Wednesday, October 29, 2008

owhh bas~

haihh tibe2 teringat kan zaman bas laa hik..
kat upm dulu, bas laa pengangkutan utama selame 3 tahun.. org lain kool jek pakai keta, tp golongan sederhana cam kitorang gang 7 serangkai/puteri 7 ni tetap maintain ngan aksi berebut2 naik bas muahahaah.. geng bas sekolah.. tp sem2 yg nak akhir2 tuh xde maknenyeee rebut2 dah hee very the kool ok~~ :P

suka duka kite ade dlm bas kuning tu kann ;)

hik tetibe teringat kesahh kite balik dr kelas kenegaraan.. huduh sungguh, bas tu dah penuh macam sardin taww, sarat gilerr~~ tp kite nak jugak naik bas tu nak jugakkk nak jugakk hahaha~ ade la ruang kosong kat tangga tuh jek yg leh muat 2 3 org lg sebelum pintu di tutup, tp buruk giler pangai korang main tarik2 beg belakang aku bile aku berjaya naik kat tangga puk puk hahaha huduh gilerrrr :o ye ye ye aku pun same tarik korang ;p

jadiknyeee~ yg dpt naik, berdiri la kat tangga.. pastuh yg beberapa org lagi kat bawah tuh xpuas ati pegi tarik org kat tangga tuh supaye die x dpt naik.. pastuh yg menarik tu pulak yg naik tangga.. pastuh yg kat bawah pulak tarik die.. dan sekian sekian saling tarik menarikkkk kui kui sampai bile nak abes camtuu? ;p last2 mangsa2 tu sume xnaik kah kah...


tp yg aku pelik kan sampai skanggg~ kenapeeee pakcik driver itu merelakan sahaja kite buat mcm tuh ek hahahahhaha patut klu die geramm jalannnnn jekk terus lantak laa sape yg tertinggal pun hahaha pastuh lg satu yg aku paling xbole lupe, muke hana yg sengih cam kerang xbape nak wangi dr atas bas.. ces mentang2 die berjaya naik n xde org tarik die turun.. ces hana!! (eh betulkann hana watak itu?) ciare lg sorang kot... hampeh.com tul kawan2 ku iteww ;v org2 kat bus stop yg ade tuh pun hanya mampu tgk jek kehuduhan perangai bebudak ni

hi hi hi
eh nak lukis ke eh? xreti laaa lukis org lidi keadaan yg ni.. aku try ekk~
aku xpandai lukis laa korang, wat2 paham je laa yekk ;p


lagi satu cite yg paling xtahan ialah kes lina hilang muahahaha... time tuh kite balik dr mane eh? kelas kot.. sume dah kepenatan giler dah..naik bas same2.. tp bile sampai kolej,turun bas, kire cukup x gang kite 1,2,3,4,5,6~ eh mane lagi sorang? lina mane?? (tul kan time ni kite ber7, aku pun xingat daa)..

lepas tuh ade suare2~

suare 1 --> "eh die naik ke x eh td"
suare 2 --> "ntah, agaknye die xsempat naik kot"
suare 3 --> "eh, die naik laaa td"
suare 4 --> "tp tadi aku turun, xperasan pun die ade kat seat"
suare 5 --> "kee die turun kat SS hah"
suare 6 --> "ha ahh laa die turun kat SS xbgtau kite laa kot"

pastuh sumeee suare2 tuh bersetuju mengatakan lina turun d SS lalu kami berjalan laa ke depan nak balik bilek masing2..

beberapa saat kemudian~~~ terdengar suare garau abg bas~~
"adikk adikkkk, ni haaa kawan adik tertinggal ni dlm bas~~"

kitorang pun menoleh kebelakang lalu ternampakk lina berlari2 kerang ke arah kitorang
errkkkk

"aku tertido laaa" (camni kot dialog die aku xingat)

kah kah kahhh ko tertido rupenye puk puk, punyelaa lenaa yee tido kat atas, kitorang riso kemain lagi kat bawah tauu puk puk seb baik laaa abg driver tuh rajin nak g check bas sampai seat belakang sebelum die tutup pintu bas tuh, klu taaakk sedap2 jek kang ko tido dlm bas tuh smpi ke malam kuikui

keee abg tuh terfikir nak pegi check sbb die perasan kitorang kat bawah bas cam kucing hilang anak yg tercarik2 hahaha xtaulaa ;p

klakaaaa laaa linaaaaaaa

sorii laaa kitorang tul2 xpasan kepale ko ade kat seat belakang tuh hihihihi mintak maap lina :P

erm hee pastuh kite nak g umah ja kat damansara pun ramai2 naik bas kan ;p brlari2 itik nak naik bas hihi

em pastuh kite (dudu juju n tutu) nak itut kuku g jalan2 kat banting pun naik bas yg kene tukar2 kannn hik

erm pastu kite ramai2 nak g umah ateh dekat (_ _ _) xngat kat mane, tp perak laa, pun naik bas kan.. bas lompat2 heeheh

haihh macam2 lg laaa (^_^)

ermm hee lagi satu mase zaman stadi dulu, bas jugak laaa saksi kesah percintaan dudu dan kuku^^ hew hew sy sgt gewdixx ;p
dlm upm.. ngedate upm-kl.. mase LI kat melaka.. KL-melaka.. melaka-kl hehehe.. nak g IOI pucong sbb nak collect sincan comics pun kene naik 4 bas, tukar 3 kali wooo...pastuh kuku hanta dudu balik umah pun naik bas gak, ngan tukar train..
mmg mane2 pun naik bas laa heee..
sume pun sweet memory^^

dah abes zaman blajaaa pun naik bas gak.. mase tuh awal2 sambung master, xde lesen xde keta.. nak ulang alik g umah ke upm, naik putra dan komut dulu.. pastuh naik bas rapid tuk ke UPM klu bas biru tu xmuncul.. hee time tuh mp3 player xpenah terlepas dr telinge, sentiase mendengar mp3 di dalam bas, klu taaakk busan gilerr ;)

p/s--> sbb td dengar lagu mp3 yg slalu dgr dlm bas tu laaa, yg tingat kesah2 bas ni, terus wat entry pasal ni hehe ;p

bes sebenanyee naik bas ni, sbb kite bole tgk "org".. ape yg diorang buat, kenape diorang buat macam tuh..mcm2 laa pe'el manusia kat dunia ni.. kite yg melihatnyee hanye mampu menggelengkan kepale atau tersenyum atau wat bodo hehehe

tingat lg satu dulu mase ngn bebudak 7 serangkai ni laa, dlm bas suke main teke2 ape org kat bawah bus stop tuh borak melalui pergerakan mulut die dan expression mate dan tangannye kuikui pu~~

byk lagi laa kesah pasal bas ni.. tp xingat dah heee

dan bile naik bas jugak laa nak g mane2 terhad cket mase kat upm dulu.. klu kawan2 lame ade wat function/perjumpaan mlm, slalu mmg xdpt nak g sbb kene kejar bas upm yg last pukul 10 tu hehe nak g mines balik lambat2 pun xdpt

mmg keje kite dulu asik berlari2 jek laaa.. lari kejar tuh lari kejar ni.. manelaaa masing2 x xgemuk dulu.. ade senaman percume muahahaha

tp skang semenjak dah ade si kelisa, dah lame giler xnaik bas.. sbb tuh dah makin gemowxx ni, manjakan sgt ;p dah xde aktiviti berlari ke sane ke sini hew hew

ooh bas, emangnyaa kamu sgt berjasa pada saya, dan meninggalkan seribu kenangan manis kepada saya, terima kasih bas^^ :)

16 comments:

dd dudu said...

eh aku xingat laa, hana dan ciare sengih dr dalam bas yg same ke bas yg lagi satu yg dah berlepas eh?

Anonymous said...

watak yg ko nyatekan iaitu hana (huhu) dan ciare (cucu) adalah watak yg sebenar2nye dan cerite yg ko nyatekan adalah cerite yg sebenar2nye..dan basnye adalah bas yg same yg terlibat dgn adegan tarik menarik

dd..aku sgt sedih bace kisah ko nih..rindu gle zaman ribena tersebut..huu..sangat2 rindu..
walopn kisah yg ko tulis tu sgt kelakar..tp aku sedih jugak..xkire! huu rindunye nk kembali ke zaman tersebut..huu

hee..byk betol aktiviti yg x berpekdah yg kite buat ek..haihh..

yg benar;

♥♥ ja_di_atas_tujuh ♥♥

ciarexoxo (^_^)v said...

dudu......aku betol2 xtahan bc posting ko kali ni...dah le baca dlm opis..bgegar2 bahu aku thn gelak..vibrate thp maksimum :p alaa aku rs mmg aku&hana laa yg sengih2 dr atas bas..btol2 melekat dpn pintu cam cicakman..heee ;n

juju....aku pon rinduuu zmn itewww....aku rs ms tuu peha aku kicik sikit sbb slalu ade aksi blari2 ngn korg...pastu manjat tgga smpai tgkt 4 plak..huuu...

tp bestt :v

dd dudu said...

{ja_di_atas_tujuh}
hehehe aku cam kabur laak watak2 time tuh sbb cepat kann kejadian tuh, tp part beg aku ditarik org yg kat bawah laa aku paling ingat ces ces hehe

haha lg satu tingat sape yg turun las dr bas musti susah nak rempuh org ramai kat bawah yg tgh rebut2, sape x hari tuh selipar die tahap tertanggal, pu~ kuikui tudung aku pun senget benget tahap nak tercabut daa klu rempuh golongan2 ganaa kat bawah tuh kui2

emm tuhlaa.. aku rindu sebenanye zaman tu zaman berlari2 itik.. zaman kite xde masalah org dewasa lagi :)

banyakkkk klu aku tulish sume ni sampai penuh 1 page hehehe

{ciarexoxo (^_^)v)
ha haaaaaa betol laa kann ko lg sorang tuh hahaha aku ingat2 tp kabur sbb ko atas lagi dr hana kannnnn kui kui mangsa cicak2 jek sume ni hahahahahah sape yg duk upm naik bas x jadik cicak mmg xsah laaa hahahaha (terbayang dr jauh aksi melekat masing2 kat tingkap bas tuh akibat kesardinan muahahahaha)

ciare kannn... time tuh pun peha aku xdek.. ececece ;p

rinduu!! (^^)v

pandangdenganmatahati said...

ohhhh wlpn nama aku tdk dsebut tp aku tingat peristiwa geng2 korg penah xpuas ati kat aku sbb aku salu melepasi halangan2 dan mlakukan selit2an utk naik ke dalam bas hahaha

ni la klebihan org berbadan kecil~~ (mase itu) :p

rosealley said...

lawakla cite ko ni dudu,

aku lak dulu suka sangat pakai selipar atau kasut yg xtutup belakang, pas2 bila naik bas, mulalah kaki da naik atas, selipar tertinggal kat tangga bas, sampai da selalu sangat aku da xkesah da pun, haha

dd dudu said...

{pandangdenganmatahati}
hahaha ces ces aku paling ingat ko tahan bas gaya penguin muahaha

oooh tetibe tingat ateh, ateh wpun lambat cane pun dr kitorang, die tetap akn berjaye naik bas.. skill merebut die mmg hebat di tambah lagi dgn keistimewaan kaki dan tgn panjang hahahaa

{rosealley}
huwahahaha aku gelak gilerrrr adeh2 xleh nak vibrate cam ciare sbb aku sorang2 jek pun dlm bilek ni gelak gelak gelak :'D

ha ahh laa rosss ko kan dulu suke pakai kasut yg togel belakang ha ha ha lawaknyeee kasut tertinggal kat bawah kui kui kui

lawak laa korang ni lawak lawak lawak :'D

Anonymous said...

hehe..sampai skang pn aku masih ketawe.. (tpakse gelak sembunyi2 bile bos ade..hee)

♥♥ ja_di_atas_tujuh ♥♥

Anonymous said...

haha..kalo ateh mmg xbole sisangkal lg..kalo aktiviti yg melibatkan ketangkasan..da semestinye ateh juare bertahan..tidak syak lg..

bile sebut peristiwe bas ni..hee..tingat jugak kt peristiwe yg hana dgn selambenye duduk kt kusi yg kite kate kusi utk org mengandung tuh.. hik hik gelak lg..

♥♥ ja_di_atas_tujuh ♥♥

dd dudu said...

{ja_di_atas_tujuh}
kui kui masing2 gelak vibrate cam ciare ;n

pu~

pestisid said...

tihtih.kelakaaaaaaaa la korg.

p/s to lina, ko jgn tido lagi dlm bas.nnt kene tggl.

lina said...

ade yg ko miss dd..
pas acare tarik menarik tuh, semua terduduk atas tanah.

mmg buruk tul perangai. tapi pakcik tuh rela je

skrg dh xde bas kuning. bas merah je. dh xde rebut-merebut dah. x trill lah..

ciarexoxo (^_^)v said...

hihihihi.... --> masih vibrate... :v

dd dudu said...

{ja_di_atas_tujuh}
itulaa, ateh jugak laa juara batu bata mase family day kolej 12 hew hew hew

hanaa memanng muahahahaa
di kala2 kite berdiri dlm bas.. ade la satu seat kosong..
lalu kite pun berkata..

"hana, duduklah, ko kan mengandung"

lepas tuh sume yg dekat2 ctu yg dgr suare kite, terus pandang hana..

lepas tu~~

tanpa bantahan, hana terus duduk muahahahahahaha

agak2nyee kan dorang percaye kot hana ngandung sbb hana kan suke pakai baju besar2 hikhik :P

ampunkan aku HANA ;p
sesungguhnyaa aku amat bersalah

hik

{pestisid}
ye ye lina akan ingat haha

{lina}
eh kite duk2 atas bahu jalan tu ke? macam ade~~ HA HA HA HA

yg kite gelak guling2 tu ehh

uh xsukeee bas skang.. cam roti gardenia

{ciare}
ciare ;n set laa ringtone hik hik

Anonymous said...

huhuhu...rindunye kt korg sume..da la jauh di perantauan..mai la lwt aku kt klate ni..kesah bus plg sonok kt upm..
aku pon vibrate bace cite ko,dd..bace komen pon vibrate gk..

^hana si mangse ngandung^

dd dudu said...

{anonynous aka hana si mangse ngandung}

hehehe jom ramai2 lawat hana kat kelate naik bas kuikui

hana masuk kelab vibrate ciare hikhik