Sunday, May 10, 2009

aaaaa dah pukul 3:18 pagi?

saya dapat tag award dari ofismetku~ zida~

Peraturan nak jawab tag ni ialah:


1. Copy badge "2009 Cute's 3logger Award" untuk diletakkan di blog anda.
2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
zida yang kasi award ni.. die ofismet saya... die comel.. saya suke cucuk pipi die.. zida ade saga.. zida hosmet nye si ayu apple.. sekian terima kaseh ;p


3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag)

okaaayyyy

- suke ribon

-
suke bunga


- selalu bersyukur sebab dari dulu sampai sekarang asyik dapat kawan yang baik2 jek.. aku seorang yang mudah terpengaruh hehe kalau kawan buat tu, aku suke ikut ape die buat ;P kalau buat yang x baik, takut aku ikut gak hoho.. kat CBN dapat kawan yang baik2 gak, shai, iza dan shee.. dorang x de pun pengaruh aku yg tak baik tak baik..

masuk mrsm, kawan yg baik2 gak, selalu ajak aku solat berjemaah kat surau kuikui, tapi solat subuh kat surau masih x dapat diselamatkan ;p

masuk matrik, laaa dapat rumet yg baik2 gakk, diorang selalu kejut aku solat kalau aku tidur, bile aku kekenyangan cam ular sawa selepas berbuka tahap xleh berjalan, dorang tetap ajak aku g terawih sampai aku "yelaaa yelaaa"...


masuk upm, jangan cakaplaa.. awal2 semester aku paling jahat kot, pakai baju macam x cukup kain.. ;P 1 gang dengan hana yang tudung labuh bulat.. kawan ngan ateh yang selalu sembahyang lama.. kawan ngan ja, ciare, lina yang pakai tudung pin depan atau selempang secare menutupi dada ;p biku pun baik gak ;p
lepas tu lame2 tetibe aku pun kadang2 ikut pakai tudung pin kat depan lak ;p baju pun makin cukup kain dah ;p lame2 tetibe pakai baju kurung lak ;p kadang-kadang je la tapi ;P hehe, pastu dapat boipren pun yang alahai~^^ ;p


zaman bekerja masuk opis oas ni.. laa mereka baik2 gak ;p dak pompuan baik, dak laki baik, bos2 pun baik2 belaka~ ;p

so, bile aku nak jadik jahat ni? paaaang~~ pukul diri sendiri hahaha memain jek laa ;n

sangat bersyukur laaa environment saya selama umur 25 tahun^^ busuk2 hati punya olang pun tarak.. Alhamdulillah, sayang kamu semua, mmuahhhx =)

p/s -->
anyway saya masih terlalu banyak kekurangan, dan masih dalam proses berubah menjadi seseorang yang lebin baik, doakan saya :)


-
selalu makan x abes.. lepas tu risau apakah hukuman yang akan saya terima apabila saya mati nanti sebab selalu membazir makanan? :( saya cuba berubah saya cubaa~~


-
ayah saya sampai sekarang x reti sebut garpu ;p die sebut 'gerpo' (kalau dgr bunyi macam kerpok) he he he comel2 ;P


- arghh minggu lepas masa mak saya dan ayah saya pergi ke klinik telinga di jalan silang, ade orang buat ayah saya marah arghhhh, mase mak cite tu, saya pun jadi marah pada org tersebut.. beng**ng tul

-
saya x suke pakai minyak angin dan bau minyak angin.. kalau sakit perut atau perut masuk angin selalu buat dekk je, xsuke sapu2 minyak angin.. tetapi selepas terbeli losyen mustajab pati halia color hijau dari lina, aku dah rajin pakai bile sakit perut atau masuk angin.. sebab losyen kan senang ;p makasih lina~


p/s -->
sape2 nak beli losyen tu contact la lina ye hehehe


-
dr. taufik suruh aku sambung pHD untuk jadik lecturer sebab dah alang2 aku terjebak dalam bidang research ni kan.. tapi bile fikir2 aku xmaulaa jadi lecturer, sebab aku seorang yang suke bercakap bile ade mood sahaja ;p kalau xde mud, aku xsuke bercakap ;p jadi lecturer kena selalu bercakap, di dewan kuliah lagi, student datang bilek lagi.. semua pun bercakap yang kene 'berfikir'.. so xmau laa jadi lecturer.. nak jadik cikgu tuition jek hihihi


- tadi aku tergelak sorang2 sebab teringat hari jumaat hari tu.. linda membuat keje sambil menyanyi dengan sepenuh hati.. mase tu die nyanyi lagu siti nurhaliza 'Ya Maulai'.. time tu opis senyap je kecuali dengar suare linda yang menyanyi dengan penuh perasaan tu laaa.. sekali part chorus, suare linda tenggelam sebab xsampai kot, tetibe ezan pulak yang menyahut chorus tu menyanyi dengan penuh perasaan jugak :D kelaaakaaaa gilerrrrrrrrr wa cakap time tuuuu~~~

-
mase tengok konsert af tadi jugak aku tergelak sorang2 sebab teringat kesah awa tarik kedua2 belah telinga luqman dengan kuat sekali sebab bengang giler luqman kenekan die, wahahahaha lawak lawak sebijik cam aksi misae mak nye si sincan pusing2kan kepala sincan ha ha ha haaaaa


eh alamak, dah 10 dah? huhu~~

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog.
ermm rasenye ramai dah dapat award ni dan cerita pasal fakta diri sendiri kan, so dengan ini saya menjadi penutup tag ini ;p ampun wokk

makasih ek zida, kasi kite award ;)

akhir kata..
Selamat Hari Ibu ma =)


insan yang saya paling sayang di dunia ini adalah mak saya.. terima kasih sebab menjadi ma yang paling penyayang =) dan pe'risau' ;p he hee heee

5 comments:

surney hasniey said...

Selamat Hari Ibu kepada ibu kamu... (^,^)

p/s : dd memang baik...dia xleh jadi jahat... ;p

dd dudu said...

{surney hasniey}
selamat hari ibu juge kat mak seni ;p

puk~ kawan lak ngan hasni yang baik giler hahahaha

xdelaaa, aku jahat laa sebenarnye huhu dpt kawan2 yg baisk, ibarat kate si muni dulu.. ape ekk, "klu kawan dengan org jual perfume, kite pun dapat wangi sekali"

eh muni, betol ke? aku xingat laa

mun-e said...

wah tetiba jadi ustazah muni plak :D

ye ye betul tu, kalo kwn ngan org makan petai, kite pon bau petai skali hahaha

zieda said...

same2 dd..heheh
xabes2 dgn saga die...

dd dudu said...

{mun-e}
hehe kalau kawan ngan fazura, muke jadik cam fazura gak huhu

{zida}
hehehe zida = saga