Friday, May 15, 2009

saya sangat sayang mak dan ayah saya

perbualan ini berlaku apabila pulang ke terengganu semalam, di mana saya memang mengantuk tahap gam uhu, dan terpakse merelakan ayah saya membawa kereta itu.. nway kitorang dah lame xbenarkan ayah bawak kereta semenjak keluar hospital hari tu..

ma : 120 dah tu, turun siketttt, jangan tekan minyak lagi
ayah : aiyaaa! sudah 120 ke? manyak slow saya rasa

**********

ma : 130???? sini 110 sajaaa!! turun sikettttttt
ayah : aiyaa sudah 13o kaa? manyak slow saya rasa

**********

ayah : awak tengokk, itu keleta kecik(kereta iswara) sudah potong sayaaa(kereta kelisa)
ma : kereta siapa yang kecik sekarang?? siapaaa siapaaaa??

**********

ayah : sayaa rasa mau masuk ofis balik laaa jadi driver balikk
ma : amboiiii~~~ baru kasi can siket pegang stereng, sudah angan2 mau masuk keje balikk.. xboleh xbolehhhhh

**********

ma : sudahh 140???????? (kereta bergegar sebab mak terlalu marah)
ayah : yalaaa, yalaaa saya kasi sloww, tengok2 saya tak tekan minyak lagi.. tengok sudah turun...
ma : (merajuk)

x lame kemudian...

ayah : ha ha ha ha haaaa lori gas pun sudah potong sayaa :'D awak suda puas ati kaaa :'D
ma : (diam..)

ayah : ha ha ha haaaaaa van JKR pun sudah potong sayaa :'D awakk suda puas ati kaaa :'D
ma : (diam..)

kelaka giler :'p

**********
ma : hujan lebat ni, diana mau bawak.. kasik laaa die bawakk.. kerusi ada gam keee, melekat sangat sampai x mau bangunnn dari kerusiii tuuuu.. sudaah sudaah, kasi diana bawak pulak

ayah : diana bawak manyak slow laa... tengok, saya bole bawak laaa.. tengok tengok, saya nampakk niii

**********

ma : slow sikettt, kereta kat depan tu~
ayah : haiyaa.. mulut awak macam polis trafik laaa..

wakakakaka :'D

siriyes comel ;p hik hik sian ayah aku dah lame xpegang stereng, dah jadik cam gian nak bawak kereta... hee lain kali xmo dah bagi ayah bawak, asalnya nak bg sekejap jekk, tapii last2 ayahnye terus melekat kat kerusi tuuu xmo kasi aku bawak dahh ;n

16 comments:

Ogy said...

cute sgt citer ni..cute sgt family dd...cute sgt ayah dd!!! hehe

ciare (^_^)v said...

owh dudu....dulu masa belajor kamu ada cite kg di ganu kan..pastu mcm aku tak amek pot sgt sbb terengganu lgsg xde kena mngena ngn diri ku MASA TU lah kan. tp skrg T.T aku kena amek tau..kahkah..so kmpg ko kat mana ey? nti raya ni raya di ganu ke? kalo YA aku sgt sukkee...nti aku nk beraya umah ko since aku raya di ganu this year T.T

dd dudu said...

{kak ogy}
hehehehe time kasey time kasey ;p

{ciare (^_^)v)
kampung aku di Batu Rakit.. atas siket lagi dr Kuala Terengganu

tp ciare, sayang seribu kali sayang, aku sudah xde kampung di tengganu.. ade sedara mara jek, kitorang pun dah x balik sana dah huhu, balik kuantan jek..

ermm tp semalam arwah sepupu aku meninggal dan dikebumikan kat umah mertua nye di tengganu, sbb tu aku n family g tengganu

huhuuuuuu xdapatlaaa kite beraya sama2 di tengganu uwaaa waaaa

noname said...

;D

dd dudu said...

{noname}
(^_^)

Tukang cerita said...

Salam dudu...

TQVM ek atas ucapan hari guru tu....
appreciate sesangat...
TQ dik...
:)

dd dudu said...

{Tukang Cerita}
sama2 kak nunu, hehe musti banyak dapat hadiah hari guru dari murid2 kan ;)

anneweeza said...

hik..hik..hik..(ketawa kecik smbl tutup2 mulut...) :P

so manisss.... =)

dd dudu said...

{anneweeza}
hik hik gelak sorok2 belakang langsir ;p

Apple Cute said...

:p

dd dudu said...

{Apple cute}
;P

rosealley said...

ala comel, klaka, sweeeeet, hehe, comel comel

dd dudu said...

{rosealley}
hehe rossa, tau taak, aku yg konon2 nak tidur kat belakang terus x jadik tidur

hik hik

xara said...

hhe..kiutnya..

dd dudu said...

{xara}
hehe kak suri ;P

ciare (^_^)v said...

yeke...alaa ingatkan masih berkampg di sana...





takziah...