Tuesday, February 3, 2009

Signs of a healthy person (tiru tajuk entry shai)

shai, kite tiru shai nye tajuk entry hihiihi jgn saman sudaaa ;p

tanda2 ayah ku dah maken sehat

1) bukak jek mata panggil nama kite..

"diana~~"

"ye ayah"

"lu ada isi minyak keta penuh2 x" ?(dengan suara yg perlahan)

uhuuuu, muke kite ni cam minyak keta ke eh, dah 3x ayah bukak mata nampak mukeku tanye soklan yang satu tu.. tapi memang mase ayah sehat dulu ayah mmg titikberatkan giler2 bab minyak keta ni, hari2 dengar nasehat yg sama hihihihi

2) "diana~~"

"yee~"

"tulun waaa kibas2 ini selimut"

waah ayah ku dah makan x muntah balik, n selalu buang "angin", n memang die jenis x suke perapkan sesuatu bau tu dalam satu tempat.. uhuhuu disebabkan tangannye xsampai, aku laaa yang kene kibaskan2 selimut die tuu kasi "bau" tersebut keluar (tapi siriyes xde bau pun ekceli =n)..
mase ayahku sehat dulu, mmg dah jadi tabiat die kalau sesiape buang 'angin', die akan berlari2 membuka pintu rumah n tolak tarik tolak tarik pintu tu konon2 nak nyahkan angin 'bau' la tu uhuu~

p/s --> semua aksi di atas ni adalah dlm keadaan ayah aku baring atas katil hospital

8 comments:

pandangdenganmatahati said...

syukur lahhh ^^

~tHe tRU cOloRs oF 'atiQahadnAn'~ said...

hehe.. makin ceria cik dd harapnya dengan perubahan ayah tU ye..

mugiwara said...

waa...
hari hari sedih dh berlalu...
sekrang dh gembira semula...
baguslah...

Umar said...

Semoga ayah secret garden sihat seperti biasa....

Salam perkenalan....terbuka blog nih dari link blog kawan2... lovely blog....sebenarnye terpegun dgn cerita secret garden nih, bile baca blog nih, terbayang citer sepet / gubra....hehehhee...secret garden anak yg baik...nice job

nekopachi said...

kan! benda kecik kecik yang nampak tak bermakna tu yag sebenarnye menyentuh jiwa kita deeply =)

dd dudu said...

{pandangdenganmatahati}
syukur Alhamdulillah :)
(lagu iringan adalah lagu raihan hehehe)

{atiqahadnan}
makin ceria yehh ;) time kaseyy kak amik berat ^^

{mugiwara}
makin gumbira
terima kasey ye :)

{Umar}
heee comelnye panggil saye secret garden ;)
cite gubra/sepet? hik hik tak sangka ;p
time kasey ye Umar :)

{nekopachi}
betoooooooooooooollll
n bile or yg kite sayang sakit, jadikan kite semakin alert ngan mende2 kecik tu :)

Ogy said...

hurmm baru leh senyum balik baca entry baru ni...
dlm banyak2 hal..knp minyak yg ditanya? hehe
tapi takpelah..syukurlah keadaan ayah dd semakin baik...

anneweeza said...

waa..happy to read :)