahuk ahuk




note : belum pernah pegi bazar Ramadhan lagi tahun ni. huk2

note 2 : cian ma, saya boleh tulun dia masak weekend saja. weekdays xsempat. huhu



6 comments:

Ogy said...

walauwehh dd...mengancam jiwa sukma akak ni...huhu

dd dudu said...

{kak ogy}
uhuk2 ;p

mama glam said...

hi dudu...

salam perkenalan... dah beberapa minggu follow blog dudu... sekarang baru sempat nak comment something..

dudu ni kelakar lah.. thats y suka baca blog dudu... hehehhehhe...

neway, selamat berpuasa!

dd dudu said...

{mama glam}
mama glam kata dudu kelaka? ahuk ahuk

;p

thanx mama sebab baca blog dd :)

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

lapoo weihh dd

dd dudu said...

{mimie}
huk huk bertabahlaa mimie