Sunday, February 15, 2009

kami suka brekfes lempeng kelapa

saya dan ofismet selalu brekfes kat kedai makan shameera (glemer kan nama kedai).. ni haaa kedai tersebut


kedai ni kat mana? kedai ni kat pintu masuk belakang putrajaya, yang signboard nye tulis "cuci kereta".. huhu kalau ezan x bawak ke kedai ni hari tu, sumpah sampai sekarang aku xperasan pun ada kedai makan kat situ hee

setiap kali datang sini, mau makan lempeng ar.. kalau xdpt lempeng, masing2 buat muka kuciwa... lempeng die cepat abes ar.. sedap

lempeng kelapa yang cicah gula.. cedap

kadang2 beli lebih untuk makan2 kat opis, share ramai2 makan2.... bile makan ramai2, jadik lagi bes ar

tapi bile brekfes, saya mana cukup makan sehelai lempeng jek, kadang2 makan lontong nyaaa, sedap gak


p/s --> mood masa tengah update blog ni adalah "biasa", tanpa perasaan.. sebab tu xde smiley, pu~ korang bace laa dengan nada korang sendiri ey, pu~

7 comments:

pandangdenganmatahati said...

cedapnya lempeng kelapaaaa :]''

eh aku mcm tau jek kedai makan tu, tp xpenah benti hehe.

aku suka y ala2 kampung btl2 b4 simpang masuk presint 14 tuh.

lg 1, dlu2 rajin makan kat 'lot 10' bangi. sbb ade ikan bakar. hoho.

pestisid said...

muni,
(hehek.buat macam komen box sndirik. sori dudu).

adik aku kan asyik gi lot 10 je nak makan. aku ni pun bising2 la kate ngade ko niiii. nak makan pun nak g lot 10. dah tu aku ingat lot 10 soping kompleks tu. rupa2nya blakang uniten je. cis. dah la aku marah2 adik aku, last2 aku yg malu.

pandangdenganmatahati said...

wakakakaka
malunyaaaaaaaaa :'D

p rendam muka dlm clorox cpt! hehehe

dr dlu smp skang aku masih xfaham kenapa tmpt tu dpanggil lot 10. maybe alamat die lot sepuluh kot sbb tu org pgl lot 10. huhu

pandangdenganmatahati said...

eh dd
eh eh eh
aku salah kedai laaaa

btl la kedai y aku ckp tu = kedai ko ckp ni..ahaha

baru tingat ade carwash situ :p

ade lagi 1 kedai y b4 masuk simpang ke putrajaya kan, sblh kiri.. try la situ. pagi2 msti bnyk keta beli kat situ.

lagi 1 aku salu singgah beli nasi lemak pagi2 kat gerai payung tepi jalan y dkt ngan shameera tu. ade nenek y jual. mmg ala2 kg jugak. cuke laaaaa.. huhu

rindu plak zaman keja kat PJH y lama ituuuu hehehe.

dd dudu said...

hehe yela muni, nanti aku try yuk

dah 2 bulan aku keje, setiap kali lalu lot 10 tu aku jeling2 jek sbb byk keta kan.. tapi td ezan ade ajak lunch kat ctu, klu die g aku itut ar :D

Faizah_Haris said...

aduh...teringat zaman remaja dulu2...ms kt kg mak selalu wat lempeng kelapa.....lempeng pisang.....dapppnyerr

dd dudu said...

{faiza_haris}
sedapkannnnn :]" lempeng kosong pun cedap gak klu mak wat hee layannn