Sunday, August 23, 2009

Japanese Village, Bukit Tinggi


mase pergi Bukit Tinggi hari tu, Japanese Village adalah tempat yang paling aku suke ;) rase nak datang lagi jekk lain kali ;p erm sedikit fakta tentang Japanese Village ni, cedok2 dari
sini


The Japanese Village at Berjaya Hills is the first of its kind outside Japan that is situated in an authentic Zen-like environment. It is set 3,500 feet above sea level among the lush rainforest hilltops. The serenity of the surroundings provide a certain calmness to all who visit as the cool air and calm ambience envelop the senses.

The spirit of Japanese culture flows along the scenic footpaths, pebbled garden, waterfalls, koi ponds and the rest stops within serene forest setting. The beauty of the Japanese Village is perhaps in the expert craftsmanship that was provided by renowned Japanese designers so that the authenticity is maintained. The garden was planned and designed by renowned Japanese architect, Mr Kaio Ariizumi and built by a team of 22 skilled craftsmen from Japan.

mase sampai2 jek kat KampungJepun ni, kite akan lalu footpaths yang panjang jugaklaa tapi x bosan, sebab kiri kanan scene die cantek hihi

sampailaaa jumpee "Koi Ponds" nii ;)



besar gak ikan2 jepun ni (yeke ikan jepun?), kadang2 meloncat tiba-tiba

ikan yang xde kawan2

tapi, air die x bape cantek sangat laa, x cukup terjaga kowtt

lepas tuuu, dekat2 dengan Koi Ponds ni, ade laa mini waterfalls, hik sukeeeee, sebab cantek pemandangan situu ;)


wohohoohoho ;D



okiee jalan2 lagii.. lepas tu whoaaaa jumpaaa Japanese Tea House :D
ku tertarik :D

lepas tu auntie jepun tu offer pakai kimono, tapi kene sewa 20 ringgit laa, aku pun naaaaakkk jeeee \(^o^)/ *hik besday siapa la ni ;n

gambar bawah ni mase auntie tu tulun pakaikan kimono, hoho


yang dah siap pakai kimono pulak .. taraaaa

ku memilih kimono purple, cantek tak ;)


waiting for someone~~
hik poyo di situ
adeh,kacau la beg bunge2 tu

gadis tembam jepun yang jatuh cinta dengan jejaka melayu
heeeee pang~
(at lasssttt ade gambar kuku! itupun sebab auntie jepun tu beriya2 nak tangkap gambar kitorang hik hik)

jalan langkah kicik-kicik

berhenti untuk bergambar hihi

luv this pic :D

:)

time ni, aku rase muka aku cam nenek jepun yang berdiri depan rumah nye sambil tunggu cucunya pulang, hoho~

okiee habes gambar verangan jadik gadis jepun yang memakai kimono :D jom teruskan perjalanan~

yang ini adalah waiting home.. erm aku pun xtau japanese waiting home tu apa, huhu x dapat nak bagi fakta, tapi dalam die kecik aje, ade tempat duduk siket.. mule2 dari jauh aku ingat kann toilet, hok hok

jalan lagi.. nampak Tatami Spa.. tapi kene book dulu baru bole masuk.. hoho xpelaa ;p

jalan lagi... nampak Ume Tatame Suite..


ini sebenarnyee rumah ala2 jepun.. so sesiapa yang teringin nak rase bagaimana rasanya tidur dalam rumah jepun, bole laa tempah.. rate die mahal gak xsilap aku, RM 2800 sekali dengan breakfast... waah (o_o) anda mahu? ;p

dalam die camni
hohoho~

ok laaa tu je kot kisah perjalanan ku di dalam Japanese Village :)
kisah Bukit Tinggi tamat di sini..

-the end-


selamat berpuasa tau korang :) jangan buat2 ter'makan ;p hihi

dadada (' '.)/


9 comments:

mun-e said...

mahainya pakai kimono tu.. 20 hengget?? hohoho

lame x die pakaikan? ;)

dd dudu said...

{mun-e}
em tu ar agak mahal kan.. tapi tu laa, nak merase sekali kan seumur hidup cane rasenye pakai kimono tu hok hok

erm pilih kimono aku amik mase dekat 5 minit

die pakaikan dalam 10 minit.. sambil pakai sambil borak hihi

pastu aku pakai, sesuke hati berapa lamaa laaa, die xkesah, ade sekali tu mase aku nak pulangkan, die suruh aku pakai lame2 lagi amik gambar lame2 lagi hik

kalau kuku pakai baju sumo kann besss ;p (adeke? ;n)

hew hew hew

mun-e said...

sambil pakai sambil borak? makcik jepun tu tau cakap bahasa kite ke? hoho.

eh ade kan kimono utk laki gak. tapi aku tak sure nama die kimono ke lain. tapiiiii keri pakai kimono???

gulp.


:D

surney hasniey said...

dd dah macam oshin bila pakai kimono... ;p
tengok tak citer oshin???
bestnye pegi bukit tinggi...
tak pernah pegi lagi..huu..

dd dudu said...

{mun-e}
heeee heeee die bukan org jepun kott, muke die cam org chinese, hee aku saje panggil die auntie jepun ;p

aku rase laa kann die tu auntie chinese, tapi pernah duduk jepun kot, sebab gaya die cam tauu je bab2 jepun nii, sampai muke pun dah nak jadik cam org jepun dahh

haishh patut aku tanye hari tuu pasal asal usul die ;p

erm die x reti cakap malay, die pandai cakap omputih jek huhu

{surney-hasniey}
oshin? hik hik mak aku tgk, aku x ingat aku tgk ke x.. erm x kot ;p

seni nak g ke? klu nak g, meh ler aku n kuku n kawan2 temankan ;) hehe

canee rupenyeee ko pakai kimono ek?
musti cam ayumi hamasaki, wahh bodek!

;P

surney hasniey said...

nak jadi macam ayumi hamasaki...
nak nak nak!!! ;p

dd dudu said...

{seni}
puk ;v

hahahaha amiklaa ;p
aku nak jadik kiroro laa kat
oh~

Anonymous said...

ade plak saiz kimono tu utk ko ek??

yg benar;
_ja_di_atas_tujuh_

dd dudu said...

{anonymous aka ja}
cess cessss
kuang ajoo

adelaaaa size aku :'O

puk puk
;^