Tuesday, June 2, 2009

restoran paling tension aku penah makan

Assalammualaikum sumee :)

hari sabtu hari tu kan, saya teman ayah pegi check-up kat Sunway Medical Centre.. ok selepas selesai semua, ayah teringin la pulak makan kat satu tempat ni kat petaling jaya, ayah kate ayah dulu selalu makan ngn bos die kat situ.. Restoran Daun Pisang @#$#@ (bukan nak censoredkan, tapi memang x ingat)..

okie laa, kitorang pun g laa sane, kat SS 14 kot..... tempat makan tu bawah pokok.. aku cam waah interesting!

selepas itu, aku n mak ayah pun duduk laaa kat salah satu meje kosong tu kan...

lepas duduk tu, terus laaa pelayan2 die datang, letak sehelai2 daun pisang untuk aku, mak dan ayah... aku cam uh okay...

lepas tu, datang laa pulak pelayan lain cedok nasi ke atas daun pisang kitorang tu.. aku pun cam uh okayy...

lepas tu, datang lagi pelayan tanye nak air ape, bla blaa.. aku cam uh okayy..

lepas tu, tetibe ramai pulak pelayan datang berkerumun kat tempat aku, mule2 offer ayam goreng, ayah aku jek amik..pastu datang offer ikan goreng... aku amik laa.. lepas tu pelayan lain lak mule laa tunjuk dan letak segala kuah, lauk atau segala mak nenek yang bagi aku pelik2 belaka!! makanan orang india kot.. laju giler die letak atas nasi daun pisang ku, tak tanye dulu pulak tuu nak ke tak nak... tension aku...

time tu mak ayah xde, dorang masuk dalam kedai nak pileh2 ikan untuk digoreng fresh... tinggal laa aku sorang jage 3 nasi tu.... yang pelayan2 tu pulak sebok letakkk laju2 benda yang pelik2 ke atas nasik aku, mak dan ayah... aku siap halang okaaayyyy, cakap "xpe xpe xnak xnak".... tapi sangat laju #^%$##@@ die buat sampai kalau aku halang die letak kat nasi aku, die letak kat mak aku nye, aku halang die letak kat nasi mak aku nye, tetibe die dah letak kat nasik aku balik... aku dah tension!!!! aku tak nak laaaa weiiiiiiiiiiiiiiiii!!! aku dah tahan2 pakai tangan tu ko x paham bahasa keeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee?????? at least tanye laa dulu aku nak ke tak nakkk, benci tau!


bile mak aku sampai ke tempat duduk balik.. aku buat muke sedih cakap aku xsempat halang die letak lauk2 pelik tu atas nasik mak aku.. yelaa mak aku cam aku gak, x makan mende yang pelik2 ni... ayah aku lain laaa, die suke makan yang pelik2, mamak2 India ni uhuuu...

pastu aku memang x selera dah laa... makan jek nasi ngan ikan goreng... sadis x.. yelaa selera aku dah hilang dengan keadaan tadi.. lepas tu, tengah2 makan.. diorang datang lagi untuk offer lauk lagi... kitorang cakap xnak, lepas tu die pergi... datang pelayan lain lak datang ngan dulang2 offer lauk sambal udang, kari segala mak nenek lagi.. aku cakap taknak taknak.. mak pun cakap taknak taknak.. tapi diorang macam hampa pulak (konfius aku, macam nak mintak derma laak gaya diorang huhu).... last2 aku dah buat muka tension laaa, nak makan pun x aman... x tenang... aku x suke tau tgh makan, orang datang kacau2.. aku cakap aku tak nak, aku takk nak laaaaaaaaaaaaaaa :'O

sampai laa dah nak abes makan.. pelayan datang lagi bawak dadih, aku cakap xnak xnak... laa die buat muka hampa lagi.. kenapa niiii :'O salah ke aku x nak :'O

huh.. malas nak cite lagi.. kesimpulannye, inilah restoran paling tension aku penah makan.. sumpah x datang lagi.. tp aku tengok orang kat meje2 lain ok jek, xdelaa tension cam aku... huhu lain orang lain pe'el nye.. aku memang xsuke kene pakse makan2 camtu, dan x suke waktu makan ku diganggu macam tu!! sekian terima kaseh!

pu~

12 comments:

mun-e said...

hoho. dd, nape sejak 2 menjak ni ko stat ngan sy lepas tu mesti tukar ke aku. hehe. aku terpasan plak :p

pestisid said...

dudu, muni dulu manusia yang perasan kan kite cakap, aku-saya. menyampah tau muni.

dd, maybe kedai tu yg die cedok2 ko tu mmg kuah wajib ada dlm lauk tu kot. cnthnye, andaikan nasi daun pisang tu mcm nasi ayam. so ade ayam, ade sambal, ada kicap. cmtu kot konsep die.
tp nasik daun pisang kat umah saya best laaa.

dd dudu said...

{mun-e}
ha'ah betol laa tu hahahaha

aku mule2 bajet2 nak behave laa kan, ayat dalam blog, tulis la "saya".. tapi ayat2 seterusnye dah terkeluar laa isi hati aku yang sememangnya tgh membasahakan 'aku', tu yg jadik "aku" tuh hihihi nak behave x jadik ;p

ape lorr ;p

{pestisid}
lisa... yang pasal muni tu saya xpaham huhu, maksudnyee ape ekkk? "muni dulu manusia yang perasan kan kite cakap, aku-saya"??

aloorr dah bace lebih 10x daaa, sy xpaham gak nokss

erm ha ah la kot, tu mmg lauk wajib die kot.. tapi alaaa but still, saye x suke pelayan ramai2 datang kerumun meja cam semut.. serabut ar! sorang2 je pelayan datang x leh ke wuwuwuwuuw x tenang laaa~~

mun-e said...

ayat lisa salah tu.

ingat tak dlu aku pertikaikan kenapa korang gune "saya - ko" huduh betul. patutnya "saya - kamu" or "saya - awak" atau "aku - ko" je la kang.

tapi reason korg ialah ko dulu jd demo lisa, so kena guna "saya" jugak.

hahaha. huduh betullah perangai korang ni :D

dd dudu said...

{mun-e dan pestisid}
ooooo baru paham hihihi
ha'ah laa, nyampah muni taww ;p

eh jap, sampai skang eh aku cakap ngn lisa "saye-ko"? .. hoho hebat2

anneweeza said...

hahahhahah mmg serabot....

kite yg bc pon tetibe jd serabot =|

pestisid said...

eh eh aku-saya lak..
saya-ko laa..

reason dudu sbb die dulu demo aku. tapi reason aku, sbb dulu dudu demo aku pastu sbb aku tua setaun. so, kene saye la bagi menjamin kehormatan. hikhik

tak sangke muni perasan. nyampah noks!

pestisid said...

eh silap..sebab dudu tua setahun. sebab aku tua setaun plak. silap silap.

dd dudu said...

{anneweeza}
kannn :]
serabut, rimas, mencikkk

{pestisid}
hahahaha yelaaa yelaa kasi ko tua setahun laa ;P

ermm ekk? kite ckp saya-ko sebab saye demo ko dulu ek? x ingat laaa ;P benarkah demo menjadi isu? hua hua hua

kesimpulannye saye-ko memang comel hok hok hok

kesimpulan lg muni memang selalu perasan bab2 kata ganti nama diri ni =n

mun-e said...

oo seharian ngumpatku tanpe kusedari. :p

hoh comey pebenda nye, sgt huduh sebab itu aku ingt sampai skarang. muahaha.

korang ni perosak bahasa btul la

ngehehe

rosealley said...

haha, dari cite kedai daun pisang ke cite saya aku ko, memang serabut;p

Rose Closet....Heavenly Fashion said...

{mun-e}
comel la tu hak hak hak ;P

{rosealley}
ha ha ha tetibe kesah saya-aku-ko pun jadik bahan

-dd dudu-