Tuesday, December 1, 2009

genap setahun di OAS


tak sangka semalam genap laah setahun aku di oas..

setahun tuu, hahaha cam x caya jee..
rasa macam baru je semalam aku taip entry "Puteri buah peach mencari kerja" malas nak link entry lame, malas nak cari kat archive hew hew
rasa macam baru je semalam lisa sajes kat aku apply OAS..
rasa macam baru je semalam aku hantar resume kat gra, tibe2 kene panggil untuk teview, tibe2 dapat.. hoh pencarian kerja paling singkat ;p
rasa macam baru je semalam aku masuk hari pertama OAS..

hrm teringat hari pertama aku~ masuk bilik mesyuarat berjumpa dengan lagi 3 orang budak baru.. mereka ialah linda, awa dan akim..

tapi diorang ber3 dah kenal, kawan kat uitm.. aku je laa yang sorang2 budak baru..
masuk senyum2 ngan diorang... masa tu, linda tengah rancak bercerita dengan diorang pasal coursemate diorang bercinta dengan si polan tu..
woii aku curi2 dengar perbualan korang tahuuu ;p hahahahah ingat sampai sekarang ape yang korang borakkan ;P

korang tanya nama aku, aku jawab, pastu korang ber3 sambung gosip lagi ;n
pastu korang tanye aku universiti mana, aku jawab, pastu korang ber3 sambung gosip lagi ;n
pastu korang tanye aku orang mana, aku jawab, pastu korang ber3 sambung gosip lagi ;n
kui kui, aku lak maintain senyum kontrol2 ;P

last2 hari ke2, hari ke3, hari ke4 dan seterusnyaa, aku masuk gang korang, wakaka..
sweet memory laaa kite ber4 asyik together2 jee^^

pastu hari pertama tu, bole pulak salwa sakit perut.... siap kene pergi hospital.. pastu dapat cuti seminggu, hoh spoil tul la ko awa hari pertama bekerja dah kena masuk spital ;P

dah beberapa bulan bekerja, ezan dan umu naik floor aku.. kawanku bertambah hehee... masing2 gila2 kann ;P

pastu kawanku bertambah lagi... especially team ESS hehe.. ayu.. aida.. haida.. oh ayuuu~~~~ rindu sama kamu, kamu rindu padaku enggak? ;p

pastu aku tarik ros dan wawa masuk oas gak, hihi menternak kawan laa aku kat sini ;p kih kih

pahit manis suka duka ku banyak tul kat OAS.. tapi kalau ikutkan mana ada pahit pun hehe.. takat tension2 keje x siap tu kire bukan pahit kan ;p hehehe

hoh dalam ramai2 ni, yang tinggal sekarang cume aku dan ezan je ;n


kesengalan awa akan ku kenang sampai bile2 ;P


umuuuuuni~


makin lama makin rapat dengan ezan.. makin lama makin terserlah keburukanku depan ezan, hahaha :p
aipp ezan! diam diam sudaaa kamu~ ;p


kami berdua yang juga masih setia di sini ;P
setia inda~ haha


gulp~ teringat training yang aku malas nak pegi dulu tu, asyik merungut je ;p hik hik apa kabar laa sir tu sekarang ye ;p


12 comments:

surney hasniey said...

pejam celik pejam celik..kejap je kan dah setahun... ;p

aku lak arini dah genap setahun 3 bulan keje kat sini..hehe..

Apple Cute said...

dd...rindu kamu gak ^_^
kali ini kene tinggal komen...selalu bace je...hehehe

pestisid said...

uols, lupa sebut nama g-ra. kalau dia x pass resume mesti urusan dpt keje tak pantasa camtu..

best x best x keje??heeee~
memule sebagai tukang rekemen, risau takut ko tak sesuai. tp masa tu ko mmg btul2 perlukan bantuan kan puteri buah peach. heee~

pestisid said...

waaaaaaa..x 'pantasa'...
sob sobbbb...

xara said...

sebab tu PJH kenakan bayaran parkir mulai semalam. Hohoho

ReD said...

pandai dd letak pic linda kaler MERAH! suker suker...haha ;p

Ezzan Yusop said...

kita makin rapat kan dd....
jeles tgk gmbar sendri yg stress-free (and kurus skit, skit je la x byk) dri skrg itu...sungguh berbeza dgn skrg...

dd dudu said...

{surney hasniey}
ooo kite beza 3 bulan ek :D haa yela2, sebab lepas ko pindah dari upm tu, aku kesunyian sehingga mencari kerja lain ;p kiiiiii

{apple cute}
hohh tinggal komen pun ;p

{pestisid}
ahahahahaa x pantasa... hahahaha
ha'ahh, jap sy tambah name gra..
thanx kat korang 2, sob sob

{xara}
kak suri :n

{red}
hik hik tau dahh linda tu ;P

{ezzan}
ha a ;P

errr~ jeles dengan diri sendiri indaa ;n

rosealley said...

haha, maseh jugak pass kan resume aku yaa!

dd dudu said...

{rosealley}
hahahahahaa mmg aku nak keje same2 ngn ko pun :D

ptm said...

pasni dud kje ngn sape plak??peace (^^)V

dd dudu said...

{ptm}
ptm indaaa~~
hari ni 2hb aku masih kerja di oas ;p