Tuesday, February 17, 2009

sok sek sok sek

17 februari 2009

dear diary.. (lagu iringan adalah dear diary from britney spears)

huhu hari ni aku balik keje awal.. sbb rase sistem dalam badan aku xkuat, rase lemah2 jekk macam batery henset yang tinggal 1 bar.. tapi siriyes aku xdemam, sbb selera makan aku masih kuat lagi huhu itu tandanya memang x demam.. tapi tekak sakit giler2 macam ade ekzos moto jek dalam tekak nun..

tadi balik masa tengah drive dengan kool nye kat serdang, tibe2 strEEEEEEEEEEEEETTTTTTT!!!! bunyik dari jauh brek yang sangat kuat, aku dah kelam kabut tengok cermin belakang carik kereta mane yang brek mengezut tu, kite takut kene langgar, tgh goyang2 keta aku sbb cuak tetibe GEDEGANGGGG!!!! whoooshhhh asap kuar~~ opocot keta sebelah aku kat len 3 kene langgar ngn keta belakang yang laju giler x sempat brek.. aku kat len 2 yang tgh berjalan,so aku dah terkedepan xde laa aku nak benti kan huhu kalau laa aku kat len 3 musti aku lah mangsa itu td., Astaghfirullah Al Azim, mintak disisihkan.. tadi jantung aku ranap jap terkezut dgr bunyi dentuman kuat uhuk uhuk uhuk

lepas tu aku bawak slow2 jek sebab bahang eksiden tadi masih terasa.. tapi geram betol aku sebab 2x aku bersin dalam kereta, dan setiap kali bersin musti mataku tertutup rapat (bahaya la!) dan kaki akan ter'tekan' pedal minyak.. paham x paham x.. mencik!

hari ni ngan semalam kat opis sunyi jek.. sebab ramai yang x ada.. ummu ngan ayu ade keje kat de'palma.. 3 hari sampai esok.. aida ngan natrah lak kat kedah ada kerja.. lepas tu fahmi kat syria, kerja gak.. lepas tu megat pun xdatang, cuti persiapan kawen kot ;p pastu dayah lak xdatang sebab x sehat.. last2 tinggal sapa jek kat floor 3 ni.. ade dd, ezan, linda, salwa, akim, deng, luqman ngan joe.. tapi masih biseng sebab ade ezan wakakakaka ;p kami adalah mangsa2 yang xpenah di hantar bekerja di luar (kecuali salwa yang penah pegi PD dan ezan yang penah g genting), duk menepek jek dalam opis tu hihihi tapi aida kata "kalau korang kene keje kat luar, musti korang nak sangat balik opis" ha ha ha ;D

sebut pasal dayah tadi, hihi teringat mase dd, ezan dan ayu yang baru balik dari brekfes semalam kene hantar dayah balik rumah di bangi sebab die dah xlarat sangat.. untuk perhatian, dd dan ayu adalah orang yang sehat semalam manakala ezan lak memang tengah x sehat.. tapi ayu takut bawak kereta myvi die sendiri dan dd lak memang penakut nak bawak kereta yang lebih besar dari kelisa ni ;p ayu tu tahap tengah bawak bole berenti tepi jalan nak tukar pemandu, sebab die memang xberani kui kui (eh aku xgelak laa, rase auch jek) .. last2 dayah yang sakit yg kene drive;p giler x ;p lepas hantar dayah lak, ketakkk ketukk tuukk takkk ketakkkk (bunyi bahasa ayam gado2 x nak drive) ha ha ha last2 ezan yang xsehat tu jugak yang kene drive ;p kui kui sian ezan tapi siriyes kelaka ar masa tu ;P

okielaa malam ni nak tito awal ar... harap2 esok adalah hari yang lebih baik dari hari ni^^

yang benar, diana

mangsa ke4 ;p baju dari smilinglolipop dan tudung dari plaza idaman ong tai kim

11 comments:

murni^^ said...

dd.. ko kelihatan mcm org bandung pakai tudung itewwww :p

siap bgtau OTK punye brand?? hahaha. nnt aku lalu, aku singgah :'D

Ezzan Yusop said...

hahahahahha...kantoi lak ezan punye mulut paling bising di floor 3. hukhuk! seb bek mulut bunyi, tgn stil wat keje..(jap, nak bg tepukan gemuruh tuk diri sndri..clap clap clap!)

cmne dd tau bunyi ayam gado ketak ketuk tu??? mesti mse skolah pnh belakon jd ayam kan??? hahhahah...mmg giler kelakar la mse tu. gado je amik mase 5min!

UMMU A'THIAH SHAARI said...

hehee...klako la dd pkai tudung tu...cm ala2 org pakistan kulit putih gtewww...hohoho~

dd dudu said...

{murni}
apaaaa???? orang bandung??? hak hak hak

singgahla OTK ;) hoh ong tai kim glemer wehh, dania siap sebut dlm cite awan dania name ong tai kim hehe

{ezzan}
cehh,... ye laaaa ezan kan dah dipuji oleh cik L sbg pekerja yang dedikasi dan selalu balik malam hua hua hua sakit ekzos tekak aku

xde arrr kite time tu gado2 cam bunyik ayam... ketuk ketakkk tukk tukk taakk!! org kat luar musti pelik tengok keta myvi biru tu goyang2 kui kui.. malunye i ;p

{ummu}
orang pakistan pulakkk?? org bandung ke org pakistan aku ni ;p

Ezzan Yusop said...

ewah ewah...sbenanye die puji dd je, die trpakse puji ezan sbb ezan ada kt sbelah dd. hukhuk!

hahahaha...nanti org luar ingt ape lak kan kete goyang2 3 anak dara kat dalam kete tu...harharhar!

~tHe tRU cOloRs oF 'atiQahadnAn'~ said...

cantik laa cik dd pakai tudung camtu.. heheh baju smillinglolipop pun cute je :p

dd dudu said...

{ezzan}
ellehhhhhhhh yelaaa tu, pekerja yg dedikasi dan selalu balik malam2 ni xnak ngaku lak ;p

hahaha tu laa kelaka laaaa!!!!

{atiqahadnan}
hehehe time kaseh tiqah
tinjau2 laaa baju smilinglolipop yaa ;p
hehe tudung tu senang, main sarung jek, bes2

Apple Cute said...

ahah dd nampak mcm artis indon..ibu arini...hehe beb pehal citer pasal tukar driver...malu2

dd dudu said...

{Apple Cute}
laaa artis indon pulakkk hahaha em em ade nampak cam rossa pakai tudung x ;p pangg sekali kene ngan ayu uhuk uhuk

ayu, kire baik perr aku x cite pasal ko ternaik atas divider roundabout ;p

anneweeza said...

hik...hik... :) cute pe pki tudung camtu....cam org malaysia la....lallalla :)

ala cam nak gak baju camtu..ade stock lg ka taukeh? :P ada diskaun ka? pang~~

Smiling Lolipop said...

{anneweeza}
haaa org malaysia baru betoll ;p wakakaka

ermm anne cek emel ek, kite ade emel ;)

-dd dudu-