Tuesday, June 23, 2009

suatu petang di ofis

lokasi : ofis floor 3

nota kaki : ayu dan dd ade masalah kat server Gelama (ye nama server localhost kami adalah nama ikan ye)

kedudukan:

tempat ayu : cik L tengah duduk di tempat ayu untuk betolkan server Gelama itu

tempat linda : berkumandang radio stesen linda~ penuh asyik linda menyanyi

tempat ezan : berkumandang radio stesen ezan pula~ penuh asyik jugak die menyanyi~ sampai kitorang yg lain pun xtau nak dengar radio sape dahh ;P
(ayu ade kat tempat ezan time ni)

tempat dd : telinga sebelah kanan dengar linda menyanyi, telinga sebelah kiri dengar ezan menyanyi ;p hik hik.. tangan pulak menggugel kat PC

tiba-tiba dengar satu suara perempuan nyanyi lagu omputih yg sememangnye bukan dari suare linda atau ezan.. tp suara seperti miley cirus ;p kami tercari2 suara siapakah itu.. rupe2nyee owwh cik L play lagu kat laptop nye ghupenye ;p

kitorang pun layan laa kejap dengar lagu tu.. time ni radio linda dan radio ezan dah senyap dah... tgh2 layan tiba-tiba... stop!! lagu itu berhenti dan cik L bersuara "haa sambung laa lirik tu"... lerrrrrr cik L nak main jangan lupa lirik ngan kitorang keee :'D wakakakakakaka geli2 perut aku gelakk :'D

ramai2 : "susahnyeee laguuu... bagilaa lagu senang siket..."
cik L : "adoi, bernilai 100 ringgit tu~ emm saya pasang lagu jepun laaa"
ramai2 : "alaaaa mane reti lagu jepun~~~"

tibe2... dengar lagu yang di play oleh cik L sangat familiar bunyinyee...

ramai2 : "waaahh lagu niiii"
(lagu kiroro, mirae :D)

ramai2 menyanyi serentak dan mengecilkan suara ala2 jepun :

"Hora ashimoto wo mitegoran

Kore ga anata no ayumu michi

Hora mae wo mitegoran

Are ga anata no mira"

bla blaaaa~~ masing2 nyanyi dan melayan perasaan sendiri..

tiba-tiba.. stop!! lagu terhenti! dan masing2 pun terdiam... heeeee kijam oh cik L stop dekat part yang susah ;p kalah suda~~ sob sob sob

-sekian terima kasih-

pantun jap~

Tengok Ghost tengok anding,
Padan muka entryku xde ending

;p

16 comments:

anneweeza said...

ade pantun gak nih =P

'ari2 check email'
'cik L awak sgt cumel' ;p


lalallalalalaa....=)

Ezzan Yusop said...

hahahahahha....entry ni sgt lawak. kalo cik L bace mesti die gelak2...
huahuahua!

mun-e said...

"ramai2 menyanyi serentak dan mengecilkan suara ala2 jepun"

:'D korang niiii takde perasaan segan dah ek kat en.L

hahaha

salwa said...

wakakakaa..hikhikk..

dd dudu said...

{anneweeza}

Petang2 pergi ke pasar seni,
awww mintak2 laa cik L x bace comment ni

;P

{Ezzan Yusop}
heee heee cik L tgh watpe tu? ;p sengih eh ;p

{mun-e}
segan indaaa~~~ (dgn nada dan suara ezan)

{salwa}
kalau awa ade musti bes, musti salwa yg paling beriya nak main jangan lupa lirik, hok hok

Apple Cute said...

haha...memang sume tak malu...al maklum la artis semua nya... ;)

Tapi memang lawak la tul Tak En. L?
(kantoi baca blog dd ;p)

ai salwa mesti jeles kan kan kan :)

dd dudu said...

{Apple cute}
ha'ah kite sume kan artis~ fazura ade~ liyana jasmay ade~ linda rafar ade~ artis korea ade~

hik hik

Ezzan Yusop said...

i artis korea? wowwww! i lyke noks....
nak segan dgn en L muni? xde maknenye....
hokhok! en L pn xsegan nak main jangan lupa lirik dgn kitorg, die yg start dulu..


peace en L!! hokhok...

dd dudu said...

{Ezzan yusop}
ah silap ah~ patut tulis ezzan = fasha sandha ;P

ha'ah cik L yg start main jgn lupe lirik dulu kann

terkial2 kite time tu ;p

ReD said...

bese la tu budak2 ni mnyanyi layan perasaan masing2... linda nyanyi sb nk lepaskan perasaan yg tgh rimas + blurr + dll...

dd dudu said...

yeh yeh jom menyanyi lagi \(^o^)/

rosealley said...

haha, klaka jek

dd dudu said...

{rosealley}
hehehehe ;P

salwa said...

jeles siot(haha..tiru hakim)

dd dudu said...

{salwa}
heii salwa~ diamlah! (tiru akim gak ;p)

Ezzan Yusop said...

nape ezan fasha sandha lak? suara fasha x sesedap sore i ok. hohoh! ezan cam ala-ala....mariah carey kan kan kan? hehehehe....

salwa jeles? mmg ptut pun...kuikui!