Tuesday, November 2, 2010

kenapa susah sangat :(



sebenarnye kalau ada masalah, aku x suke anggap tu masalah sangat... lebih suke pendam jek dulu.. bersabar je dulu dan berusaha, enjoy ur life girl...

tapi bila dah sampai satu tahap camni... tinggal berapa hari je nak kawen ni... sabar tu macam dah hilang..

kenapa susah sangat nak cari rumah untuk diduduki ni :'(

yang si kuarters tu tup2 kata 1-2 bulan lagi baru dapat... habes dalam tempoh tu, nak duduk mana :(


kat Bangi ni haaa nape susah sangat nak cari rumah yang ok dan harga reasonable.. aku bukan mintak 300 pun.... nak 500-600 camtu la untuk apartment atau rumah setingkat... bukannye nak kondo atau double storey :(

tahulaaa ramai artis duduk kat Bangi ni, tapi x kan xde langsung yg murah2 :( bile jumpe yang murah rm550 untuk teres setingkat, rumah tu MasyaAllah, macam hape je toilet die...

tuan rumah kalau nak sewakan kat orang sediakan laa rumah baik2 :(
yang menyewa tu pulak haaaa kenapa x tinggalkan rumah elok2 sebelum pindah macam ko dapat masa ko pindah masuk... entah hape2 je :(


sekarang aku ada nombor tuan rumah apartment yang nampak kemas kat seksyen 5, tapi xdpat hubungi die, die di luar kawasan... tulun laaaaa balik ke kawasan balik, orang nak kol ni :'(


paling sedih tadi.. dah jumpe rumah harga ok dan bolehlaa cantek gak bile gugel... tapi aku hanya tewas BEBERAPA SAAT je dengan pesaingku :( orang tu dapat dulu :(


frust sangat....


note : nanti dah ok, aku dilit entry ni ye :(


10 comments:

ciare (^_^)v said...

i tot korg amek umah kak ina. y xjadi dd?

dd dudu said...

{ciare}
hehe ciare, ktorang kategori terlewat, dah ada yang nak sewa umah kak ina tu, cume org tu dia diam kejap, so kak ina ingat die xnak. hehee first come first serve ;p

Seri Mas Nurwani said...

ala siannye dd. sorry x dpt membantu. huhu. caiyok2 dd~

ciare (^_^)v said...

laaa yeke...ingatkan da setel dgn kak ina. xpe chaiyok chaiyok. cuba try mudah.com.my. kdg2 ada kat situ rumah utk disewa =)

ciare (^_^)v said...

tetiba aku rajen =p

http://www.mudah.my/Banglo+Setingkat+Bangi+Lama-7588117.htm

http://www.mudah.my/Double+storey+Taman+Jasmin+43000+Kajang-7501580.htm

http://www.mudah.my/Rumah+Dua+Tingkat+Di+Bandar+Baru+Bangi-7346454.htm

http://www.mudah.my/Prima+Saujana+Rumah+Teres+2+Tingkat-7338954.htm

http://www.mudah.my/Rumah+teres+setingkat+di+semenyih+impian-7250228.htm

http://www.mudah.my/Rumah+Teres+Dua+Tingkat+Tmn+Impian+Putra+Bangi-6737797.htm

hehe cukup la ek. sila la pilih dgn penuh hemah :)

Nur Amlya @ Amie Fadli said...

nih namanya dugaan menjelang nak kahwin... mcm akak .. bulan 6 nak kawin... bulan 3 dah sewa umah ... heheheh punnnnnnn naseb baekkk x tewas dgn pesaing akak masa tuhhh

dd dudu said...

{seri}
hehe xpe, chaiyuk2!

{ciare}
waahh ciareeee, u r sooo suwit!!! tq2 :D

aku cari kat mudah gak, tp xde lak jumpe yg ko bg ni hehee

tq2!


{along mony}
hehe dd xcari umah sewa sbb ingatkan klu kuarters tu cakap dpt tarikh sekian2, betul, hehe xpe2 belaja2 ;p

iedayah said...

dear..i alami masalah yg sm ngn u diana.cari umah yg affordable n selesa sgt2 susah okay dear...at last i dpt rumah kt area umah future mil.kt p.alam.kn berulang jauh tuk keja ke kl..sadis tau..umah kt kl u tau je r..mahal gile...

Apizolla said...

try la kat kajang.. still ada yg affordable laie


rumah kami di kajang, sg. chua
sewa = rm500
condition = kecil
view balcony = priceless!!

dd dudu said...

{iedayah}
huhu bertabahlaaaaa
uhuk2
:D

{apizolla}
oh baru tadi gi cari kat kajang. Bandar teknologi kajang. apartment cantek dan sangat murah :D