Wednesday, February 4, 2009

jangan guna krim steroid dengan kerap yek

ayah ku dah maken sehat Alhamdulillah :)
beliau lemah sebab kekurangan sodium/garam dlm badan..
di sunway spital, nurse masukkan garam ke badan ayah laa tuk kasi sampai tahap yg betol ;)
tp ayahnyee x kuar spital lagi, sbb ade sistem2 lain dlm badan lagi yang x ok n perlu dilihat lg terutamanya buah pinggang, biase laa org tua kan :) xmau ckp panjang2, sbb bahase hospital, xreti laa nak reproduce hik hik hik

lega sangat tengok muke ayah yang dah makin merah, kalau mase mule2 masuk pusrawi dulu sampai laa keluar keluar dr pusrawi muke ayah pucat gilerrrr

sebelum..

gambar selepas x berjaya di upload, pu~

ooooh nak tau x? ayah ku x berapa minum air masak sangat.. die menggantikan air masak dengan air teh cina, kirenye hari2 die minum teh cina jek.. ayah aku yg berumur 73 tahun sehat dan kuat selama ni sebab teh cina laaa, teh cina membersihkan 'semua', yeh semua termasuk garam2 dalam badan sekali di bersihkannyeee =n lepas ni aku rase ayah aku xberani dah minum teh cina kerap kali heee

nak tengok tangan ayah aku yang kulitnya nipis?

punca kulit ayah begini kerana sejenis krim yang kandungannye adelah steroid! aku x ingat nama krim tu, tapi die bermula dari huruf C... aku nak buat pembetulan laa sebab sebelum ni aku kate sebab ubat cina kan ayah jadik begini, oh tidak, doktor dah konfemkan semua ni kerana krim dari farmasi ni.. krim ni memang elok, tapi jangan jadi cam ayah aku yang pakai nya dengan sangat kerap.. hari2 mau pakai.. kalau aku kene gigit ngan semut pun, ayah kejar aku ngan krim ni, (P/S --> aku memang x suke pakai apa2 ubat atau krim hehehe rimas) .. memang kalau luka2 ke apa ke cepat sembuh kalau pakai krim ni, tapi kesan jangka masa panjang nya bole di lihat pada kulit ayahku.. menjadi sangat2 nipis... sehelai kertas mampu untuk mengoyakkan kulit ayah hoho..

tapi di sunway spital ni, diorang dah cuci tangan ayah, dah rawat, skang luka2 di kulit ayah dan kulit2 yang tertanggal dah menjadi semakin baik :)

hehe time ni nak suruh ayah try berjalan..lupa bawak selipar ayah, pakai laa selipar ku ;p


12 comments:

~tHe tRU cOloRs oF 'atiQahadnAn'~ said...

cute lah ayah cik dd.. heheh~
heheh pakai selipar cik dd? kelakar laa... :D

pandangdenganmatahati said...

dd :n dr minggu lepas ko lupe bw selipar ayahmu yaaaa :n

pukkk pukkkk

hehe

nURuL izZA said...

hope ur dad cepat sembuh.insyaAllah. ;)

zieda said...

so ayah cik dd cmne skrg ni?
ciannyer tgk tgn die..
cntik giler selipar y ayah dd pki tu..pinky pinky..hikhik...

dd dudu said...

{atiqahadnan}
hehe kiut kan ;)

{pandangdenganmatahati}
tu laaa puk puk diri sendiri :^

{nurul izza}
dah makin sembuh daa :) makasih yaa :)

{zieda}
ayah dah makin sembuh zida, dah bole makan daaa selera dah ade cket daa :)
heeee sesekali ayah jadi pinky pinky~ ;p

rosealley said...

hehe, memang comel, slipar pink lak tu

lina said...

ubat sapu ala2 yg ayah ko pakai la aku slalu pakai sbb cepat baik alergik. alergik aku kn teruk. siap rekomen kt pa'e agi suh pakai. skrg baru tau x bape elok ubat itu sebenarnye.

sliper tuh comel la kt kaki pak cik rasul ;p

dd dudu said...

{rosealley}
wakakakaak!! ros ko tau, mase aku pakaikan kat ayah pun aku gelak guling2, ayah redha jek hihihi

{lina]
heee pakai cket2 xpe kot krim itu ;)
ayah aku luarbiasa cket cara pemakaian krim tu ;p

an.wardrobe said...

sakit nyer :(

chomel la sliper itu ;)

dd dudu said...

{an.wardrobe}
sakit kan, tapi kat spital doktor dah rawat, sekang kulit ayah dah makin kering dah, bagus kann ;)

chomeylll di kaki ayah hihihi

mugiwara said...

o dh sembuh!
baguslah!

dd dudu said...

{mugiwara}
Alhamdulillah =)
makasih yaaaa