Saturday, February 21, 2009

pengembaraan bersama mesin cahaya masa doraemon

21/02/2009

- di waktu pagi yang hening-

huwaaahh menguap dengan bibir yang sangat kering dan tekak ber'ekzos :O ma masuk bilek pegang dahi, dah kurang panas berbanding malam tadi.. malam tadi badan panas sangat, dah mula demam.. tapi hari ni dah kurang siket.. so disebabkan hari ni xlarat nak keluar ke mana2, kite nak buat apa ekk..

okay! kite naik mesin cahaya masa doraemon!



zoommm~~~~

mula2 kite pergi ke tahun 2005.. elleee dekat jek ;p

saya ingin melihat kembali zaman sewaktu saya di LI (latihan industri) di melaka :) di sini laaa tempat naik satu step matang saya di mana saya mengalami segala jenis perasaan, gembira, sedih, suwit, kecewa, marah dan bermacam2 lagi :) segalanya di sini ;)


kami LI di kolej teknologi Islam Melaka


hehe time ni mase panjat gunung datuk bersame geng2 LI, hehe musti korang sekarang dah lupe cane muke kuku kurus kerempeng kann ;p wakakaka larikk larikkk kene kejar~ ;p eleh si baju putih tu cekak2 pinggang lakk atas batu, x takuttt~~~ ;p

diana2009 : diana, tahun 2009 sangat menguji awak.. bermacam2 dugaan datang.. awak dah semakin matang sayang
diana2004(ke 2005 ek) : iyekee, saya x nak pergi 2009 bole?
diana2009 : xbole dear, kerana kalau awak xpegi, awak xdela jumpe saya yang sekarang :'(
diana2004 : diana, awak jangan laa nanges (sambel usap air mata)
diana2009 : thanx dear
diana2004 : awak tabahkan hati ye, awak kuat



okieee lepas tu zoomm kembalii keee tahun 2003, zaman UPM saya yang paling2 dirindui dan zaman geng saya paling ramai wahahaha ;) time ni asik maiiiiiin jekkkkkkk, x caye tengok gamba ;P

koranggg~~ kite sume memang suke bergayut2 ke dulu? (T_T)

diana 2009 : weii dd ko ni asik pakai baju same jek time main eh
diana2003 : ceett ko kutuk diri ko sendiri? ko lupe ke baju ni jugaklaa baju cafe ko yang ko dok ulang2
diana2009 : owhh yekee xpelaa eh ko nak tau sesuatu x?
diana2003 : ape die?
diana2009 : baju ko ni skang dah jadik baju tidur dah
diana2003 : haaaa (T_T)

diana2009 : lina, ko xyah diet2 dah tauu, sebab tahun 2009 impian ko untuk kurangkan berat badan memang dah tercapai, ko kurus giler
lina 2003 : betolke dd?
diana2009: betowllll, aku mane penah tipu ko kan :)

diana2009 : ja, ko percaye x kalau aku kate tahun 2009 ko dah tengah mengandung dan akan bersalin xlame lagi
ja 2003 : laaa camne aku leh ngandung? :'o
diana2009 : sebab ko dah kawen laa pandai!
ja 2003: hah biar betul dd, aku kawen ngan sape??
diana2009 : yang itu biar aku rahsiakan dulu, sebab ko mesti terkezut kalau ko tau sekarang ko akan kawen dengan sape ;)
ja2003 : =O

diana2009 : ciare, hana..... korang akan kawen dah 2009..
ciare2003 dan hana2003 : haaaa siriyess??? ko pulak anak dah berape orang?
diana2009 : aku xkawen lagi laa :)

diana2009 : kowrangg~ hargailah masa yang korang ada sekarang yee, nikmatila setiap saat.. sebab kehidupan orang dewasa sangat x best.. aku betol2 rindu kat korang tauuu :'] nanti kite jumpe lagi :']


okie naik balik mesin cahaya masa, perhentian seterusnye adalah zaman matrikulasi ku di londang!! waaa rinduu sangattt, rinduuu sangat kat rumet tercintaaaaa.. nana, naz dan aina

solat berjemaah
nana, diana, aina, naz^^


jalan2 di melaka
-aina & diana-

hehe time matrik pun time kemalasan aku gak, xde istilah stadi okay ;P time ni kurang main tapi kuat giler tidurrrr... xpe xpeeeee diana2002, xyah stadi rajin2, nanti endingnye ko memang masuk UPM ;p wakakaka


lepass nii kite nak pergi manaaa ekkkk??? haaaaa kee zaman sekolah menengah saya di mrsm kuantan :D zooommmm~~~~~

ohh zaman ni jangan cakaplaaaa, ni memang zaman nakal habes laa ni ;p budak baru kuar dari kongkongan ayah kann, so memang kezutan budaya giler laaa hak hak hak

time ni masa jamuan kelas.. nampak x segala keceriaan tampal2 dalam kelas saya? sume tu saya punye kejee hahahahaha xsuke xsuke kelas saya suram ;p

diana2000 : awaakk datang dari tahun 2009?
diana2009 : ha ahh kenape? x caye eyy
diana2000 : bukann.. sebenanye impian saye masuk sini sebab saya nak sangat sambung belajar di luar negara.. impian saya tercapai x? awak stadi di negara mana?
diana2009 : impian awak xtercapai lagi.. sebab belum ada rezeki lagi.. xpe sayang, belum tiba masanye lagi, awak jangan sedey ye.. (ayat sebenar adalah, ko tu malas sangat, asik buat hal je kat maktab haaa kannn SPM dapat teruk ; p)


mariii kite melawat zaman form 1 hingga form 3 saya di cbn ;)
waahh hepinye saya di sana bersama geng WB dan kawan2 lain.. siriyes zaman ni adalah zaman hepi2 ku dan zaman xde masalah hehehheeh asik main, gosip2, main, gosip2 hhihihihii rindu! xmolaaa kacau diana2008 ;)


mesin cahaya masa!!! saya nak pergi kee zaman sekolah rendah sayaaa!!
zoooooooooooomm~~

tu aku tu tu sebelah cikgu ;p hehe sebelum jadik pengawas sekolah, selama 3 tahun aku jadik penolong ketua darjah jek sebab bebudak ni suke undi aku sebab dorang tau aku bukan jenis tulis nama budak biseng kat papan hitam ;p last2 aku yg kene pukul ngan cikgu sebab kelas biseng, uhuk uhuk uhuk

mase sampai, diana1992 tengah main lompat getah ngan kawan2 die..

diana1992 : akakkk~~ akak ni siapa? akak orang baru yang jual air kat kantin ke? akak ni canteklaa (hehe ni ayat tambah sendiri, dak tu xsebut pun ;p)

diana2009 : akak adalah kamu.. akak adalah diana di masa hadapan

diana 1992 : iyekee ke kaakkkk? cane akak leh datang sini

diana2009 : akak naik mesin cahaya masa doraemon

diana1992 : saya sangat suke doraemonnn yey yey yey 2009 boleh jumpe doraemon yey ye

diana2009 : =)

diana1992 : akak dah ade boifren?

diana2009 : laaa itu pulak yang die tanye yee ;) hihi mustilaa dah ade sayang, adik jangan risau tauuu, adik xdapat orang jahat ;) adik dapat orang yang baik sangat ;)

diana1992 : (tersengih-sengih)

diana2009 : adik belajar betul2 yeee, hargai semua masa yang ada, main pun main betol2.. akak tau adik rajin, adik suke tolong mak.. suke main.. kan.. xpe, adik buat je ape adik nak buat... 17 tahun dari sekarang hidup adik dah lain tau.. ayah dah tua.. ayah dah x sekuat sekarang.. ayah dah xmampu bekerja.. ma pun dah lain.. muke dah dimamah usia.. tapi tetap cantekk tauu.. adik belajar betol2, nanti besar jadik akak, jage ma jage ayah... ye sayang

diana1992 : (tersengih-sengih)

diana2009 : dah, adik gi la sambung main lompat getahh ekkk

diana1992 : baik kakkk!!! cium akak mmuahhhhh!! (kemudian berlari2 terlompat2 pergi ke kawan2nyee kembali)


okieeee ni lastttt!! mesin cahaya masa!! saya nak pergi ke zaman lampau saya sewaktu saya masih kecil lagiii!!!! saya rindukannn zaman di kampung sayaaa :)

ini zaman susah kami mak saya pun belum kawen dengan ayah lagi ;) saya dan abang sangat2 rapat, masa ma pergi bekerja di kilang, abang laa yang menjaga saya dengan penuh kasih sayang^^

diana2009 : =)


oklaaaaaa!! sudah lama mengembara.. masa untuk balikkk!! mesin cahaya masa, saya ingin kembali ke zaman 2009!!
zooooooommm~~

alamak!!!! salah pergi tempat laa :O ini alam fantasii!! ehh kenape ade ezan sekali??? dd terculik ezan ke?? alamakkk!! camne ni ezan! kite terperangkap di alam fantasi niii??? camneee nak balik 2009 ni uwaaa waaaaa




18 comments:

lina said...

dd..mesti kes ko tgk doraemon tadi nih ;p

Nas said...

kikikikiiii..
pengaruh fujio f. fujiko...

dd dudu said...

{lina}
hahhahha manee adeee aku mane layan doremon skang semenjak pelukis die orang lain ;p

xdelaa linaa, tetibe aku rindu masa lampau hik ;)

{Nas}
he he he pengaruh sejak kecil ;)

ReD said...

tringt daku di kala zaman jahiliyah vs zaman kenakalan ku..lalala~~

pandangdenganmatahati said...

(tgh gelakkan muka ko d waktu matriks)

w a w a said...

poyo laaa didi
hahaha XD

Ezzan Yusop said...

aik...ezan pun enterprem skali? sila byr royalti ye cik dianah. ingat free2 je ke. huahuahua!

nekopachi said...

apelah, siap berlakon lagi tu

dd dudu said...

{ReD}
ooooo kamu sangat nakal ekkkk dulu
hew hew hew

{pandangdenganmatahati}
cesss kamuu muniii!!! auwww malu i~~ ;p

{wawa}
poyo la didi hahahaha gelak same2 XD

{Ezzan Yusop}
bayar royalti dengan kuih dorayaki leh ;p hew hew hew eh dah terperangkap dlm alam fantasi cane ezan leh online ;p
hik hik

{nekopachi}
apelah kan hak hak

~tHe tRU cOloRs oF 'atiQahadnAn'~ said...

HII.. seronok sangat mengembara dengan mesin cahaya doraemon bersama cik dd...
heheh..~

dd dudu said...

{atiqahadnan}
yekeee tiqah heheheeh lepas ni kite geng! pengembaraan bermula pulak ;p

hehehe

zieda said...

hahaha..sgt unik anda punye entri..
baru2 ni zda penah tgk cite kt astro pasal cite cmni la..
kembali ke zmn dulu2..hukhuk

pestisid said...

suke part ko ngan abang tu..dh banyak kali tinguk gmbar tu. tapi comel. abgnye mcm boleh diharap utk jaga adik.

Tukang cerita said...

adoilahhhh awak nih...
macam2....
:)

dd dudu said...

{zieda}
ziedaaa cite apee tu tajuk ape channel bapeeee nak tengokkkkkk

ade ulangan x ade ulangan x ade ulangan x :D

{pestisid}
ahaaaa~~ begituu ya pandangan mata hati ko bile tgk gamba tu hehe betol laa tuuu ;p tp mase dah besar xde sangat laa pulak hua hua hua

{Tukang cerita}
hehehehe macam2 kee ;p

ciare (^_^)v said...

dudu...aku dah agakk ko akan kembali ke zmn kecik2 ko n letak gambo ko ngn abg ko tuh...sgtttt suwitttt :p

ryani said...

wah tetiba aka windu kat zaman skool dulu...akak la yg paling 'baik' (iye ke?) hikhik...isk sonoknye kalo zaman skool..x pyh pk psl keje..hari2 kita enjoy!!! =P

eh dudu, bila nak jwb tag akak haa??? ada 2 ke 3 tag x silap akak..jgn ngelat yerk =D

jgn lupa amik awards yerk ;D

dd dudu said...

{ciare}
uhuk uhuk aku ni memang predictable orangnye rupenyee ;p wuwuwuwuw

{kak ryani}
rindu kannn!! ^^

eh dulu ade laa jawab tagg, betolll dr kak ryani nyee.. ade lagi ek ;p jap jap kite carik ;p