Monday, November 8, 2010

haha tah pape




aku ni memang ada tabiat suke menyusahkan diri sendiri tau.. instead of buat event kat fb atau tag ramai2 kat kad kawen, aku lebih suke mesej sorang2 kat fb atau by group untuk mintak alamat... semput jugak laaa kann buat macam tu, tapi aku lebih selesa begitu, macam lebih mesra.. macam ibarat kite kat kampung pegi ketuk umah sorang2 untuk menjemput ;p tapi ni versi fb la kan.. gi sapa sorang2 yang aku kenal dan aku rasa dia kawan aku hehe.. *xberapa rapat takyah ;p

fb sudah, kad kawen pun dah ku pos ke alamat2 yang aku dah kumpul tu..

oh baru aku tingat kat orang2 yang xde kat fb.. tapi nombor henset mereka ada dalam henset ku...

lalu aku pun tadi gigihlaa kan duk mengulang menaip kat henset dan sms sengsorang ke rakan2 yang dah lama x contact, tapi aku nak dia datang, hehe..


oh kenape x copy paste dan forward je sms? laa kan aku dah kata aku suke menyusahkan diri sendiri ;p bile menjemput aku suke menyebut nama penerima.. lebih mesra gitu~ so kalau msj forward nampak sangat umum.. hehehehehe pukullah daku kerana sifat ku ini~ pukullah daku~~


okieee sambung cite..

dek kerana duk mengulang ayat yang sama... "Salam xyz... nak alamat bole? nak kirim kad kawen :)" ... "Salam abc.. nak alamat bole? nak kirim kad kawen".... "Salam def.. nak alamat bole? nak kirim kad kawen"...



dan tiba-tiba...


pada satu mesej itu...




.. sebelum aku tekan butang send...


sekali imbas aku ternampak ayat aku..

"Salam jkl... nak kad kawen bole? nak kirim alamat.."



dangg!!!!!! terasa panas-panas mata ku inii!!!!!!!


ah ahhh aku dah send belum ni?? dah send belum?? ahhh seb baik belum send... fuhh fuh~~


motip aku pergi mintak kad kawen dekat orang yang baru lepas bersalin?

pu~









10 comments:

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

adoiii hahahahahhahaha sakit perut akak bc entry didi nih...kah1000x!!! motippp ko nak mintak kad kawin owang tuh!!!!!!!

dd dudu said...

{along mony}
hehe sy pun gelak sorang2 tadi. bengong betul sy. itulahh, pergi taip sms laju2 dan sedang dalam simptom busannye-bile-nak-habes-ni-baru-huruf-H-ke...

lalu jadilah sms sebegitu, perkataan dah terbalik2 hik2.. alamat jadik kad kawen, kad kawen lak jadik alamat.

hik hik tahpape betul

haishhhh

anaztasias aira said...

i like ur way. rasanya saya pun akan wat camtu. lebih mesra =)

dd dudu said...

{anaztasias aira}
wahhh kite sependapat ;)

iedayah said...

dd..i blum dpt lg kad u..cmne ni dear

dd dudu said...

{iedayah}
dah pos dah semalam, ada ngan posmen skg, tunggu yaaaa, jln pahang kan :D

sori tauu lambat, duk gentel2 riben hik2

~aL!n~ said...

hahahaha dd, alin baru bc n3 nih..ur entry made me smile ..tipu smile..sampai gelak2 tau..u hav made my day..alin tgh sedey2 tak jadi nak sedey..:)

dd dudu said...

{alin}
heheee baguslaahh klu kisah ini dpt ceriakan hati mu wahai alin^^

jgn sedey2 yaa, cheer up dear ;) sedey siket2 jek ;p

yuyu said...

wakakaka..kelako la dd ni..fuh! dah lame x jenguk blog dd neh..sebiuk bangettt.blog sendiri pun besawang.hahahah

dd dudu said...

{yuyu}
hehehehehe busy bekerja ek ;)