Monday, May 4, 2009

Aku Budak Minang

mase ni kat opis, minggu lepas, perbualan yang lebih kurang macam ni laaa (kalau salah ampun ye siapa yg terlibat ;p)

si A : bosannye.. nak pasang lagu laa kat laptop
(berkumandanglaa lagu Camelia nyanyian Irwansyah dari laptop si A)

si B : lagu apeee ko pasang ni si A~~
si A : lagu Camelia laaa

si B : siapa nyanyi
si A : Irwansyah

si B : ooooo~~ camne laa ek acha bole suke kat Irwansyah?
si A dan si C : siapa? Acha?

si B : Acha~ lim kok wing
si C : fuyoooo si B kenal Acha~
si A : fuyoooo si B tau hal gosip hiburan~~

si B : ** sengih **

(tiba-tiba si D datang)
si D : ooo acha sephia

si A, B dan C : (gelak guling2)
si B : Acha sepertibiasa laaa
si A dan si C : (gelak guling2) koranggg niii, acha septriasa laaa :'D

si A : eh korang kenal aca ujang tak?
si B dan si C : siapa?
si A : aca adik ujang dalam Gila-Gila

si B dan si C : (dua2 buat muka blur) (?_?)
si B : acar buah aku tau laa

si A : puk, taaak, ni yang dalam majalah Gila-gila dulu

si B : xkenal laa, zaman kitorang x sama dengan si A kot

si A : puuukk, alaaaa korang ni, yang ujang tu kan glemer, haaaa kesah Aku Budak Minang

si B : ooooooooooooooo, Aku Budak Minang kenall laaaaaaa, sebut ujang je mane tauuu

(lepas tu sok sek sok sek, malas dah nak sambung)

motif entry ni?

hahahahaha bile sebut pasal Acha Septriasa tu, tetibe aku teringatkan Aca si adik Ujang dalam cerita Aku Budak Minang dalam majalah Gila-gila dolu2 heheheh ni haaa yang nii

sebelah kiri adalah Ujang, dan sebelah die yang pendek tu pulak adalah Aca, adik kesayangan die hehehe

korang dulu bace x majalah Gila-gila? aku, mak aku dan abang aku fanatik Gila-gila okaayyy :D

zaman 80an (sejak zaman aku xlahir lagi) sampai laa tahun 90 an (aku kecik lagi, pastu sekolah rendah darjah 1, 2 camtu), majalah Gila-gila ni adalah majalah yang paling otai laa... die punye kelaka tu memang lawak laa, pastu cerita die kalau sedih, sedih betul, kalau bes bes betul laa sampai die adeee pengikut2 nyee tersendiri termasuk mak aku, aku dan abg aku hehehehhee

cerita yang paling aku suke adalah Aku Budak Minang ni... kesah pasal Ujang ni laaa, kehidupan die kat kampung, kat kota, macam2 laaa, lepas tu die cume ade atuk dan Aca adik die ni jek.. kalau ade part2 sedeh tu, tahap nanges gak laa aku bace ;p

lepas tu aku suke cerita Tiga Dara Pingitan.. esah, awa dan noi.. huk2 bes giler cite dorang ni arr.. lepas tu banyak laaa lagi yang aku follow, from Taiping with love ;p Tan Tin Tun~ prof serba boleh yang bole jawab macam2 ;p

ho ho ho, majalah Gila-gila ni, aku bace banyak kali pun xbusan.. ade dalam stok mak aku, sampai bile2 kitorang xkan buang punye =) lawak die bukan lawak bodo :D ermm dulu kalau kat umah, nak bace, kene bace curik2, takut ayah nampak ;p dulu pernah kantoi sekali, lepas tu apelagi, ayah pegi buang suku daripada simpanan majalah Gila-gila yang mak simpan.. huhuhu lepas tu, yang baki masih terselamat, mak simpan betol2 laaa, tak mo kene buang lagi.. kalau cuti sekolah, ayah g keje, aku ngan abang mulelaa merengek2 kat mak suruh keluarkan simpanan tu dan mulakan aktiviti membace gila-gila hehehehehe

tapi selepas tu, zaman pun beredar, banyak majalah yang nak ikut Gila-gila, mulalaa keluar Gelihati laaa, ape lagi ntah... lepas tu keluar majalah Ujang, n selepas tu laaa Gila-Gila jatuh merundum sebab Ujang bes.. lawak die aku layan gak hehehe

tapi itu duluuu, sekarang punya Gila-gila dan Ujang dah x bes dah,, xde aura dah, kelaka pun lawak bodo jek ;P huhu

walau bagaimanapun, Gila-gila tetap di hatiku~ =)

sekian terima kaseh =P

4 comments:

Tukang cerita said...

salam dudu..
akak kecik2 dulu pun suka bangat ngan majalah ni.....

suka gila!!!

dd dudu said...

{Tukang cerita}
wsalam kak nunu..
yekee kakkk
huhu samee laaa kiteee :D

suke gilerrr, xkan busan bace byk kali hik hik

Hanybunny said...

d,

besh kan majalah2 tuh...skrg layan lg tak?

bley gelak kaw2 la layan....

dd dudu said...

{Hannybunny}
hani pun layan eh? :D hehe
kite layan yg lame jek laa, klu rase nak bace, bukak yg lame je laa hew hew

yg skang x penah beli pun, tp kalau g umah org ade majalah2 ni, kite tumpang laa bace, tp still x se'bes dulu ;)