Tuesday, August 4, 2009

siriyes sedih~

sekarang pukul 10:13 pm..
suasana sekarang tengah biseng dan riuh dalam ofis sebab semua tengah main kuiz facebook "artis jelmaan anda" dan "artis mana kakak anda"..
rupe2nyeee Maya Karin tu jelmaan aku... (ya sila muntah beramai2)
tapi kenape jawapannye bukan Fazura ek? sob sob...

ermm keje aku x siap lagi.. lepas tu pagi tadi OS aku corrupt, xbole detect hard disk... x sempat bekap ape2 pun tadi.. tapi nasib baik kebetulan semalam aku ade buat bekap satu module Vehicle Reservation kat hard disk cik lutfi.... lepas tu module Training aku sempat subversion kan ke server.... cumeeee ade satu use case tu x sempat nak subversion kan sebab tengah buat... banyak gak dah buat, 30% dah tau progress wuuuu...

so~~ ape kejadahnyee aku buat entry ni?

kejadahnyee esok cik shahir nak review and testing...
itu bermakna aku kene buat balik keje aku yang dah hilang tadi..
itu bermakna.. aku kene laa check-in opis malam ni uwaa waaa waaaa :'O

so~~ ape kejadahnyaa aku sedih2? cam x biase stay ofis haha~

kejadahnye adalah aku lupe bawak bekal baju2...
x de duit dah laa nak beli baju kat mydin lagi ;p
lebih2 lagi ma msj cakap ma masak sambal sotong kegemaranku...

aku ape lagii..
tik tik tik tik berfikir... dannnn~~~~~
berdesuuuuppppp balik gombak time2 tu jugak~~~~~~
putrajaya--->gombak dah macam putrajaya--->sungai merab dah bagi aku hihi....
tapiiii aku berjanji kat opismets akan kuu pulang ke opis semulaaa setelah makan dan kemas baju2...
dan lebih tragis, ezan bagi kunci kereta nye padaku untuk letak dalam henbegku sebagai jaminan aku akan datang balik =n fine ezan finee~~~ ;n

sampai rumah... kemas2 baju... makan nasi+sambal sotong++++ sambil teman ma bukak puase.. lepas tu kemas2 lagi.. mandi (buncit sudaaa mandi lepas makan)...

lepas tu... :'(


saat paling memilukan.. pukul 8:30 malam..
aku perlu pulang semula ke opis...
ayahku terkebil2 matanya tengok anaknye dah bersiap2 nak keluar balik...
tapi ayah seperti faham mase aku cakap kat telinga ayah yang aku kene gi keje balik.. ayah angguk2.. "lu jalan baik2 ar.. bawak keleta slow2... jangan lupa bukak lampu aa"..
waaaaaaaaaaa syahdunyeee :'O

ma pulak asyik peluk2 aku je, cam cakap "siannye anak ma ni, keje susah2 cari duit"
waaaaaaa :'O
"yana x payah laa pegi"
"x bole maaa, kunci ezzan dalam henbeg kite ni, nanti ezan x bole balik pulak esok"
"alaaaa yana cakap je yana sakit perut xbole datang"..
huk huk...
bayangkan camne aku nak keluar dengan perasaan sedih itu...
sedeynyeeeee hati iniiii~~~ :'(

tapi masa aku dah berjalan sambil byebye.. sempat ma gelakkan aku dari jauh sebab perasan aku hanya berseluar sukan saje ke opis..
wuwuwu

rindunye aku kat rumah sekarang :'(
kalau ezan xletak kunci keta die dalam henbeg aku, musti aku x balik2 opis dah ;p hik

ezan.. kamu sungguh pandai main psikologi ye =n
thanx anyway =P

koranggg team ESS, chaiyuk2 yeerr p('o')q

15 comments:

mun-e said...

keja keja jugak. kesihatan jgn lupa tau.. sob sob

dd dudu said...

{mun-e}
thanx muni.. sob sob

pestisid said...

oh sedih nye perbualan ibu dan anak. :") nanges terharu.

k0m4nd3r said...

Lu jangan lupa bukak lampu aa?

ReD said...

sakit perut??hikhik.. nti betul2 sakit perut lagi... br tau..hikhik

dd dudu said...

{pestisid}
meh sapu air mate ko meh ;P

{k0m4nd3r}
aaaaa aaaa aaa ;p

{ReD}
hik hik comel jek mak kite suh tipu ezan lak hik hik

ciare (^_^)v said...

ya ampun..taktik ezan sgt bernas ah =D

kena ingat taktik ni..nti bleh buat...hehe ;)

emm itula dugaanye dok ngn famlykan...aku ms dok umah bujang xde sape heran aku blk mlm ke xblk ke...i mean blk dr keje :P dan xde sape masakkan smbal sotong T______T

anneweeza said...

itulah prasaan ku tiap kali nak blk kl dr melakaa...... (T__T)

dlm pale ni mcm2 alasan nak bg..tp takot plak klu sakit betol2 nnt..uhuhu...

so seret je la kaki ni melangkahh... =P

Apple Cute said...

siannye korang....huhuhu...takpe2 for the sake of company...selamat berjuang...

ezzan memang deasyat la nak suh dd patah balik opis..huahuahua

rosealley said...

dudu, awat sedih sangat entri ko kali neh, sob sob, aku salu sian tengok ko, leh x??huhhuuuuu, sabar sabar k:)

dd dudu said...

{ciare}
ha'ah sangat bernas ;p
sebab aku hampir tergoda dengan godaan rumah hew hew

{anneweeza}
waaaa anne lagi menyedihkan ;p

{apple cute}
yuu.. ko balik kul 530 kan? meh laa singgah opis petang tu+malam berjuang bersama2 kitorang ;P

hik

oh sebenarnye taktik ezan tu telah mnyelamatkan aku dari x siap keje ;p
hew hew thanx ezan muahhhxx

{rosealley}
laaaa ko selalu kesian tgk aku ke ;P
alolololololololo~~~

Ezzan Yusop said...

SAYA TIDAK KEJAMMMMMMMMM...
(berkata sambil menahan esakan)

trpaksa buat mcm tu spy kami dpt siapkan kerja yang deadline nye hari ni....

dd dudu said...

{ezzan}
ezan teresak sudaa~~~
dd dah beking ezan laa~~
pok pok pok :D

chomeyl okayy bg kunci keta hahaha

lina said...

aku dpt bygkan mcm mane ma ngan ayah ko cakap. sedih... sedih...

semoga keje dd cepat abes supaya dia boleh balik umah seperti biase =)

dd dudu said...

{lina}
uwaaaa makasih linaa :'(