Monday, June 29, 2009

harijadi yang bermakna ;)

28/06/09 pukul 7:12 am

(bunyi ringtone msj, pa pa pa pa~~)

mata bukak perlahan2 untuk membaca msj...

shah : dd, ja dah selamat bersalin

waaaaaaaaahh (mata terkebil-kebil)

lalu petang tadi, dudu dan kuku pun pegi laa melawat ja di rumah mertuanye di kampung kerdas, gombak... kuku kate asalnyee plan nak bawak dudu pergi tempat rahsia (dah x rahsia dah ;p) tapi peristiwa ja mendapat anak sulung lebih penting he he he.. sungguh penting kawan2 dalam hidup kami taww, cewaahh~ ;P

ho hooo korang korang x sabar2 nak tinguk anak ja ek ;P

ermmm taraaa~~

hik hik kene tipu ;P ni buah tgn yang kami bawak lor.. geramnyee geramm geraamm, rambang mata sangatt mase nak pileh tuuu wu huuuu wuu huuuu, paling suke tgk sarung kaki bayi, aaaaa~~ ;P hik hik eeiishhhh gerammm ahhh :0

ye laaa ye laaaa next~~ :0 gambar bayi ja maneee :o


inilah dia putera sulung ja dan shah.. coursemate kite di upm, sob sob tiba-tiba terharu :'].... terharu kegembiraan sebenarnyeee heee... bayi yang sangat comel ini diberi nama Adam zarif:) ja dilahirkan di, eh silap, bukan ja.. tapi adam di lahirkan di Pusat Pakar Perubatan Umra lebih kurang pada pukul 6:39 pagi waktu Malaysia ;P seberat 2.8 kg :D ja start rase sakit semalam, dan seharian semalaman semalam shah yang menjaga dan menemani ja sampailaa Adam selamat di lahirkan ;) dan Alhamdulillah, dengan izin Allah, ja di permudahkan untuk melahirkan Adam^^

erm Ja x lame pun kat pusat perubatan tu.. selepas tengahari macam tu, shah dah bawak ja balik dah.. ermm mase dudu melawat juju(ja) tadi, kagumm arr dengannnn ja.... ja kool giler, macam bukan orang yang baru melahirkan anak pagi tadi ;p syukur syukur~~~ hehe, xdelaaa, mental aku dah di'set selama ni, beranak tuk sakit kan.. so aku bayangkan bile aku sampai tadi, ja akan terbaring kelesuan... tetapi~~ oh tidak~~ ja duduk.. dan sangat bertenaga untuk berborak2 dengan aku dan menjawab soklan2 x pandai aku ni haaaa hehehhee... lepas tu sempat tu nak kenekan aku laa ;n kenekan keri laa ;n alaaa cam Ja yang biase tu ;P u knoww her~ ;p xde yang beza pun, melainkan ade Adam di sebelah ja je, hehehehehehehe

Oh ja~~ aku mengagumimuu~~~

hensem oh Adam~ ;p

hehe Adam ikut muke atuk nye (ayah shah) lorr~~ muke pakistan gitu ;)

Allahu Akbar

;p

tidur nyenyak2 ye :)

oh Adam sangat baik.. x nanges pun mase kitorang datang tadi... cume ade laaa sekali nanges siket jekk, rasenye Adam nak test suare kot ;p hik hik.. comel oh, asyik main tendang2 jekk hehehe suke main bola sepak ye besar nanti ;P

alorr kuchii kuchii kuchii~~

heee Adam musti ingat auntie dd sampai bile2 tau ;) sebab kite berkongsi tarikh lahir yang sama^^

Hepi Birthday to me & Adam ;)
kredit : kuku ;p

makan biskut badam dengan berudu,
ingat Adam ingat lah dudu
;p

p/s --> terima kasey pada semua kawan2 yang wish my birthday kat email, fesbuk dan sms ;) sangat terharu sebab kawan2 ingat, mmuahhhxx kat semuaaa ;)

36 comments:

mun-e said...

ensem nyaaaa.. kecik2 dh ensem huwah rambut sangat lebat. lahir2 dh banyak rambut.

ja, cop anak ko buat menantu ek ;p

uiks nama adam sama ngan anak zila. hehehe

zieda said...

ha ah la dd..ensem betul adam ni..adush...

ciare (^_^)v said...

aduh ensem nyeeee putera sulong ja =D erm kamu dah melawat ja....x aciii..uuuuu.....uhuk uhuk....

ciare (^_^)v said...

yeay dah boleh baca dgn sempurna =D

dudu.....happy belated besday :) bestnya dpt geng nk mensambut besday di thn2 akan dtg ^___^

tp kan..pantun ko yg ni;

makan biskut badam dengan berudu,
ingat Adam ingat lah dudu..

mmg nk tulis BERUDU ke?? atau BUDU?? hehehe...larii lariiii....

dd dudu said...

{mun-e}
hensemm kannnn ;P hik hik
ja kate nanti x lama lg die nak cacakkan rambut adam, stylo gtu, kui kui lawak laa ja ni

cop indaa~~ kalau anak ko lelaki gak, ko nak buat menantu gak ke, hihihihi
;p

tu ar, sama nama ngn zila... nanti kite kene sebut nama adam dengan Bin die sekali la hehe, adam bin shah ;p

{zieda}
hensemmmm kannnnn ;p

{ciare}
huk huk katee umah dekat~ hehehe

{ciare}
thanx ciare 4 d wish ;)
yeaahhh mensambut?? ;P ho ho


ciareeeee :'o
budu laa sebenarnyeeee
aaaaaaaa :'o
malunyeeeee sebab ade orang perasannn
aaaaaaaaaaaa :'o
lari sambil tutup mukaaa waaaaaaaa

ReD said...

aah la.. encem la anak dorg..huh!!
ni yang kite nk cari mamat mix gak ni..muahahaha

dd dudu said...

{red}
mix indaa~~ hak hak
comel dan hensem tul adam
haihh

lina said...

dd, mase aku bace nih aku dpt msg ja ;p

wah! sungguh comel adam zarif :D

w a w a said...

jaaaaaaaaa~
sakit jntung aku!!

wahhhh encem anak jaaaa~
gila aaa sorg2 dh selesai...
thn dpn anom menyusul lak...uishh dasat2!!

w a w a said...
This comment has been removed by the author.
rosealley said...

nape budu????huhu

dd dudu said...

{lina}
aku pun ade dpat msj ja gak mase sebok mereply sume2 ni hehehehe
dah betolkan info siket2 kat entry ni hehehe

{wawa}
hehehe tu laaa, selepas ni kite tunggu anum nyee junior dan hana nye junior ;p
hik

{rosealley}
pantun laa yangg
dudu = budu
;p

Anonymous said...

wahh... anak Ja sangat hensem dan cute... happy belated birthday to Dudu Misae my x-rumet=)


kak long

dd dudu said...

{kaklong}
aku nini laa ;p muni yang misae ;p

heheh
bile laa ja akan bace comment sume ni ek;p musti kembang kempis betis die ngan pujian hensem2 ni hehehhhe

pestisid said...

bayi paling kacak penah jmpe. rambut baru lahir dh ala2 nak spike. dh besar x tau la cemane...

kacak ahh. gtau ja i single hahaaha bengong.

tahniah Ja and Shah....

dd dudu said...

{pestisid}
terima kaseh (wakil ja n shah)
;p

ermm muni nak jadikan adam menantu die, ko lak tetibe mengaku single? :D

aiyooo ;p

faizah said...

aku nak panggil ko misae jugakkk... hehe

dd dudu said...

{faizah}
elehhh kaklong = mak nini yang suke tumbuk rabbit ;p

mun-e said...

wah anum tgh preggy ke? bape bulan dah? oh aku tetinggal ketapi rupenya.. hehehe

pasni ciare plak pastu ros.. larikkkkk ;p

dd dudu said...

{mun-e}
cube ko tgk shout-out anum kat frenster kalu frenster ko x berhabuk lg ;p

mun-e said...

ohhh ade ke. lum berabuk tapi hampir berabuk la.. kat ofis lak xbley bukak kena blog =D

die ade tepek gamba ke.. agak2 anum masih garang x? (matila anum bace.. =D)

Tukang cerita said...

Salam dudu...

sori...baghu sempat jengah...
bz skit la ni....

apapun,...
HEPI BELATED BDAY....
untuk DUDU ~n adam jgak...

Semoga bertambah comei...
berbahagia selalu dgn kuku mu itu...

~Dudu antara rakan blogger akak yang awai akak kenai dalam dunia blogging ni...
:)

dd dudu said...

{mun-e}
ooo hehehee kene blog? ;p

lebih baik ko lariii skang ;p

{Tukang cerita}
kak nunu terima kaseh :D

ermm kak nunu pun antara yg terawal kite kenal gak huhu, bermula dengan akak tegur pasal penjodoh bilangan "sehelai murni", "sekeping ja", "sepasang dd"..pastu akak pun nak jugak jadik "segulung nunu"

hik hik comell ;p

thanx for everything :)

pestisid said...

dudu, bukan segunung ke? sori tetibe mencelah.

tolong lari bagi pihak muni.
td dah pasan dh muni tulis blog. bagi masa die delete n tuka tp die x pasan2 gak hahaha.

dd dudu said...

{pestisid}
segunung ek? segulung ke segunung ek? ;p hik hik

xpaham laaa lisa.... delete blog ape? muni salah tulis ke ape?

noname said...

haih~

muni nk sebut kena BLOCK tp dia eja BLOG..

haih~ gals.. tsk

;P

dd dudu said...

{noname}
hehee sebab tu kite tanye "kene blog?"

nak tgk die perasan x ejaan tu hehe, kite baik oh tegur secare halus

kuku jahat tegur terang2 ;p

mun-e said...

cehhhh aku baru 1st time salah eja kecoh sudah seantero dunia.. cisssssssss

:p

ekceli, aku pasan la aku salah eja, tapi malas nk edit so aku berharap korang sume time je la tanpe fikir susah payah..

muahaha

noname said...

muni;
lisa lisa.. dia yg highlight dlu ;P

dd dudu said...

{pestisid}
lisa x yah eksplen ngn soalan sy tadi :p sy ingat ko cakap pasal blog muni ke ape, rupe2nyee pasal salah ejaan hehehehe terfikir jauh pulakkkk

i know i know :O

{noname}
curah minyak nampak ;p

ReD said...

nama baby tu adam zarif..huish..nama dh encem.. mmg kne la ngan baby nyer.. mcm nm watak dlm novel..kunun2 lelaki nm cmtu.. HANDSOME.. KAYA.. semua lah yg bagus2!! hikhik

p/s: harap maaf... terpengaruh ngan novel..hehe

FdausAmad said...

Gua nak jemput lu dtg makan kenduri kat blog gua..Folo baca doa skali pun takpa..

dd dudu said...

{red}
ha'ah cam name kat novel hehe sungguh kacak nama itu

;)

{fdausAhmad}
kenduri?

surney hasniey said...

hensemnyaaa....;p nak ngorat leh x?hik hik... ;p

hepi belated besday dd!! (^,^)

dd dudu said...

{surney}
try la ngorat, x silap aku adam zarif tu single lagi ;p

dd dudu said...

eh lupe, terime kasey wish ^^ !