Wednesday, May 13, 2009

aduhh

Assalammualaikum sumee =)

semenjak 2 menjak ni kannn.. bibir aku sangat keringg.. bukan kering yang biase2, kering yang dah macam gam uhu melekat kat bibir.. cakit~~ rupe bentuk die dah macam bibir yang compang camping ade tampal2 kulit kering..

lepas tu kalau tertarik /terkoyak kan salah satu dari kulit kering yang terkeluar tu kan, maaaaaaaaaaaaakkk :'o, terkinja2 aku menahan sakit bile aku tepek krim pelembab kat muke LEPAS TU terkena bibir yang dah terkoyak sedikit..
pedihh~

aku sampaikan terkeluar dialog kat ezan dan ayu semalam, "korang jangan laa buat lawak.. sakit tauu gelakk"

bile aku ketawaa, ko akan rase macam bibir yang dilekatkan dengan gam uhu merekah2 terbuka dengan slow motion... sakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiittttttttttt :'o

nak kate aku x minum air suam.. hello~~~ botol air aku dah macam isi dengan kuku okayy, sentiasa melekat dengan aku di mana2.. walaupun sewaktu tidur, pun aku suke togok air ;p

aku x terfikir pun nak cari punca, aku ingatkan sebab aku banyak keje ke ape...

sampailaa aku perasan dah beberapa kali ayu tegur aku, "nape teruk sangat bibir dd tu"... "dd, kesiannye tengok bibir ko"...

hoh terus aku terfikir nak cari punca kenape, sebab sebelum ni bibir aku xpernah sekering ni... petua minum air suam banyak2 kan hehehehe

tapi semalam aku dah tauu punca! yeahhhh

umu tanye2 aku siasat cam polis... tanye tu tanyee niiii rupe2nyeeeee bibir aku kering start selepas aku pakai nivea lip balm
amik perisa stroberi lagi tu... sebab ikutkann dulu aku pakai lipice jek.. seingat aku, dulu kadang2 jek aku apply nivea sebagai lip balm, mase nak try2.. tapi mase masuk keje ni, hari2 aku pakai lip balm, nak pakai lipstik malas heee

dulu aku pakai lipice xde masalah punnn... kesimpulannye bibir aku x serasi laaa ngan nivea.. selamat tinggal nivea (' 'o)/

17 comments:

zieda said...

huhu....zda pun ade mslah kulit kering...
dulu kt uitm kulit zda truk tau...mcm org tua..hahaha...
padahal minum air bukan main byk...
laa ni cm da ok...:D

dd dudu said...

{zieda}
yekeee hehe pastu zida pakai ape? kee die baik dengan sendirinyaa :D

ciare (^_^)v said...

dudu....cara ko describe kulit yg mcam kena gam uhu then terkoyak tuh wat aku tingat citer house of wax...yg mamat tuh terkoyak kulit kawan dia..padahal kawan dia masih idup lagi..hoho..


ngeri babe @___@

Smiling Lolipop said...

{ciare}
aku ingattttttttt part tuu :O

sedeyyyy gilerrrrrrrr weehh part tuuuuuu, diee tekan2 je pipi tuu, pastu x sangke laaa terkoyak teruusss,pastu kawan die mampu kuar air mate je menahan sakit tp xbole buat ape2 :'(

eh kire sampailaa care penceritaan aku tu ek, muahhahahaha

-dd dudu-

noname said...

tah buruk ;P

lari secara kool ;P

Smiling Lolipop said...

{noname aka mangsa di peluk oleh lelaki dalam environment ym}

hoh beranniiiii kamuuuuu mengutuk secare terang2an ;^

kejarr diee pakai kelisaaa broomm broom

- dd dudu -

Apple Cute said...

cian kat bibir dd...kering dan mengelupas..sob2 sedih bg pihak bibir dd yang kurang sehat skarang:(

mun-e said...

tepek ar gamba bibir yang kering itu.

nak tengok buruk ke tak

=D

lari scr cool sama macam noname =p

dd dudu said...

{Apple kiut}
ihiii ayu lak yang emo ;p

tak sehat indaaa~~ (dengan gaya ezan)

{mun-e}
ahh xmo! hari ni, bibir dah baik siket sbb xpakai nivea itewww lg hehe

haaaa gi laaa larii dengan noname tu, gi giii ;v

Smiling Lolipop said...

weh, aku penah pakai nivea stroberi tuh, hoooo, patutla ekk, xnak beli nivea lip dah-ewoss

dd dudu said...

{smilinglolipop aka ros}
napee rosaaa, ko pakai nivea lip balm tu, bibir jadik kering gak ek?

huhu aku sbb mmg x sesuai ar kot, tp org lain aku tgk, ok jeee haha

pestisid said...

lgpun skrg panas sgt.
dudu, ade 1 lipice adik saye bagi, nurtimetics nyer. lipbalm tu luar kaler putih, dlm ijau..bagus la, melembapkan bibir dan memberi warna ikut kale darah.

mun-e said...

dd dan lisa. aku nak ke medan jumaat ni. dalam tentatif ade melawat TOMOK Village.

korang nak kem salam kat TOMOK tu tak??

hehehe

ReD said...

hoho... kite ade tips ni...

1) minum air kasi cukup + lebih pun xpe...
2) masa brush ur teeth tu... brush scara lembut ur bibir tu.. supaya TErtanggal sume sel kulit mati @ rosak pd kulit bibir slain membuang kotoran...
3) pilih lip balm yg sesuai (jgn la amik yg berperisa kalu boleh) sb nti mst akn TERsengaja jilat bibir.. itu yg menambah kekeringan kulit bibir...

ye... fakta ada mengatakan.. bahawam air liur leh mngeringkan kulit bibir tu ble tiap2 kali kite menjilat bibir..konon2 cm nk basahkan bibir tp itu menambhkan @ MENERUKKAN lg keadaan bibir anda yg sedia kering itu...

sekian...tiru mcm saya..lalala~~~

dd dudu said...

{pestisid}
nutrimetics eh? nak try2 laa nanti hoho

{mun-e}
xpelaa... err ko kem salam kat rossa pudar cukup laa eh, die comel hehe

{Red}
1) minum banyakkkkk sudaaa, membuang banyak pun sudaaaa ;p

2) yeke linda? new info ni, siriyes kite xpenah tau petua ni hoho lepas ni, akan ku berus bibir sekali hok hok

3) ooooooooooooooo, tulaa, sedap sangat perisa stroberi, musti xperasan atau dalam keadaan x sedar, terjilat hiks

heheheh yg air liur keringkan bibir tu penah dgr gak :D

yeh tiru cam saya gak~

;P

ryani said...

dd..a'ah le akak perasan gak, aritu ms akak pakai nivea lipbalm yg treatment tu (kaler ijau) memula cam ok tp kalo x pakai je mula la kering semacam je bibir akak..pastu aritu saje gatal tuko nivea strobery...huh..konpem kering gilos pastu bibir mcm gelap sikit...so start smlm akak dah x pakai lipbalm nivea dah..lantak le..hehehhe

dd dudu said...

{ryani}
huhu ramai gak eh rupe2nyee senaseb ngan kite ni hehe

xpe xpe, untuk kite2 ni, say no to nivea lip balm laa ;p

hik