Tuesday, February 10, 2009

hek elleee

aku mangsa tag waaa waaa :o pemangsanya adalah shai dan lina ;P

alaa malaslaa nak bukak web dorang n copy direction ke instruction tah, tapi yang pastinya tag ni suruh kite cite pasal 16 random things bout kite laaaa.. erm apee ekk erm apee ekk (tak sukeahatitanganmenaip betol ;p)

1) setiap kali hujan masa drive aku mesti terfikir kenapalaa side mirror xde wiper eh? adeke patut wiper hanya pada cermin depan dan cermin belakang kereta sahaja? abes kalau tgh hujan selebat2nye, side mirror kabur, cane nak tengok tepi??????

2) mase tengah hujan, kuku yang sedang memandu menanya "kenapalaa wiper ni x auto detect eh?" maksudnyee klu hujan rintik2 kee, hujan lebat keee, wiper tu bole set sendiri kelajuannye kui kui kui

3) laaa aku ni bercerita pasal wiper pulak.. erm ok cite pasal lain... haaaa nak tau taaakk aku penah seharian di ejek oleh kuku kerana tersalah sebut wiper jadik "viper" kui kui kui mencik mencik, dik cerdak betollaaaa kuku tu ;p

4) opsss tercite pasal wiper lagi ;p next..

5) munii.. nak tiru point ko pasal bas sekolah boleh? hihi em HARI PERTAMA ku di sekolah rendah sangatlaa horror.. kerana selepas waktu sekolah, aku xjumpa bas sekolah yang perlu aku naik.. aku duduk jek di tepi padang sekolah, sampai laa seorang polis yang menjumpai aku bawak aku balik rumah die, kasi aku makan nasi kenyang2 lepas tu hantar aku balik rumah.. masa aku sampai rumah tu tengah kecoh jiran tetangga tentang kehilangan aku, sian mak aku nanges2 ingat aku hilang, tetibe nampak aku muncul bersama pakcik polis yang dah kasi aku mkn kenyang2 heee....

selepas tu, hari yang sama ayah aku bawak aku dan mengamuk kat rumah auntie bas sekolah aku (ohh ohh ayah ku sangat garang dulu).. ayah siap bagi sekeping gambar muka aku untuk auntie bas tu ingat muka aku sampai bila2.. selepas tu, hari2 malunye aku sebab setiap kali bile murid2 naik bas sekolah auntie tu akan tenung gamba tu n carik muka aku untuk pastikan aku dah naik bas sekolah tu (T_T)

6) ooh ayah aku garang, sebab tu result aku bes2 (iewwww) masa sekolah rendah dan sekolah menengah sampai form 3.. ayah kawal ketat masa belajar, n kul 9:30 malam kene masuk tidur... diulangi, pukul 9:30 malam tauu...

selepas aku masuk asrama kat mrsm kuantan, x ada dah kawalan ketat ayah, n aku pulak kejutan budaya sebab ramai kawan sekeliling aku, selepas tu aku dah jadik kurang rajin dan sekaligus kurang pandai ;p kesian ayah keciwa ngan keputusan SPM ku hihi maafkan kite

7) masa kat mrsm, di suatu pagi, aku penah di rotan di funggung oleh warden sewaktu lena TIDUR kerana orang lain tengah berhimpun kat perhimpunan aku lak tengah berhimpun atas katil ;p hew hew

8) sampai sekarang aku xpercaya aku penah jadi conductor untuk choral speaking budak kelas msrm aku, dan menjadi juara... biar betik (dah laa masa aku conduct tu aku gelak, dorang pun g gelak gak, huduh giler dorang puk puk)

9) cinta pertama saya adalah kuku atau nama sebenarnya khairi! (aaahh nak jiwang gak walaupun kuku x jiwang! ;p)

10) pada tahun 1998 aku penah menari untuk opening ceremony, SUKOM, feewit feewit ;p lagu "semua orang tahu REM", lagu dangdut "bulan cinta", lagu anuar zain, lagu apentah lagi, banyaklaa... sume itu pun adalah suwit memoriku ^^ rindu giler ah zaman kulit ku bertukar menjadi hitam legam dalam mase 6 bulan praktis ;P

11) aku pun xtau kenapa aku selalu pakai tudung senget benget.. aku ingatkann orang xpenah kesah pun, tapi masuk OAS ni umu selalu tegur tudung aku senget wakaka ;p uishhh bukan sekadar tegur tau, tahap die tenung aku dan gerammmm tengokk tudung aku sengetttt laluuuu die pegi ke arah kepala ku lalu meluruskan balikkkk tudung kuu yang senget ha ha ha lucu laaa :'D (bole bayangkan x ;p) percaya percaya sebab ummu kan ummu(mak) ;)

12) sampai sekarang aku pelik kenapa aku lebih kesiankan orang tua dari kanak2.. bukan kanak2 yang kesian aku x kasihan langsung, tapi aku lebih kesiankan orang tua yang kesian berbanding kanak2 yang kesian.. paham x paham x? sampai x ek msj aku ni?

13) mase kat mrsm dulu aku suke fizik tapi aku benci biologi.. so aku belajar fizik jek, biologi aku malas stadi... endingnye aku mendapat 1/100 untuk biologi.. cikgu homeroom aku malu dan marah kenape aku dapat 1 je, aku lak pelik mane datang 1 tu? bukan patut 0 ke?

14) masa tadika, aku dapat nombor 1 dari belakang, ataupun bahasa jujur nya nombor last.. semua kerana aku tulis Alif Ba Ta sampai Ya secare terbalik.. patut mule dari kanan tapi aku mula dari kiri cam tulisan rumi gitu.. kesian mak pak aku malu masa pemyampaian hadiah walaupun aku dapat gak hadiah pensil color heeeee

15) buat yang x kenal aku, keluarga aku kecik jek.. ada seorang ayah, seorang mak dan seorang abang.. abang aku sangat pendiam seperti ada emas dalam mulutnya,setahun sekali leh dengar suare nya keluar dr mulut, tapi aku tau die sangat1000x sayangkan aku^^

16) mase kat sekolah dulu, setiap kali aku dapat markah 100 mesti ayah n ma hadiahkan aku coklat snickers yang panjang tu.. kalau 5 paper dapat 100 dapat laa 5 snickers, n aku akan sangat seronok n terlalu menghargai snickers tu cam charlie dalam cite charlie n the chocolate factory tu heeee dulu mase kecik2 mane senang wehh nak dpt coklat, senang jek nak umpan aku rupenyeee, gune snickers je heeeeeee

ok owwww lupe plak nak tag, hihi mangsa2 tag aku adalahhhhhhhhh jeng jeng jeng

## ezzan yang sunyinye floor ni tanpe ezan
## ummu athiah yang xdapat makan lempeng pagi ni
## ayu yang pakai baju kebaya tapi cover ngn sweater sebab malu
## zieda yang pakai saga skang, feewit2
## dayah atau chunk yang suke tapau sup sayur makan dlm opis

jangan larikkkkkkkk!! cepat salin direction ni

Directions: Once you’ve been tagged, you have to write a blog with sixteen random things, facts, habits or goals about you. at the end choose ten people to be tagged, listing their names and why you chose them. don’t forget to leave them a comment (”you’re it”) and to read your blog. you can’t tag the person who tagged you. since you can’t tag me, let me know when you’ve posted your blog, so I can see your weirdness.

15 comments:

Ezzan Yusop said...

oiiii....tonggang tebalik ezan gelak ble bace entry ni!!!

pestisid said...

mencik dudu tetibe letak sukahatitanganmenaip.

erkkk saya penah gelakkan edy sbb die salah eja viper gak.yes yes geng ngan kuku!

lina said...

dd, yg #5 tuh ade kesah tambahan gak kn? kn? aku hengat tau ;p

zieda said...

eh...sekrg ni kn wiper auto detectda ada la...
kwn kite da pki da dd...hukhuk...
(rasanya la...sebab aritu die ade citer)

dd dudu said...

{Ezzan Yusop}
yekeee heeeeeeeeee tang manaaa ekkkk

{pestisid}
laa ingatkan ko mencik saye sebab sebut dik cerdak heeee

yekeee hee sorok2 gelakkan edy ;p
xbole xbole ko xleh gang ngn keri sbb sy dah geng ngn die gelakkan dik cerdak ko
heeeeee

{lina}
kesan tambahan ape ekkk? aku lupe sudaaaa
lina apeeeeee, ape ekkkkkkkk
cepat reply!

{zieda}
hehehe selepas waktu kejadian tu kuku ade gak ckp pasal kewujudan auto detect tu tapiiiiii tapiiiiii x sure keta jenis apeee

hew hew hew
kan bes klu kelisa ada gak ;p

zieda said...

kwn zda y wat tu kn die pki kancil jeww...hukhukk...

dd dudu said...

{zieda}
hah yekeeeeeeeeeeee
ooo leh pasang keee?
hihihihi hebat hebat hebattttt ;D

komander said...

Nk buat penambahan accecosries pada kereta anda? jgn lupa kontek komander.. 014 - tekan2 xdatapat.. ahaha.. ape da dok dekat2 pon nk bg nombor ke?
PS: auto detect wiper dah mmg ade, tp kalau kete dd xde, pon bopleh pasang.. :D papehal komander ade di meja sblm fly lg utk ilang.

dd dudu said...

{komander}
komander, wiper kecik untuk side mirror ade x? ;P

komander said...

Wiper utk side mirror? erk.. kene wat custom size tuh.. tp kalau kete dd yg pakai, leh masuk autoshow tuh.. :D konpom first prize!

dd dudu said...

{komander}
chomelnyee klu side mirror ade wiper, kiut :D

anneweeza said...

hahahhaha....ade few perkare cam penah jd kat kite gak la...hahahah!!! nak2 bab tudung senget benget tu...tp kite ade asalan...spek mata ku la wey...hahahah :P

dd dudu said...

{anneweeza}
ok alasan di terima! wakaka ;P

Tukang cerita said...

akak paling suka baca no.9...
khairi ek??
toing...toing...toing...
:)

Smiling Lolipop said...

{Tukang cerita}
ehhh hehehhee
malu laa plakk dudu ;p

-dudu-