Friday, October 17, 2008

at least 3 months~

huhu cube bace ayat ni ---> This notice must be submitted at least 3 months before submission of thesis for examination for appointment of Examination Committee.

ape yg korang paham eh? dah terang lagi bersuluh kan die kate at least 3 months before... apela sy ni..

huk asal haa sy paham lain itu hari.. ingatkan kene hanta borang notice tu sekurang2nyee 3 bulan sebelum tesis tu dihantar (eh same la kan maksudnye?), means dlm mase 3 bulan selepas sy anta borang notice tuh, sy kene siap n hanta gak tesis tu..

tp rupe2nyeeeeee~~

selepas 3 bulan tuh baru bole anta tesis laaaa huwahhh tidaaaakkk!!! ini bermaksud 3 bulan dr tarikh hari ini adalah bulan 1 tahun depan yg bermaksud semester depan dan jugak yg bermaksud sy kene bayar yuran lagi tuk semester depan yg bermaksud time tuh sy dah xde sponsored dahh yg bermaksud mane nak cekauuu duit rm1350 niiiiiiiiiiiiiiiiii (aksi pusing2 meja)

nak g merenung naseb diri jap~~

pu~ (bunyi angin sepoi2 berlalu)

--------------------------------------------------------------------------------------------------

p/s --> rossa dan wawa, em sbg peringatan, kamu harus bagi notice tuh awal2 tau, sbb lepas 3 bulan anta notice tuh baru bole submit thesis, n selepas 3 bulan tuh, kamu ade tempoh 6 bulan untuk siapkan tesis tuh okie dokie ;)

p/s 2 --> ha ha ha tp td kelakakan lina, biseng jek kat kaunter tu, ko suruh aku g check gigi kat PK hari2 untuk abeskan duit yuran master yg kite bayar for nothing kuh kuh lucu sungguh td pu~ malu aku akak kaunter tu tgk musti die terfikir (ni budak2 master ke budak2 sekolah) hihi :P

p/s 3 --> tp bagus gak, macam laa bole siapkan dlm mase 3 bulan ni hihi cam xsempat jek sebenanye :P

14 comments:

pandangdenganmatahati said...

oh aku xfhm bahasa master y ko gune kan ni.

tp aku fhm ko kena cari duit utk bayar yuran master la eh? hohoho

g la cari keja, dpt gaji sbulan benti la keja hehehe

lina said...

klaka tul kt kaunter tuh... cian dd, berusaha tul xnk byr yuran sem dpn.

aku pun nk selamat dari byr duit yuran huhu tapi pas mcm2 jadi, aku 'tangguhkan' notification of submission kepada awl sem dpn shj la. ok x?

dd dudu said...

{pandangdenganmatahati}
ha ah, muni~ bagi laa separuh gaji ko kat aku~ ape salah nyee buat amal~ hew hew

{lina}
ntahnyeee, poyo jek aku chaiyuk2 terkejar ke sane ke sini semate2 xnak bayar yuran sem dpn..

xpe2, musti ade hikmahnyee kan^^

ko memang :D hak hak ade ke suh aku g cek gigi hari2 ;n apekehe nye yob ;n malu i maluu~~ ;p

lina said...

aku tau mcm ne nk cari sponsor..

kte post kt blog nk cari sponsor utk yuran.. nanti kte letak kredit kt dlm thesis

ok x?

pestisid said...

oh dudu.ingat nk sponsor ko ms dpt wit gaji lebih aritu.tinguk2 kat akaun bank dh nak abis la.cmne nih?cmne nih?cemas2.

rosealley said...

errr, haha, mekaseh dd, pengalaman ko sangat2 berguna untuk aku;p

dd dudu said...

{lina}
lina =n bernasnye idea =n rm1350 hokayy, bukan rm13.50 ;p nuffnang ngan advertlets pun xnak kasi aku sebanyak iteewww hew

ape kate ko baki keuntungan duit gelang kat aku hehe

{pestisid}
puk ;v g redeem balik =n

{rosalley}
ya same2 =n bergune jugak tuk aku kuh kuh ;v

-reha- said...
This comment has been removed by the author.
pestisid said...

isk td tercomment gune akaun blogger member lak.tihtih.akibat gune laptopo org :)

alaa cian ko kene byr yuran plak dah.ape kate ko gune kelisa jadikan die kete henti2 tu.ko angkut org gi sana sini pastu caj.kiut x??

kalo ko xde jalan lain ko gunela krdt kad saye wat byr yuran tp nnt ko setelkanla sndiri utang kat kredit saye hahaha.tihtih.nak tolong tp mcm x brapa dpt tolong pulak kerana saye takde duit jugaaaaaaaak..nape ko xde mslh ni awal2 bulan aritu.aiiii.pu~

pestisid said...

eh eh kat kredit plak..KAD kredit laa.. malunye malunye salah ejaaa

dd dudu said...

{pestisid}
hahah dah cek kat emel ko pakai name -reha- hak hak ;p

hoo buat perkhidmatan ala2 teksi eh =n xtau nak tepuk tgn ke nak tepuk ko selepas membace idea ko ni kui

alaa adik~ ko xrisaukan kakak ke klu org jahat yg tertumpang keta akak ni ~(',')~ (dengan aksi gedix abes)

;p

heee xpe2, time kaceh time kaceh ;) em apekate nanti bulan 12 baru kite pk solutionnye bile dah betol2 bermasalah hehehe

;p

KAT kedit heww kuri si fulu~

pu~

pestisid said...

eh takleh la pikir lastminit.cmne ni kakak.cmni2 sy syak sy dapat duit jatuh dr langit lor.kalo ade sy bg pinjam k..hehe.byr bile mampu.baik tak?baik tak???jwb baik tau!!

dd dudu said...

duit jatuh dr langit?
kalau camtu sy bayar balik ke langit la ;p

pu~~

hee time kaceh time kaceh

em dr. masrah suh register jek pakai duit grantt projek sem ni, xtau laa, tgk laa dulu cane :)

pestisid said...

dd nape x lukis org lidi duk mencangkung kat penjuru rumah smbil dengar lagu sedih utk merenung nasib diri?