Saturday, August 15, 2009

mari hilangkan lingkaran hitam


apa itu lingkaran hitam? atau kantung mata? atau eye bag?


lihat contoh gambar gadis di sebelah..
nampak x dot dot sempadan color putih tu?
nampak x bawah mata atas dot dot putih tu, tone color die sangat berbeza(kehitaman gitu) dengan tone color di bawah dot2 putih.. klik ar gambar tu bagi besar kalau rajin..

ok nampak dah kan
hik hik

mata gadis di atas jadi macam ni sebab macam2 sebab.. tapi disebabkan tajuk entry ini adalah Cara2 untuk hilangkan kantung mata, bukannye punca2 terjadinya kantung mata.. jadi x yah laa cite sangat kan hihi... yela2 baiklah2, salah satu puncanye ialah sebab tidur yang x menentu ;n ok? ;n

disebabkan menyampah habis dengan lingkaran hitam tersebut, dah rase macam tahap penuaan melampau.. mari kita hapuskan die... sila bace steps di bawah dengan diiringi lagu Lenka, ape2 lagu pun bole.. kasi mud sedikit.. hew~

STEP 1

beli Garnier Light-Brightening Eye Roll-on kat Watsons atau Gurdians atau kat mana2 laa.. dengan harga rm24.90..



STEP 2

sapu laa kat bawah kedua2 mata anda.. dengan gaya circular motion kat bawah mata.. lepas tu sambung dengan one stroke atas mata pulak..

ikut arah anak panah merah, ok


STEP 3

buat sekali lagi macam tadi jugak, tapi dalam arah yang bertentangan pulak k k k

eh tetibe model bertukar wajah ;n


STEP 4

last kali... just tap tap kat around mata tu dengan lembutnyee

sebenarnye, nak pakai jari pun bole ;p

ok siap!
mata pun dah fresh2 siket gituuu
dan dlm mase 14 hari, yang lingkaran hitam tu InsyaAllah makin cerah laa sedikit kann
dalam masa 21 hari pula, lingkaran hitam akan berkurangan sebanyak 11-12%..
nanti hari ke 21, aku tengok ek jadik ke x hihi (pakai pun skip2 ade hati 21 hari gitu;p)

ok lah, sekiannnnn
selamat mencubaa

dadada (' '.)/

oh p/s ku --> instructions ni amik kat youtube

12 comments:

Apple Cute said...

hehe leh berkenalan ngan model + juru mekap tersebut tak? wahaha ;p

dd dudu said...

{Apple Cute}
bole bole, nak amik dorang jadik model produk pun bole ;p

jurumekap tu segan sikit, jurumekap artis laa katekan hik hik

Ezzan Yusop said...

blehh....jurumekap yang pakai cincin tu slh seorang yg kuat melawan...

selamat berkenalan...hikhik!

dd dudu said...

{ezzan yusop}
haa yang model pertame tu lak kuat nangis dan cengeng

selamat berkenalan juga! :D

Ezzan Yusop said...

model kedua lak kuat apa? kuat dating kan kan kan....muahahha! :p

surney hasniey said...

hoho...
ko la model garnier baru yang ganti fasha sandha eh? ;p

nanti dah glemer jangan lupa diri... (^,^)

mun-e said...

kuku ko pon sambut besday ek? :p

dd dudu said...

{ezzan}
ha'ah, model kedua kuat dating dan sms ;p muahaha

{surney hasniey}
InsyaAllah diana x lupe diri ;p

weheheheh sile muntah berkali2

{mun-e}
ha'ahh, kuku aku dah berusia 25 tahun okay ;p
gigit2 kuku sendiri ;p mueheehehe

faizah said...

berkesan ye. aku pon gile gelap gile bwh mata ni

ReD said...

kite jadi penonton secara x sengaja...hihi

dd dudu said...

{faizah}
hihi xtau laa berkesan ke idokk ;p tunggu beberape minggu lg tgk hasilnyee

hehe tp masalahnye kaklong, aku pakai pun skip2 hik

{red}
hee heee linda pasannn ekk hari tu sesi makeover ni heheheheh

xara said...

kalau berhasil, bgtau ye. bole cuba gak ;))